Langlaufen Salzkammergut

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 915,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-03-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontdek het hart van het Salzkammergut
verblijf in 3- en 4-sterrenaccommodaties
inclusief transfers en bagagevervoer
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 6 januari t/m 31 maart

Ontdek de mooiste plekken in het hart van het Salzkammergut
De sneeuw die onder uw schoenen kraakt in het glinsterende witte landschap, de meren die stomen in de heldere kou en de zon die het landschap vriendelijk verlicht... dat is het winterlandschap in het Salzkammergut op haar best. Een winterse wereld die een onvergetelijke indruk achterlaat. Tijdens deze langlaufvakantie ontdekt u de regio wanneer u op een rustig tempo door het landschap glijdt. U bent actief bezig, maar heeft alle tijd om van het landschap te genieten en te stoppen bij de rustieke hutten naast de langlaufloipes. Dát is wat langlaufen zo aangenaam maakt. Op naar een sprookjesachtige vakantie!

Dag 1
heenreis
U reis op eigen gelegenheid naar Bad Ischl. In het hotel krijgt u een welkomstschnapps en informatie krijgt over de loipes en de regio.

Dag 2
Bad Ischl
Na het ontbijt is het tijd om de omgeving van Bad Ischl te ontdekken. Een taxi brengt u naar de Rettenbachalm waar u 10 kilometer aan perfect geprepareerde loipes vindt voor alle niveaus. Na terugkomst in Bad Ischl kunt u de thermale baden van Bad Ischl opzoeken om heerlijk te ontspannen (entree voor 4 uur inbegrepen). Overnachting in Bad Ischl.

Dag 3
Bad Goisern 'Panorama Lova-Loipen'
Na 2 nachten in Bad Ischl pakt u de koffers en wordt u naar Bad Goisern direct aan de Predigstuhl gebracht. Hier zijn in totaal 27 kilometer aan langlaufloipes beschikbaar - 2 secties makkelijk, 2 secties middelzwaar en 5 kilometer zwaar. Durft u het aan om de 'World Cup Trail' te langlaufen? Vanaf vanvond verblijft u 2 nachten in Bad Goisern.

Dag 4
Gosau
De gratis skibus van Bad Goisern brengt u naar de loipes in de vallei van Gosau. Hier vindt u loipes voor alle niveaus. Of u nu een beginnend of ervaren langlaufer bent, u komt hier zeker aan uw trekken. De langlaufloipes bieden de perfecte gelegenheid om de Gosau-vallei te leren kennen en buiten de pistes te genieten van het prachtige winterlandschap. Aan het einde van de dag stapt u weer op de gratis skibus terug naar Bad Goisern.

Dag 5
Bad Aussee
Vandaag checkt u uit bij uw hotel in Bad Goisern. Er staat een taxi voor u klaar die u naar het 3e hotel van deze reis brengt in Bad Aussee. Vandaag kunt u naar eigen wens indelen: bezoek een van de traditionele handdrukkerijen waarbij eeuwenoude technieken nog steeds gebruikt worden om stof te bedrukken. Wilt u liever de spieren ontspannen? Dat kan bij het pekelbad van VitalBad Aussee.

Dag 6
Bad Mitterndorf
Ook vandaag staat er weer een taxi voor u klaar die u naar Bad Mitterndorf brengt. In dit brede dal liggen in totaal 120 kilometer aan geprepareerde langlaufloipes. Onze tip: de Ödenseeloipe! Na een dag genieten in Bad Mitterndorf wordt u weer terug naar uw hotel in Bad Aussee gebracht.

Dag 7
Blaa Alm
Vanuit het postkantoor in Bad Aussee kunt u op de skibus stappen naar de halte Loser Skiarena. Vanaf hier begint u aan een mooie tocht naar de Blaa Alm. Hier kunt u genieten van een welverdiende koffiepauze met gebak voordat u terugkeert naar Bad Aussee. 

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. De taxi brengt u naar het treinstation van Bad Aussee vanwaar u op eigen gelegenheid terug naar huis kunt gaan. Er gaat hiervandaan ook een trein die u in iets meer dan een half uur weer naar het startpunt van deze reis, Bad Ischl, brengt.

Langlaufen Salzkammergut

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenaccommodaties. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. 
 
Dag(en) Plaats
dag 1 en 2 Bad Ischl
dag 3 en 4 Bad Goisern
dag 5 t/m 7 Bad Aussee

inclusief: 
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* taxi- en bagagetransfers (*)
* 1 x koffie en cake bij de Blaa Alm
* 1 x entree tot de Salzkammergut Thermal Spa in Bad Ischl (4 uur)
* informatiepakket en langlaufkaart (in het Duits)

(*) De volgende transfers zijn inbegrepen:
1. taxitransfer naar de Rettenbachalm v.v. (incl. materiaal)
2. taxitransfer van Bad Ischl naar Predigstuhl v.v. (incl. materiaal)
3. bagagetransfer van Bad Ischl naar Bad Goisern
4. taxitransfer van Bad Goisern naar Bad Aussee (incl. bagage en materiaal)
5. bus- of treinticket van Bad Aussee naar Kainisch v.v.
6. skibus naar de Loser Skiarena v.v.
7. taxi transfer van uw hotel in Bad Aussee naar het station van Bad Aussee


optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 195,-
* 7 x diner € 170,-
* langlaufmateriaal (incl. ski's, stokken en schoenen) € 99,-

exclusief:
* parkeerkosten
* lokale toeristenbelasting (ca. € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook