Groepsreis Wandelen Almijara-Andalusië-2 (trektocht)

8 dagen
niveau 3
vliegtuig
vanaf
€ 1.045 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 09-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief ontbijt en diner
met meelopende Aktiva-reisleiding
vlucht vanaf Amsterdam naar Malaga inbegrepen

route: van gemiddeld tot flink stijgend, hoogteverschillen van 150 tot 500 meter per dag. Per wandeldag wordt ca. 17-22 km afgelegd, in 4-6,5 uur. Reizigers dienen een goede gezondheid en een normale wandelervaring in bergachtig terrein te hebben. Het niveau van de wandelingen is variabel en kan individueel worden aangepast (inkorting, uitbreiding, een rustdag).
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.
goed om te weten: deze reis is géén singlereis. De groep bestaat uit een gemêleerd gezelschap van alleengaanden en samenreizenden.

Natuurtrektocht door het Andalusische hart in Zuid-Spanje
De aantrekkelijkheid om er te wandelen in de “sierras” (in het Nederlands: bergketens) van Andalusië is van alle tijden. Deze trektocht is een opvolger - maar géén vervanger - van Almijara Andalusië die Aktiva Tours al jaren met succes uitvoert. De tocht gaat dwars door het natuurpark met de lange Spaanse naam Sierras de Tejada Almijara y Alhama. Met Cómpeta aan de zuidflank, de berg en het dorp Jayena aan de noordkant en in de oostelijke uitlopers Albuñuelas. De wandelingen rondom en tussen die plaatsen gaan door prachtig berggebied met 100% onaangetaste natuur.

Cómpeta zouden we nog juist een stadje kunnen noemen met alle faciliteiten die handig kunnen zijn, maar in Jayena en Albuñuelas wonen slechts een paar honderd mensen. Niet getreurd, want de reis is halfpension - naast het ontbijt nuttigt u de inbegrepen avondmaaltijd daar waar u verblijft. Maar zelfs in die twee dorpjes is wél een winkeltje waar we het een en ander kunnen kopen voor de picknicklunch (ca. € 4,- p.p.) onderweg . Tijdens de wandelingen overdag is de kans groot dat we niemand tegenkomen - we hebben het hele natuurpark voor onszelf!

De wandelingen komen tot grote hoogte van ruim 1500 meter. Maar schijn bedriegt hier, want we worden met adequate voertuigen tot “op hoogte” (1000-1200 meter) gebracht. De Nederlandse gids, die continu in Cómpeta woont, is de hele week constant bij de groep dus in betere handen kunnen we niet zijn.

De reis is van niveau 3 op een schaal van 1-3, maar is goed te maken voor een ieder met een goede gezondheid en een normale conditie, en enige ervaring met hoogteverschillen. De beste reistijd is het voorjaar en de herfst, want in de maanden juli en augustus zouden de temperaturen te hoog oplopen. En over de zonneschijn kunnen we kort zijn: in de bergen van Andalusië schijnt de zon 300 dagen per jaar!

Dag 1
Amsterdam-Malaga per Transavia. Transfer per taxi of busje naar Cómpeta (ca. 70 km). Overnachting in Cómpeta.

Dag 2
Wandeling door de kloof El Saltillo, spectaculair overspannen door een hoge hangbrug. De kloof wordt ook wel de kleine Caminito del Rey genoemd. De route gaat van Canillas de Aceituno naar Sedella (ca. 11 km/4 uur). Overnachting in Cómpeta.

Dag 3
Transfer naar een voormalige waterkrachtcentrale middenin het natuurpark. Wandeling naar Cómpeta (ca. 17 km/6 uur) door een mooi dal over een eeuwenoude muilezelroute. Overnachting in Cómpeta. 

Dag 4
Transfer naar Puerto Blanquillo in het natuurpark (hoogte 1200 m). Vanaf daar klimt u nog 200 meter om daarna af te dalen naar La Resinera, vervolgens opnieuw een klim van 200 meter en een daling van 150 meter naar Jayena. Totale wandeling ca. 22 km/6,5 uur. Overnachting in Jayena.

Dag 5
Wandeling (ca. 21 km/5 uur) door het natuurpark naar Albuñuelas. Overnachting in Albuñuelas.

Dag 6
Wandeling (ca. 11 km/4 uur) door het natuurpark van Albuñuelas naar Saleres en via een andere route terug. Overnachting in Albuñuelas.

Dag 7
Wandeling (ca. 17 km/6 ur) naar de top van de berg Giralda (1485 m) en terug met onderweg fenomenaal uitzicht in alle richtingen. Overnachting in Albuñuelas.

Dag 8
Transfer per taxi of busje + lijnbus via Granada naar Malaga (totaal ca. 150 km). Malaga-Amsterdam per Transavia.

Groepsreis Wandelen Almijara-Andalusië-2 (trektocht)

* Cómpeta (3 nachten): Casa Molino/Hadriano in het centrum van het plaatsje op ca. 100 m. afstand van het plein Plaza Almijara, of Casa Optima aan de rand van het plaatsje.
* Jayena (1 nacht): Hospederia la Almijara, of dépendance (afstand 200 meter).
* Albuñuela (3 nachten): Casa Azul, of dépendance (afstand 200 meter).

Noot: In alle drie de gevallen kunnen max. twee 1-persoonskamers  één badkamer met douche/toilet delen.

Vertrekdatum
Prijs
Di 09-11-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 1.045,00


inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta  en Albuñuelas-Malaga luchthaven
* lokale transfers
* overnachtingen volgens programma in een 1-persoonskamer
* 7 x ontbijt (+ in Albunuelas 3 x lunchpakket van de ontbijttafel) en 7 x 3-gangen avondmaaltijd
* plaatselijke meelopende Nederlandse Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 105,-
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg.)
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook