Fly-Drive La Palma vanuit Hacienda San Jorge

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
vanaf € 1.500,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
07-06-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief vlucht en autohuur
ontdek in alle vrijheid La Palma
met uitgebreid draaiboek met Nederlandstalig programma
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: iedere vrijdag van 23 februari t/m 27 december

Ontdek La Palma met de vrijheid van uw eigen huurauto!
Met dit programma willen we een zo breed mogelijke visie geven op het eiland La Palma: de geschiedenis, de diversiteit aan landschappen en de ecosystemen. De tradities, de Zuid-Amerikaanse cultuur op dit eiland, en de locale producten zoals de rum, sigaren en de wijn. Tijdens deze reis overnacht u bij Hacienda San Jorge, een van de mooiste accommodaties van La Palma! De komende 8 dagen bepaalt u grotendeels zelf de invulling van de dag. Dit is niet alleen heel erg leuk maar een goede manier om La Palma te ervaren. Als hoogtepunten krijgt u een begeleide tour naar de nieuwe vulkaan de “Tajogaite”, een begeleide tour naar Roque de la Muchachos en je gaat samen met onze gids naar Caldera de Taburiente.

Dag 1
Heenreis
Bij aankomst op het vliegveld van La Palma staat er een huurauto voor u klaar. Op een klein half uurtje rijden ligt Hacienda San Jorge waar u de komende week zult verblijven.

Dag 2
Caldera de Taburiente (begeleide excursie)
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald met de bus en reist u naar Taburiente. Het is het hart van het Nationale Park Caldera de Taburiente waar u wordt omhelst door indrukwekkende verticale rotswanden en waar u kunt genieten van een landschap met diepe kloven. Via de “Reventon” begint u aan de wandeling van ca. 16 kilometer. Over het pad daalt u af en komt u langs de heilige Roque Idafe, de grote rots aan wiens voet de oerinwoners, de Benahoaritas, hun goden offers brachten. Na iets meer dan 1 km intensief dalen bereikt u de bodem van de kloof. U gaat naar één van de belangrijkste plekken van het Nationale Park; “La Cascada de Colores”, de gekleurde waterval. Gedurende de wandeling verandert het landschap, de omgeving van de rotsen, de uitzichten en de vegetatie zijn hier anders. Meerdere malen balanceert u met een wandelstok over de stenen in de rivierbedding. Door de erosie heeft het water hier indrukwekkende basaltformaties blootgelegd, kussenlava in verschillende scharkeringen, die miljoenen jaren geleden uit het binnenste van de aarde omhoog zijn gedrukt. U volgt de stroom totdat het water zicht bij de Taburiente voegt. Deze plek heet Dos Aguas, twee wateren, waar de twee rivieren tesamen komen. Hier heeft u de Barranco de las Angustias bereikt. 

Dag 3
Kleine Vulkaanroute
U rijdt met uw huurauto naar de parkeerplaats bij bij Refugio El Pilar waar u een hele mooie wandeling (ca. 15 kilometer) tussen de vulkanen staat te wachten. Omdat het perfect vulkanische landschappen combineert met een lange wandeling met veel hoogteverschillen is het een populaire wandeling voor de (geoefende!) wandelaars die het eiland bezoeken. Het is een spectaculaire wandeling over de kam van de Cumbre Vieja door een bizar lavalandschap, dat in de loop der tijd door ontelbare vulkanen gebouwd is. Vulkaankraters waar u ook kijkt en wanneer het weer toelaat, vergezichten naar de buureilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro. 

Dag 4
Cumbre Vieja – Tajogaite (begeleide excursie)
De uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja, Tajogaite, vormt de laatste uitbarsting binnen de reeks historische vulkanen op het eiland La Palma. Na het coronatijdperk kreeg La Palma te maken met een vulkaanuitbarsting die 80 dagen heeft geduurd. Deze wandeling naar de vulkaan Cumbre Vieja – Tajogaite zal u niet onverschillig laten! Het pad waarlangs de route loopt is nieuw, het is zo mogelijk gemaakt dat zowel toeristen als locals die de vulkaan Cumbre Vieja willen bezoeken die mogelijkheid krijgen, alleen met lokale bedrijven. U zult altijd begeleid moeten worden door gidsen die speciaal voor dit parcours zijn opgeleid, aangezien deze route binnen de uitsluitingszone loopt. U kunt aansluiten bij onze groep en bezoekt de Cumbre Vieja Krater, een eenvoudige wandelroute van in totaal 5,2 km die u dichter bij ongeveer 300 meter van de nieuwe vulkaan brengt.

Dag 5
Vrije dag
Dit is even een relaxdag, niks moet…..Wilt u toch wat gaan ondernemen? Tip: een bezoekje aan het sigarenmuseum.

Dag 6
Noordtour
Met uw eigen auto gaat u op bezoek bij San Andres, La Aldea Rum, Charco Azul en de waterval van Los Silos waar floraliefhebbers hun hart kunnen ophalen. U begint met een indrukwekkend uitzicht op groene hellingen en steile kliffen vanaf de Mirador de La Montaña. Vervolgens rijdt u naar het natuurgebied Los Tilos dat bekend staat om zijn regenwoudachtige uitstraling met varens en laurierbomen. Vanuit het pittoreske San Andres wandelt u naar Puerto Espindola en Charco Azul met z’n natuurlijke zwembaden. U bezoekt hier de Ron Aldea distilleerderij waar op traditionele wijze rum wordt gemaakt van suikerriet.

Dag 7
Los Muchachos (begeleide excursie) 
Voor de excursie van vandaag wordt u door onze gids opgehaald. De route tijdens deze excursie toont interessante panoramische uitzichten naar verschillende gemeentes waaronder die van Santa Cruz en Las Breñas, Los Sauces en Barlovento. Via een serpentine weg aan de oostzijde rijdt u door verschillende vegetatiezones en stijgt u tot boven de wolkengrens naar het hoogste punt van het eiland Roque de los Muchachos. De naam Roque de los Muchachos heet zo omdat het een serie kleine bergen betreft die op een groep jongens lijken. Roque de los Muchachos ligt tussen de gemeentes El Paso en Garafía. Het heeft een hoogte van 2426 meter boven de zeespiegel bereikt, waardoor La Palma na Tenerife het op één na hoogste eiland van de archipel is. Ver van de bewoonde wereld passeren we de grootste sterrenwacht van het noordelijk halfrond van vele europese landen: glanzende koepels, spiegels en telescopen. Het observatorium werd in 1985 ingewijd door de koningen van Spanje en behoort tot het Instituut voor Astrofysica van de Canarische Eilanden. In totaal wandelt u vandaag ca. 6 kilometer.

Dag 8
Terugreis
U levert de auto in bij de luchthaven en neemt een mooie ervaring mee naar huis.

Hacienda San Jorge

Tijdens deze reis verblijft u 7 nachten in het prachtige Hacienda San Jorge. Het verblijf is inclusief ontbijt. 

ligging: in het dorpje Breña Baja op ca. 3 kilometer van de luchthaven. De accommodatie heeft directe toegang tot het strand van Los Cancajos (zwart strand met rotsformaties). Op 100 meter van Hacienda San Jorge bevindt zich een bushalte met een verbinding naar Santa Cruz (ca. 10 minuten).
faciliteiten: het resort biedt gratis wifi en beschikt over een sauna, fitnessruimte, een groot zwembad met zeewater, een buffetrestaurant met een prachtig uitzicht op de zee, een cocktailterras en voor tapas en hapjes kunt u terecht bij de bar bij het zwembad.
kamer: alle appartementen hebben een keuken, een satelliet-tv en balkon of een terras.

apr 2024 | mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief: 
* vlucht Amsterdam - La Palma v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer 
* 7 x ontbijt
* autohuur klasse A
* excursie Caldera de Taburiente
* excursie Los Muchachos
* excursie Cumbre Vieja - Tajogaite
* excursie dag Cumbre Vieja met gids Tajogaite
* zelfgeleide tour Noordtour met routebeschrijving
* zelfgeleide Wandeling Vulkaanroute met GPX
* draaiboek met programma
* Nederlandstalige Whatsapp ondersteuning

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 24,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 50,- per enkele reis 

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden, transfers en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief: 
* vlucht Amsterdam - La Palma v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer 
* 7 x ontbijt
* autohuur klasse A
* excursie Caldera de Taburiente
* excursie Los Muchachos
* excursie Cumbre Vieja - Tajogaite
* excursie dag Cumbre Vieja met gids Tajogaite
* zelfgeleide tour Noordtour met routebeschrijving
* zelfgeleide Wandeling Vulkaanroute met GPX
* draaiboek met programma
* Nederlandstalige Whatsapp ondersteuning

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 24,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 50,- per enkele reis 

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden, transfers en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook