Groepsreis fietsen langs de Elbe (single-vriendelijk)

8 dagen
niveau 1 van 3
vliegtuig en trein
vanaf € 1.534,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
14-07-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

per vliegtuig heen en per trein terug
extra veel 1-persoonskamers beschikbaar
ontbijt, diner en gebruik e-bike inbegrepen
route: grotendeels over verharde fietspaden en rustige wegen, soms over veldwegen en onverharde fietspaden. Per fietsdag wordt er tussen de ca. 52 en 70 km afgelegd. 
groep: minimaal 10 / maximaal 20 reizigers.

Fietsen van Praag naar Dresden
Nieuw dit jaar bij Aktiva Tours is de droomroute langs de Elbe, nu ook beschikbaar als groepsreis. We hebben bovendien veel eenpersoonskamers kunnen reserveren, waardoor deze reis perfect is voor alleengaanden.

In het Reuzengebergte ontspringt een kleine beek die al snel uitgroeit tot een stroom en vervolgens een rivier: de Elbe, ook wel 'Labe' genoemd. Deze rivier meandert traag door het Boheemse Bekken, waar eeuwenoude steden zoals Melnik, Litomerice en Praag liggen. Ten noorden van Praag komen de wateren van de Elbe en de Moldau samen om vervolgens via Hamburg naar de Noordzee te stromen. Het landschap langs de Elbe is uiterst gevarieerd en vooral grotendeels vlak. De Elbe heeft miljoenen jaren gehad om haar weg door het landschap uit te graven. Deze route langs de Elbe is al eeuwenlang een belangrijke handelsweg, wat heeft geleid tot de vestiging van vele prachtige oude steden aan haar oevers. Deze historische steden, die grotendeels goed bewaard zijn gebleven, creëren samen met schilderachtige dorpjes, kastelen en burchten een boeiend en voortdurend veranderend cultureel landschap. Tijdens onze fietstocht verkennen we onder andere de proviandkamers van Tsjechië. Rondom Litomerice wordt bijna alle groente voor de Boheemse regio verbouwd, en bij Melnik komen we langs het noordelijkste wijnbouwgebied van Tsjechië. In de buitenwijken van Praag bouwde de adel eeuwen geleden hun residenties om het drukke stadsleven te ontvluchten. Daarom fietsen we in korte tijd langs een aantal prachtige kastelen. We doorkruisen ook prachtige natuur en bewonderen mooie rotsformaties in het Elbezandsteengebergte. In het Deciner heuvelland zorgen beboste flanken ervoor dat we in de schaduw fietsen en tegelijkertijd genieten van adembenemende uitzichten.

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint onze groepsfietsvakantie en vliegen we vanaf Eindhoven naar bruisende metropool Praag. 

Vertrekdatum 23 juni en 8 september
Onze vlucht vertrekt om 06.55 uur* vanaf Eindhoven. Na aankomst op de luchthaven in Praag maken we kennis met de reisleider die ons op staat te wachten. Met het openbaar vervoer gaan we naar het hotel. We gaan vandaag meteen op verkenning door de Tsjechische hoofdstad. Vanavond is het diner inbegrepen en proosten we op een mooie week die voor ons ligt! 

Vertrekdatum 14 juli 
Onze vlucht vertrekt om 18.45 uur* vanaf Eindhoven. Na aankomst op de luchthaven in Praag maken we kennis met de reisleider die ons op staat te wachten. Met het openbaar vervoer gaan we naar het hotel. Het diner is vandaag niet inbegrepen i.v.m. een avondvlucht. 

* vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen.  

Dag 2
Praag
We laten de fietsen vandaag nog even staan, want ons hotel bevindt zich vlak bij de metro, waardoor we snelle toegang hebben tot de binnenstad. Praag is de hoofdstad en tevens een van de oudste steden in de Tsjechische Republiek. Archeologen hebben ontdekt dat dit gebied onafgebroken bewoond is geweest vanaf ca. 1500 voor Christus, dus het spreekt voor zich dat Praag veel te bieden heeft op het gebied van cultuur. Denk daarbij aan het imposante burchtcomplex Hradčany en de bijzondere kloosters en paleizen die de stad rijk is. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel, waar we gezellig samen dineren.

Dag 3
Praag - Melnik (ca. 55 km)
Na het ontbijt stappen we voor het eerst op de fiets en volgen we een beekje dat in de rivier de Moldau uitmondt. De Moldau leidt ons vandaag naar de Elbe. Vlak buiten Praag ligt al het eerste slot van deze route: Troja, de prachtige kasteeltuinen zijn zeker een bezoek waard. Daarna fietsen we door het Moldaudal tot we bij het kasteel met sgraffito stucwerk in Nehalozoves uitkomen. Hier wordt de omgeving vlakker en begint het akkerland. We vervolgen de route over een oude Moldaubrug richting het prachtige slot Veltrusy en fietsen over de oprijlaan van het slot en langs alle landerijen. Wanneer we over de historische Moldausluis fietsen, die nog steeds in gebruik is, dan zien we eindpunt Melnik al op de heuvel opdoemen. Na het diner slapen we één nacht in Melnik. 

Dag 4
Melnik - Litomerice (ca. 52 km)
De route van vandaag leidt u door het heuvelland naar de voet van de berg Rip. Volgens de legende woonde hier oervader Cech. Uiteindelijk komen we aan in Roudnice nad Lebem, een prima plek voor een lunchstop. Hierna gaat de route verder via Theresienstadt. Deze 18e eeuwse vestingstad deed in de Tweede Wereldoorlog dienst als concentratiekamp, waaraan het haar trieste bekendheid dankt. Aan het einde van de route ligt Litomerice, een van de mooiste steden van Tsjechië. Stoere stadsmuren beschermen het centrum dat vol staat met kleurrijke gebouwen uit de barok en renaissance.

Dag 5
Litomerice - Decin (ca. 52 km)
We fietsen het fraaie Deciner heuvelland in, waardoor we prachtige uitzichten op de heuvelflanken hebben. Na een tijdje buigt de Elbe naar het noorden af, waar zij zich miljoenen jaren geleden door het zandsteengebergte een doorbraak heeft verschaft. Dit heeft de meest bizarre en schitterende rotsformaties heeft opgeleverd. Onderweg komen we langs de kleine brouwerij Breznak, waar een verfrissend drankje niet mag ontbreken. Langs het slot van Decin fietsen we richting het marktplein de stad binnen, voor een laatste overnachting op Tsjechische bodem.

Dag 6
Decin - Dresden (ca. 70 km) 
Vandaag staat de langste route op ons programma. De route is helemaal vlak, dus het zou geen probleem moeten zijn, aangezien we deze week al flink aan onze conditie hebben gewerkt. Voor degenen die toch liever niet de volledige afstand willen fietsen, kunnen we een transfer regelen naar Bad Schandau of Königstein, waardoor de route 20 kilometer korter wordt. We fietsen Tsjechië uit via het Elbezandsteengebergte. Langs bizarre rotsformaties volgt de Elbe onze route langs de vesting Burg Königstein, met onderweg de meest schitterende uitzichten op het Elbedal. Daarna gaan we even door het centrum van Pirna, een prachtig ensemble van oude straatjes. Vervolgens passeren we Slot Pillnitz en fietsen door naar Dresden, een schitterende stad in Saksen met de bijnaam "Florence aan de Elbe", die bijna een mediterraans gevoel oproept. We zullen de komende twee nachten in Dresden verblijven.

Dag 7
Dresden
Na het ontbijt ontdekken we het oude Dresden en bekijken we onder andere de fraai heropgebouwde Frauenkirche, de Zwinger en de Residenz.

Dag 8
Terugreis
Helaas komt er vandaag alweer een einde aan deze heerlijke fietsvakantie. Na het ontbijt vertrekken we met de tram naar het station van Dresden en reizen we per trein terug naar Eindhoven of een ander NS-station in Nederland. 

Groepsreis fietsen langs de Elbe (single-vriendelijk)

Tijdens deze reis verblijven we in onderstaande hotels. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 en 2 Praag Hotel Expo
dag 3 Melnik Hotel Olympionik
dag 4 Litomerice Hotel Roosevelt
dag 5 Decin Hotel Ceska Koruna
dag 6 & 7 Dresden Ringhotel Residenz Alt Dresden
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Zo 14-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 1.534,-
Vertrekgarantie
Zo 08-09-2024
1.633,-


inclusief:
* vliegreis met Transavia van Eindhoven naar Praag
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* treinreis van Dresden naar Eindhoven (of elk ander NS-station in Nederland) 
* 7 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt en 6 of 7 x diner**
* gebruik e-bike met 8 versnellingen en fietstas  (vanaf dag 3 tot en met dag 6) 
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
* Engelssprekende of Nederlandssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar Praag en ontmoet de reisleider ter plaatse op de luchthaven

** boekt u deze reis met vertrekdatum 14 juli, dan heeft u geen diner op de aankomstdag i.v.m. de avondvlucht

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 19,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 40,- per enkele reis

exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer € 234,-
* overige maaltijden en dranken 
* openbaar vervoer in Praag en Dresden (kosten ca. € 20,- euro) 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* vliegreis met Transavia van Eindhoven naar Praag
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* treinreis van Dresden naar Eindhoven (of elk ander NS-station in Nederland) 
* 7 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt en 6 of 7 x diner**
* gebruik e-bike met 8 versnellingen en fietstas  (vanaf dag 3 tot en met dag 6) 
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
* Engelssprekende of Nederlandssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar Praag en ontmoet de reisleider ter plaatse op de luchthaven

** boekt u deze reis met vertrekdatum 14 juli, dan heeft u geen diner op de aankomstdag i.v.m. de avondvlucht

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 19,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 40,- per enkele reis

exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer € 234,-
* overige maaltijden en dranken 
* openbaar vervoer in Praag en Dresden (kosten ca. € 20,- euro) 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook