Single Kerstreis Wandelen in de Peel

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 549,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-12-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

1e groep volgeboekt! 2e groep nog 5 plaatsen!
inclusief uitgebreid 5-gangen kerstdiner op 25/12
verblijf in 1-persoonskamer inbegrepen
route: per wandeldag wordt ca. 8 tot 20 km afgelegd.
groep: minimaal 12 / maximaal 20 personen

Geen zin om de feestdagen alleen door te brengen?
Breng Kerst door met een groep gelijkgestemden in het gezellige Brabant. We verblijven tijdens deze reis in het elegante 4-sterren Golden Tulip Hotel West-Ende. De monumentale voormalige fabrieksvilla ligt midden in het centrum van Helmond en is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in en rond natuurgebied De Peel. Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar en aan het eind van de wandeldag schuiven we aan voor het diner. 

Wandelen door de Peel
Tijdens de wandelingen ontdekken we het Brabantse landschap rondom Helmond en wandelen we door de typische Brabantse bossen bij Liessel waarbij we een stuk van de de meanderende Astense Aa volgen. Ook is er een mooie route door het Peel-landschap uitgestippeld waarbij het schilderachtige dorpje Griendtsveen niet overgeslagen mag worden. Door enkele keren gebruik te maken van de trein (het hotel in Helmond ligt op korte afstand van het station) is elke wandeldag weer anders!

Dag 1
Heenreis naar Helmond per eigen vervoer & inloopwandeling (ca. 4,5 km)
We verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur bij Hotel West-Ende in Helmond. Na aankomst maken we kennis met elkaar en met de reisleider en krijgt u een korte uitleg over het verloop van de reis. Daarna maken we een korte inloopwandeling van ca. 4,5 km. In een mooie wandelroute langs monumentale en industriële panden loopt de nieuwste wandelroute van Helmond: de Gedichtenwandeling. We laten ons verrassen door gedichten en dichtregels die in de stad te vinden zijn. Sommige zijn groot en opvallend en andere zijn echt verborgen schatten. Vanavond maken we nader kennis met elkaar tijdens het 3-gangendiner in het restaurant van het hotel.

Dag 2
Wandeling naar het dal van de Astense Aa en de Liesselse Bossen (ca. 18 km/4,5 uur)
Na een uitgebreid ontbijtbuffet stappen we op de trein (niet inbegrepen, ca. € 2,70) naar Deurne voor een mooie wandeling door de Liesselse Bossen en het weergaloos stille en schilderachtige dal van de Astense Aa. Een afwisselende route door open terrein en bossen. Een hele dag buiten in de natuur maakt hongerig, dus na een korte treinreis (niet inbegrepen, ca. € 2,70) van Deurne naar Helmond schuiven we ook vanavond weer gezellig samen aan tafel voor een 3-gangendiner.

Dag 3
Eerste Kerstdag • Wandeling van Brandevoort naar Gulbergen en terug (ca. 13 km/3 uur)
Er staat weer een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Na het ontbijt treinen we in ongeveer 6 minuten (ca. € 2,70 enkele reis) naar Brandevoort voor een nieuwe wandeling via het dal van de Schootense Loop, de lommerrijke oevers van het Eindhovens Kanaal en het bos Luchsenseheiden naar het 'Dak van Brabant' in Gulbergen. Dit hoogste punt van de provincie Noord-Brabant werd kunstmatig gecreëerd door 20 jaar afvalstort te bedekken met vegetatie, waarna er ook verschillende wandel- en mountainbikeroutes werden aangelegd. Bij het station van Brandevoort stappen we weer op de trein naar Helmond (niet inbegrepen, ca. € 2,70). Eenmaal terug in het hotel wordt er op deze eerste kerstdag een speciaal 5-gangenkerstdiner voor ons geserveerd.

Dag 4
Tweede Kerstdag • de Peel met Ysselsteyn en Griendtsveen (ca. 20 km/6 uur)
We beginnen de tweede kerstdag met een goed ontbijt. We hebben een mooie route uitgestippeld door het landschap van de Peel. Na een treinrit van ca. 20 minuten (niet inbegrepen, ca. € 6,-) stappen we uit bij het station van Horst/Sevenum en wandelen we over rechte paden en vaarten naar het schilderachtige Griendtsveen. Door het beschermd dorpsgezicht ademt het kerkdorpje nog steeds de sfeer van vroeger. Vanuit Deurne reizen we per trein (niet inbegrepen, ca. € 2,70) weer terug naar ons hotel waar we samen genieten van een heerlijk kerstbuffet.

Dag 5
Wandeling bossen bij Lieshout en Stiphout (ca. 12,5 km/3,5 uur)
Na het ontbijt pakken we onze spullen en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. We lopen eerst naar/door het grote historische stadspark De Warande met zelfs een monumentaal grafeiland, aan de noordkant van Helmond. Daarna gaat de route via het mooie 18e eeuwse kasteeltje Croy met een slotgracht (tegenwoordig een bedrijvencentrum, niet toegankelijk voor buitenstaanders maar vanaf buiten wel mooi te zien liggen), het buurtschap Geeneind, de bossen van Lieshout en het dorp Stiphout met een alleenstaande oude kerktoren (de kerk is in het begin van de 19e eeuw gesloopt). Einde rond 14.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert op eigen gelegenheid huiswaarts. 

Golden Tulip Hotel West-Ende Helmond ****

ligging: het luxe Golden Tulip Hotel West-Ende is gelegen op een toplocatie in het hart van Helmond, op ca. 900 m van het treinstation. In de omgeving vindt u Eindhoven en Nationaal Park de Groote Peel.
faciliteiten: het 4-sterrenhotel beschikt over een receptie (24 uur), restaurant, (dak)terras, lounge en bar. 
kamer: de moderne kamers zijn voorzien van gratis wifi, televisie, comfortabele Auping bedden en een badkamer met bad/douche en toilet. 
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en 3-gangendiner
* lunchpakket op 25/12 en 26/12
* 5-gangen kerstdiner op 25/12
* kerstbuffet op 26/12
* meelopende Aktiva-reisleiding
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting € 1,50 p.p.p.n.
* eventuele parkeerkosten (ca. 12,50 per nacht)
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook