Fietsvakantie Weserradweg - 8 dagen

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 569 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 15-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer inbegrepen
met o.a. Hannoversch Münden, Hameln en Minden
gemakkelijk te verlengen met extra nachten

route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt gemiddeld 55 km afgelegd. De route voert grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes direct langs de rivier de Weser.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 2 april t/m 15 oktober

Langs de langste rivier van Duitsland door het land van sprookjes en legenden van de Rattenvanger van Hameln
De Weser is een voor Nederlanders vrij onbekende rivier maar kan met 730 kilometer toch als de langste van Duitsland aangemerkt worden. Tenminste, van de rivieren die in Duitsland hun bron en zeemonding hebben, dus geen “geïmporteerde” rivieren. Maar dat zijn nu eenmaal de regels van dit spel. Toeristisch gezien is het middenstuk van de Weser Radweg het leukste deel, over ca. 300 kilometer van zuid naar noord dwars door Niedersaksen.

De Baron van Münchhausen
Wie heeft in zijn of haar jeugd niet gelezen over de hachelijke avonturen van de Baron van Münchhausen? Zoals dat hij zijn paard vastbond aan een paal, dat de volgende dag, toen de sneeuw gesmolten was, de kerktorenspits van de stad bleek te zijn! De Baron van Münchhausen, die echt geleefd heeft (1720-1797) en een verteller van sterke volksverhalen was, is geboren in Bodenwerder. Dat provincieplaatsje passeert u halverwege de reis. Een mooie merkwaardigheid is dat zijn geboortehuis tegenwoordig dienst doet als gemeentehuis!

Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen meneer?
Toegegeven, u moet 50+ zijn, maar dan herinnert u zich zeker de televisieserie (1972-1976) over De-rattenvanger-van-Hamelen. Met in de hoofdrollen: Rob de Nijs en Loeki Knol, bijna een halve eeuw geleden! Hamelen is de plaats precies op de helft van de Weserradwegroute, een handelsstadje met eeuwenoude vakwerkhuizen zoals het Rattenfängerhaus uit 1602. Over bouwcultuur gesproken: onderweg passeert u zoveel interessants, dat echt niet per se wereldberoemd hoeft tet zijn: het Benedictijnse klooster van Bursfelde, het kasteel Fürstenberg, het klooster Corvey, de abdijkerk van Büchen, de Bremer Roland op de Marktplatz van Bremen. En alles gerestaureerd, onderhouden en gepoetst, precies zoals u dat van de Duitsers gewend bent.

Dag 1
Hannoversch Münden, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Hannoversch Münden ca. 395 km). 

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert, reist u op deze dag vanaf elk station in Nederland of België naar Hannoversch Münden. Vanuit het station van Hannoversch Münden reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel (niet inbegrepen). 

Dag 2
Hannoversch Münden-Bad Karlshafen/Beverungen (ca. 46-54 km/5 uur). Deze eerste etappe voert u over de Weserradweg naar het voormalige benedictijnenklooster in Bursfelde. In Gieselwerde gaat u over de brug naar de linkeroever en later met een pontje terug. In het kuuroord Bad Karlshafen bevindt zich het Hugenotenmuseum. 

Dag 3
Bad Karlshafen/Beverungen-Holzminden/Bodenwerder (ca. 46-55 km/5 uur). In Wehrden kunt u over de vlakke linker- of de rechteroever fietsen. Via het monumentale kasteel Fürstenberg naar Höxter, waar u het prachtige voormalige klooster Corvey­ kunt bezoeken. In Holzminden staan prachtige 17e eeuwse panden. U overnacht in Bodenwerder waar de fantast Baron von Münchhausen in de kleine basiliek begraven ligt.

Dag 4
Holzminden/Bodenwerder-Hameln/Rinteln (ca. 26 of 55 km/3,5 of 5 uur). Deze etappe brengt u, alsmaar stroomafwaars, door rustieke dorpjes en langs kasteel Corvey naar Hamelen. De stad die door het rattenvangerssprookje op de wereldkaart is gezet. Deze vroegere handelsstad bezit rijk versierde vakwerkhuizen, zoals het Rattenfängerhaus uit 1602. Ook Rinteln heeft, net zo als Hamelen, een prachtig oud stadscentrum. 

Dag 5
Hameln-Minden (ca. 41-69 km/4,5-6,5 uur). Na Veltheim neemt u een vlakke route naar Uffeln of u fietst door de heuvels van het ­Weserbergland. U fietst door de ‘Porta Westfalica’, de opening tussen de Weser en het Wiehengebergte. Boven op de Wittekindsberg staat het Kaiser Wilhelm Denkmal. U overnacht in de 1200 jaar oude Domstad Minden.

Dag 6
Minden-Nienburg (ca. 62 km/6 uur). Via de bisschopsstad Peterhagen door een prachtig natuurgebied via Schlusslburg naar Nienburg, beroemd door de jaarlijks terugkerende ooievaarskolonie. 

Dag 7
Nienburg-Verden (ca. 57 km/5 uur). Van Nienburg met het bezienswaardige Quaet-Faslem-haus uit 1821 fietst u door het waterrijke landschap naar Marklohe.­ Smalle fietspaden, kleine landweggetjes en boerendorpjes kenmerken de route. De abdijkerk in Büchen is bekend om de bijzondere muurschilderingen. Overnachting in de meer dan 1000 jaar oude stad Verden met een domkerk en het Paardenmuseum. 

Dag 8
Verden-Bremen (ca. 53 km/5 uur). Van Verden langs het Schleussen-kanaal naar Baden. Vervolgens naar de Hanzestad Bremen. Aansluitend transfer per bus of trein naar de geparkeerde auto in Hannoversch Münden.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert, reist u op deze dag vanuit Bremen naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie Weserradweg - 8 dagen **

Tijdens deze reis verblijft u in 2- en 3-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. We helpen u graag, u kunt dit ook telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel Prijzen verlenginsnacht 
dag 1 Hannoversch Münden Hotel Deutscher Hof
Best Western Hotel Trier City
2-persoonskamer € 60,-
toeslag 1-persoonskamer € 32,-
dag 2 Bad Karlshafen/Beverungen Hotel Lekker
Pension Moselkloster
2-persoonskamer € 48,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
dag 3 Holzminden/Bodenwerder Hotel zum grünen Kranz
Hotel Mayer
2-persoonskamer € 48,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
dag 4 Hameln Hotel Zehnthof
Hotel Noss
2-persoonskamer € 47,-
toeslag 1-persoonskamer € 25,-
dag 5 Minden Hotel Buntrock
Hotel Exquisit
2-persoonskamer € 49,-
toeslag 1-persoonskamer € 32,-
dag 6 Nienburg Hotel Weserschlösschen 2-persoonskamer € 48,-
toeslag 1-persoonskamer € 25,-
dag 7 Verden AKZENT Hotel Höltje
Thöles 3-Sterne Stadt-Gut-Hotel Garni
2-persoonskamer € 45,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
dag 8 Bremen (Indien na de reis geboekt) Atlantic Hotel Galopprenbahn 2-persoonskamer € 55,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-

 

apr 2022 | mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |inclusief:
* 7 overnachtingen in 2- en 3-sterrenhotels (2- persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* persoonlijk infogesprek (Duits)
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* handzaam en gedetailleerd route/fietskaart-boekje (Bikeline)
* eigen gemarkeerde route
* GPS data op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch station-Hannoversch Münden/Bremen-elk Nederlands of Belgisch station per trein (incl. zitplaatsreservering) € 170,-
* toeslag halfpension € 154,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 175,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 89,-
* huur e-bike € 199,-
* transfer Bremen-Hannoversch Münden per bus € 94,- (incl. eigen fiets, vooraf reserveren en ter plaatse te betalen). Transferbus: vertrek Bremen 15.00 uur, aankomst Hannoversch Münden 18.00 uur. 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* transfer Bremen-Hannoversch Münden per trein (ter plaatse kaartje kopen en betalen)
* parkeerplaats bij hotel in Hannoversch Münden ca. € 5,- per dag (ter plaatse te betalen) of gratis op een openbare parkeerplaats in de directe omgeving
* plaatselijke toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook