Groepsreis wandelen Andalusië Cómpeta - Albuñuelas

8 dagen
niveau 2.5
vliegtuig
vanaf € 991,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 29-03-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

 kleine groep van maximaal 8 reizigers
 ontbijt en diner inbegrepen
 Nederlands en Spaans sprekende gids
route: van gematigd tot kortstondig steil. Per wandeldag wordt gemiddeld 17 km afgelegd. De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring. De zwaarte van de wandelingen is variabel en kan aan de wensen  van de groep worden aangepast (bijvoorbeeld het inlassen van kortere wandelingen, of juist een extra lange wandeling maken). 
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers. 
 

Bij deze trektocht logeren we op drie verschillende bijzondere locaties: in Cómpeta, dat grenst aan de zuidkant van het natuurgebied Sierra Almijara, in Jayena aan de noordzijde en in Albuñuelas aan de oostkant ervan. We doorkruisen het natuurgebied van zuid naar noord en dan naar oost met slechts een kleine kans om andere mensen tegen te komen. We hebben het hele natuurgebied voor ons zelf!

We verblijven de eerste drie  nachten in Cómpeta in Casa Hadriano aan een rustig straatje in het centrum of naar keuze en zonder extra kosten (indien beschikbaar) in een privé-appartement juist buiten de plaats. Cómpeta is een levendig plaatsje met gezellige (tapas)bars, terrassen en restaurantjes. Iedere avond krijgen we een 3-gangen diner in liefst steeds weer een ander restaurant. 

Op dag 4 worden we naar een hoogte van 1200 meter gebracht om na een korte laatste klim naar een bergpas (1400 m) af te dalen naar de noordkant van het natuurgebied. Zeer ervaren wandelaars kunnen op die dag nog doorlopen naar de spectaculaire top El Lucero (1779 m). We overnachten op basis van 3-gangen diner en ontbijt in de gastvrije Hospederia La Almijara in Jayena. We lopen die dag met een dagrugzakje met persoonlijke spullen voor één nacht. Onze overige bagage wordt die dag rechtstreeks door ons van Cómpeta naar Albuñuelas doorgebracht. 

Vanuit Jayena wandelen we de volgende ochtend naar de derde accommodatie: B&B Casa Azul in Albuñuelas, waar we  de laatste drie nachten verblijven. Indien gewenst, kan die dag nog de Pico de Lopera (1485 m) worden beklommen. In Casa Azul krijgen we een gastvrij Nederlands onthaal in een Spaanse setting, hier ook ontvanngen we dagelijks een 3-gangen diner en ontbijt. Vanuit Casa Azul hebben we de keuze uit vele mooie wandelingen direct vanaf de voordeur in het natuurgebied, waaronder de beklimming van La Giralda (1434 m).