Passau-Bratislava-Belgrado-Boedapest-Wenen-Passau MS Primadonna

13 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
vanaf € 1.464,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 29-09-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

unieke combinatie van een rivierscruise en een fietsvakantie
verblijf aan boord van de MS Primadonna
ontbijt, lunch, koffie met gebak, diner en avondsnack inbegrepen
route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 23-63 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
vertrek: donderdag 4, dinsdag 16 mei, zondag 28 mei en vrijdag 29 september

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna  
Een unieke combinatie van een fietsvakantie en riviercruise maakt deze reis extra comfortabel. U heeft uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa's langste rivier.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt deze fiets-vaarvakantie u over de mooiste stukken langs de Donau tot aan het imposante kloofdal 'IJzeren Poort' in Servië. Ontdek bruisende steden als Wenen en Bratislava, fiets over de vlaktes van Hongarije en ontdek de betoverende natuur van de Karpaten, Nationale Parken als Duna-Dráva en Kopacki en het Zilveren Meer. 
 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag staat uw fietsvakantie langs de Donau op het punt van beginnen. U reist op eigen gelegenheid naar Passau, waar u tot 16.00 uur de mogelijkheid heeft om u te melden bij het schip of bij de omheinde parkeerplaats van Donau Touristik. De transfer naar het schip is inbegrepen en de inscheping is mogelijk vanaf 16.30 uur, waarbij u wordt begroet met een welkomstsnack. Rond 18.00 uur starten de motoren en zet u koers over de meanderende Donau richting de 'Schlogener Schlinge', waar de Donau een merkwaardige bocht van 180 graden maakt.

Dag 2
Grein - Spitz (ca. 63 km)
De MS Primadonna is inmiddels aangemeerd in Grein en de eerste fietstocht staat op het programma. Over het mooie en vrijliggende Donau-fietspad fietst u o.a. langs het Habsburgse Kasteel Persenbeug en Emmersdorf/Melk door het wijngebied van de Wachau naar Spitz met zijn vele wijngaarden. 

Dag 3
Bratislava (ca. 48 km)
Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om een fietstocht naar het bruisende Bratislava te maken. In het centrum aangekomen kunt u onder leiding van een stadsgids een wandeltocht van ca. 1 uur maken (optioneel bij te boeken). Of gaat u liever zelf op pad in deze metropool? Tip: Breng een bezoek aan Danubiana Meulensteen. Dit is een zeer bijzonder museum voor moderne kunsten, opmerkelijk vanwege zijn fraaie ligging en het architectonische ontwerp!

Dag 4
Kalocsa - Baja (ca. 58 km) 
Inmiddels ligt Slowakijke achter u en bent u de grens met Hongarije gepasseerd. De dag begint in het charmante paprika-stadje Kalocsa met een rondleiding door de basiliek en het barokke bisschoppelijke paleis (inbegrepen). Daarna stapt u op de fiets voor een tocht over het grootste, ononderbroken grasland van Europa; de Hongaarse Puszta. Een heerlijke auto-vrije tocht langs kuddes runderen, varkens en paarden over de meest beroemde pelgrimsroute in Hongarije. Eindpunt van vandaag is de havenstad Baja. 

Dag 5
Belgrado (ca. 45 km)
Zdravo, en welkom in Belgrado! Vandaag maakt u per bus kennis met de Servische hoofdstad waarbij u o.a. het Kalemegdan fort bezoekt (inbegrepen, duur ca. 2,5 uur). Deze oude citadel met bijbehorend park is een van de grootste attracties in Belgrado. Vervolgens op de pedalen naar het bosrijke schiereiland Ada Ciganlija met het Savsko Jezero-meer. Op de terugweg passeert u de beroemde fietsbrug Brankov Most en het autovrije stadsdeel Waterfront. 

Dag 6
Golubac - Srebrno Jezero (ca. 41 km)
Vroeg in de ochtend passeert u de IJzeren Poort; een imposant kloofdal in de Karpaten met prachtig zicht op de oprijzende rotswanden en een aantal nauwe doorgangen. De MS Primadonna legt aan in Golubac, beginpunt van de IJzeren Poort en bekend van het gelijknamige 14e eeuwse fort. Neemt u hier een kijkje (niet inbegrepen) of stapt u liever op de fiets voor een vlakke route naar Veliko Gradiste en het populaire Zilvermeer? 

Dag 7
Novi Sad (ca. 46 km) 
Novi Sad is de tweede stad van Servië en oogt met de gekleurde gebouwen sierlijker dan de meeste steden in de Balkan. Breng een bezoek aan het oude centrum of neem een kijkje bij het fort van Petrovaradin. Dit fort is hét hoogtepunt van Novi Sad en een van de belangrijkste bewaardgebleven vestingwerken in Europa. Vanuit de stad maakt u via het Donau-fietspad een fietstocht naar een typische Čarda en weer terug.  

Dag 8
Duna-Dráva National Park (ca. 38 km) 
De etappe van vandaag begint in de kleine Hongaarse stad Mohács dat historische bekendheid verwierf door een bloedige veldslag tegen de Turken in het jaar 1526. Daarna door het Duna-Dráva Nationaal Park via o.a. Kölked en het strijdmonument van Sártorhely terug naar het schip om de dag af te sluiten met een welverdiend diner. Optioneel bij te boeken: busexcursie naar het barokke en mediterraans aandoende Pécs incl. begeleide stadstour. 

Dag 9
Boedapest (ca. 24 of 58 km)
Het Parlement, het Burchtpaleis, de Kettingbrug en het Vissersbastion; zomaar een greep uit de vele schitterende bezienswaardigheden die er in Boedapest te vinden zijn. Vandaag biedt dan ook volop mogelijkheden voor een dagvullend programma. Gaat u zelf op pad of stapt u op de bus voor een begeleide rondrit (optioneel bij te boeken, duur ca. 3 uur)? Diegenen die liever een stuk fietsen, kunnen ook het fietspad langs de Donau volgen richting het eiland Margitsziget (ca. 24 km), een groene oase in het hart van de stad. De actievelingen kunnen deze fietstocht verlengen naar het schilderachtige kunstenaarsdorp Szentendre (+ ca. 34 km).

Dag 10
Nationaal Park Donau-Auen (ca. 56 km) 
Tussen Bratislava en Wenen bevindt zich het grootste uiterwaardenlandschap van Midden-Europa: Nationaal Park Donau-Auen. Vandaag voert de fietsroute door deze mooie, groene omgeving en brengt u een begeleid bezoek aan het jachtslot Eckartsau (inbegrepen). Na de bezichtiging hervat u de tocht voor het laatste gedeelte naar Wenen. 

Dag 11
Wenen (ca. 23 km) 
Stap deze ochtend in de bus voor een begeleide stadsrondrit door de Oostenrijkse hoofdstad (inbegrepen, duur ca. 2 uur). Na de lunch kunt u deze prachtige stad zelf per fiets ontdekken. Neem een kijkje bij een van de vele bezienswaardigheden zoals de Hofburg, de Stephansdom en Schloss Schönbrunn, shop er op los in een van de vele winkelstraten of volg het Donau-fietspad naar een van 's werelds meest toonaangevende museums voor Europese schilderkunst: Het Kunsthistorisches Museum Wien (ticket inbegrepen). 

Dag 12
Mauthausen - Linz (ca. 39 km)
De laatste fietsroute van deze reis brengt u met de veerpont (niet inbegrepen, ca. € 3,50) via de rechteroever van de Donau naar Oostenrijks oudste stad Enns. Vervolgens fietst u door naar Sankt Florian met de gelijknamige abdij om de route te eindigen in Linz. Eenmaal aangekomen in de hoofdstad van Oberösterreich levert u de fiets in en heeft u de mogelijkheid om naar een orgelconcert op het Brucknerorgel te luisteren. Daarna is het alweer tijd voor het laatste diner aan boord en vaart de MS Primadonna terug naar Passau.

Dag 13
Terugreis
Vandaag komt uw fietsreis langs de Donau alweer ten einde. Om ca. 8.00 uur komt de MS Primadonna aan in Passau en na het ontbijt is het tijd om het schip te verlaten. Per transfer of op eigen gelegenheid reist u naar uw geparkeerde auto om vervolgens huiswaarts te keren.

Fietsvakantie Passau-Bratislava-Belgrado-Boedapest-Passau per MS Primadonna ****

Tijdens deze reis verblijft u aan boord van de MS Primadonna ****+. De MS Primadonna is de enige rivier-catamaran op de Donau. De boot heeft een glazen wand aan de voorzijde, er is een 60 meter lang glazen atrium, een receptie met glazen bodem waardoor u de rivier kunt zien, een panoramabar en een zonnedek met whirlpool. Ook zijn er wellnessfaciliteiten zoals een sauna en een massageruimte. Het personeel van het uitstekende restaurant zorgt elke dag weer voor de maaltijden. Het schip bestaat uit 4 dekken.
 
Hoofddek Het onderste dek van het schip. Hier vindt u hutten met aparte bedden. Op het hoofddek achter zijn de hutten voorzien van een stapelbed.
Bovendek Het middelste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de entree, receptie, lift, atrium met comfortabele zitbanken, boordtheater en een wellness-ruimte
Promenadedek Het bovenste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de lift, panoramabar met gezellige zitjes, informatiepunt van de boordleiding en het restaurant.
Zonnedek Op dit dek vindt u het zonnedek met stoelen en een whirlpool. Dit dek is bereikbaar via een trap en traplift.

Hutten
De MS Primadonna heeft in totaal 80 hutten. Alle hutten zijn buitenhutten. Deze zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² tot 16 m² groot. Er is keuze uit het hoofdek achterschip (beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden).
 
2-persoonshut hoofddek achter Alle hutten op het achterdek (het onderste dek, achterin) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 9,5 m² groot. De hut beschikt over een stapelbed, radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut hoofddek Alle hutten op het hoofddek (het onderste dek) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 11,5 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (1 bed en 1 sofabed), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut bovendek Alle hutten op het bovendek (het middelste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut promenadedek Alle hutten op het bovendek (het bovenste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
   
Maaltijden
Deze reis is inclusief ontbijtbuffet (koud en warm), lunch (3-gangen indien u aan boord blijft of een lunchpakket voor onderweg), in de namiddag koffie/thee met gebak, diner (4 of 5-gangen keuzemenu) en een middernacht snack. Bij boeking kunt u tegen een toeslag een drankpakket bijboeken. Dit pakket bestaat uit 30 vouchers voor 30 keer wijn, bier, fris, koffie of thee (zie het tabblad Data & Prijzen voor meer informatie).

  

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 04-05-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 1.464,-
Di 16-05-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 1.464,-
Zo 28-05-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 1.464,-


inclusief:
* 12 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter met stapelbed
* welkomstsnack op de dag van aankomst
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunchbuffet of lunchpakket
* thee/koffie incl. koek/cake/taart in de namiddag
* 4 of 5-gangendiner
* dagelijks avondsnack
* omheinde parkeerplaats in Passau incl. transfer naar/van het schip
* alle havengelden
* gebruik toerfiets met 7 of 21 versnellingen incl. fietstas
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) en 1 x korte massage (15 minuten) per hut 
* 1 x scheerbeurt of haren laten wassen en drogen bij de kapper per hut
* begeleide stadsrondrit in Wenen (duur ca. 2 uur)
* entree Kunst Historisch museum in Wenen
* begeleide stadsrondrit in Belgrado (ca. 2,5 uur)
* stadswandeling in Novi Sad
* begeleid bezoek aan de kathedraal Kalocsa
* begeleid bezoek aan het bisschoppelijk paleis Kalocsa
* begeleid bezoek kasteel Eckartsau
* begeleid bezoek abdij St. Florian
* orgelconcert in Linz
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau v.v. incl. zitplaatsreservering € 300,- **
* extra nacht Passau voor de reis (prijzen op aanvraag)
* toeslag huur e-bike € 150,-
* drankpakket (30 vouchers) voor wijn, bier, fris, koffie en thee € 129,-
* extra excursiepakket € 112,-
   - stadsrondrit in Budapest (ca. 3 uur)
   - begeleide wandeling in Bratislava
   - bustocht naar Pécs/Fünfkirchen incl. een stadsrondrit (ca. 4,5 uur)
* toeslag 2-persoonshut hoofddek 
* toeslag 2-persoonshut bovendek
* toeslag 2-persoonshut promenadedek 
* reis- en annuleringsverzekering

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook