Single Reis Wandelen Almijara Andalusië (hotels)

8 dagen
niveau 3
vliegtuig
vanaf
€ 1.019 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 16-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

zonnige, maar niet te warme bestemming, perfect om te wandelen
meelopende lokale reisleiding 
inclusief onbijt en diner in lokale restaurantjes

route: van glooiend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 200 tot 500 meter. Per wandeldag wordt ca. 8-18 km afgelegd, in 3-6 uur. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter.
groep: minimaal 6 / maximaal 14 reizigers.

Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol
Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta (hoogte ca. 650 m) ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ’witte dorp’ heeft een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens op de achtergrond als achtertuin.

Vooral het voorjaar, najaar en de winter zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar. Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien.

Onze lokale vertegenwoordiging bestaat uit wandelliefhebbers. Ze verzorgen al het lokale vervoer naar de wandelingen en zullen tijdens alle wandelingen meelopen. Het verblijf is in Hotel Balcón de Cómpeta, in Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermarkt en andere winkels bevinden zich direct om de hoek. Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiging zorgt ervoor dat iedere avond een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Het ontbijt (ook gezamenlijk en inbegrepen) gebruikt u altijd in de ontbijtruimte van het hotel.

Dag 1
We vliegen vandaag van Amsterdam naar Malaga met Transavia. Bij aankomst staat er al een busje klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. Vanavond maken we nader kennis met elkaar en met de lokale reisleider tijdens het diner dat voor ons geserveerd wordt in een gezellig restaurantje in het dorp. Ook proosten we natuurlijk samen op een fijne wandelvakantie!

Dag 2
Cómpeta - Canillas - Archez - Cómpeta (ca. 8 km/3 uur). 
We trekken onze wandelschoenen aan voor een inloopwandeling over een prachtig oud pad en langs een irrigatiekanaaltje met mooie vergezichten naar Canillas. Via een rustig weggetje dalen we af naar het Moorse dorp Archez met een eeuwenoude klokkentoren. Vervolgens wandelen we via smalle ezelpaden en wijngaarden weer terug naar Cómpeta.
 

Dag 3
Cómpeta - Casa de la Mina - Cómpeta (ca. 12 km/4 uur). 
Vandaag lopen we over een bergkam, gelegen op 1020 m hoogte, met een brandwachttoren met prachtig uitzicht. Via een geitenpad dalen we af naar de gastvrije herberg Casa de la Mina, gelegen op 860 m hoogte. Via de Puerto del Collado (op 890 m) wandelen we terug naar Cómpeta.
 

Dag 4
Canillas - Rio Cajula - Canillas - Cómpeta (ca. 15 km/4 uur). 
We starten vandaag met de wandeling in Canillas, waar we naartoe gebracht worden. Via een geitenpad dalen we af naar de Puente Romano. Daarna lopen we stroomopwaarts langs de Rio Cajula door een nauwe kloof en langs een waterval. Door het dal van de Rio Turvilla lopen we weer terug naar Canillas. Aansluitend transfer terug naar Cómpeta.

Dag 5
Vrije dag in Cómpeta
Maakt u vandaag samen met uw reisgenoten een dagtocht naar Malaga of kiest u voor een extra wandeling aan de Middellandse Zeekust of in de omgeving van Cómpeta? U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vandaag even helemaal niks te doen.

Dag 6
Cortijo del Daire - Collado de los Civiles - Rio Higueron-Blanquilla - Paez Blanca -Cortijo del Daire (ca. 18 km/6 uur) 
Vandaag maken we een mooie natuurwandeling, onder andere door het dal van de Rio Higueron.

Dag 7
Fabrica de la Luz - Puerto Blanquillo - Lucero - Los Pradillos - Cómpeta (naar keuze ca. 17 km/5 uur of ca. 24 km/9 uur) 
We sluiten deze wandelvakantie af met nog een mooie natuurwandeling.
 

Dag 8
Transfer per taxi of busje naar Malaga voor de vlucht van Malaga naar Amsterdam met Transavia.

Hotel Balcón de Cómpeta ***

ligging: aan de rand van het centrum van Cómpeta, enkele honderden meters van de Plaza Almijara.
faciliteiten: 2 zwembaden, buitenbar in de tuin, restaurant en een groot terras met groots uitzicht over de vallei, de bergen en de zee. Gratis wifi.  
kamers: alle kamers beschikken over een badkamer, telefoon, satelliet TV, airconditioning, verwarming en kluisje. Tegen een toeslag (€ 80,-) is een superior kamer beschikbaar. Deze kamers zijn groter, net gerenoveerd en hebben een balkon. 

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
* lokale transfers
* 7 overnachtingen in Hotel Balcón de Cómpeta in een 1-persoonskamer met bad en/of douche en toilet
* 7 x ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd
* plaatselijke meelopende Nederlandse Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag superior kamer € 80,- (grote gerenoveerde kamer met balkon)
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook