Fietsvakantie Waterrijk Friesland

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 399,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-10-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede accommodaties inclusief ontbijt
bagagevervoer tussen de accommodaties inbegrepen
overnachten in het gezellige Sneek en Leeuwarden
route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 51-59 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag van 1 maart t/m 31 oktober

Door het merengebied van Friesland
U verblijft tijdens deze reis in het gezellige Sneek en Leeuwarden. Sneek staat bekend als dé watersportstad van Nederland. Tijdens deze reis komt u ook langs de kleinste stad van Nederland, de Elfstedenstad Sloten. Via Franeker, met het Kaatsmuseum, gaat de reis verder naar het gezellige Leeuwarden, de historische hoofdstad van Friesland. Bekijk hier onder andere de scheve toren, die nog schever staat als de toren in Pisa!

 

Dag 1
Heenreis
Aankomst in de loop van de middag in Sneek voor de start van uw fietsvakantie Nederland. De stad Sneek staat bekend als dé watersportstad van Nederland. Jaarlijks vindt hier het grootste, op binnenwater georganiseerde zeilevenement van Europa plaats; de Sneekweek. Naast de watersport bruist de stad van leuke winkeltjes, cultuur en diverse musea, zoals het Scheepvaartmuseum en het Nationaal Modelspoormuseum.

Dag 2
Rondrit Sneek (ca. 55 km/5 uur)
Vandaag komt u langs Elfstedenstad Sloten. Deze vestingstad is qua aantal inwoners, er wonen slechts 700 mensen, de kleinste stad van Nederland. In deze authentieke stad waant u zich eeuwen terug in de tijd. De historische sfeer wordt versterkt doordat de binnenstad geheel autovrij is. Het Slotermeer is een van de grootste Friese meren en is een paradijs voor de watersporter. Ook voor fietsers en wandelaars is dit een prachtige omgeving om van te genieten.

Dag 3
Van Sneek naar Leeuwarden (ca. 55 km/5 uur)
Op naar deelgebied Westergo. Dit gebied strekt zich uit tussen Harlingen, Leeuwarden, Sneek en Bolsward. Met meer dan 700 terpen is dit het meest uitgestrekte deel van het terpen- en wierdengebied van Nederland. Veruit de meeste inwoners wonen dan ook in terpdorpen en stadjes die hun oorsprong hebben in terpnederzettingen. Bolsward was in de middeleeuwen een handelsstad vanwege zijn strategische ligging. Het is gebouwd op drie heuvels (terpen). Terp is een Friese variant van het woord “thorp”(dorp). Dorpen werden op deze heuvels gebouwd om mensen te beschermen tegen hoog water. De steden in Westergo werden verdedigd met behulp van stadswallen, grachten en stadspoorten, waarvan in Bolsward en Franeker nog belangrijke delen bewaard zijn gebleven. In Franeker kunt u het Kaatsmuseum en Planetron Eise Eisinga bezoeken. Hierna fietst u door naar Leeuwarden voor uw overnachting.

Dag 4
Rondrit Leeuwarden (ca. 59 km/6 uur)
In Leeuwarden kunt u de scheve Friese toren uit 1529 - De Oldenhove - bewonderen. Deze toren staat nóg schever dan de scheve toren van Pisa. Of wandel door de kleine Kerkstraat, volgens velen de charmantste winkelstraat van Nederland. Vanuit Leeuwarden voert de tocht langs De Dokkumer Ee (onderdeel van de Elfstedentocht), en over fietspaden die dwars door de weilanden met koeien lopen. Onderweg naar Dokkum passeert u het, door de schaatstocht berucht geraakte, bruggetje van Bartlehiem. Dokkum is de meest noordelijke stad van Nederland en met zijn historische centrum een bezoek meer dan waard. Over de Goddeloze Singel, waarover diverse spookverhalen de ronde doen, fietst u langs dierentuin Aqua Zoo terug naar Leeuwarden.

Dag 5
Van Leeuwarden naar Sneek (ca. 51 km/5 uur)
Tijdens de laatste tocht van deze fietsvakantie Nederland komt u door het Nationaal Park De Alde Feanen. Vandaag maakt u enkele keren gebruik van een pontje (tegen betaling). Het Nationaal Park De Alde Feanen is een gebied van circa 4000 hectare met laagveenmoerrassen, meren, slootjes en rietvelden. De visrijke wateren trekken vele water- en moerasvogels aan. Met het veerpontje steekt u over naar het gezellige watersportdorpje Earnewâld (Eernewoude). Earnewâld staat bekend om het 'skûtsjesilen', zeilwedstrijden met typisch Friese scheepjes. U vervolgt uw fietstocht naar Grou, een karakteristiek dorpje met een gezellig centrum. Vlak voor Sneek ligt het Sneekermeer en het dorp Terherne, ook wel het Kameleondorp van Nederland. De bekende helden uit de boeken zijn hier opnieuw tot leven gebracht.

Fietsvakantie door waterrijk Friesland

Hieronder vindt u de accommodaties tijdens deze reis. Deze accommodaties en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Vakantieboerderij Broeresloot
Centraal gelegen in het Friese merengebied en op slechts 15 minuten fietsen van het centrum van Sneek. De auto kunt u op het eigen parkeerterrein achter de boerderij parkeren. De sfeervolle, luxe en ruime appartementen zijn voorzien van een eigen keuken met inventaris, een badkamer en een woonkamer. 

Oranje Hotel 
Het 4-sterren Oranje Hotel ligt in het historische centrum van Leeuwarden, tegenover het station. Het hotel beschikt over een bar/lounge en terras. Er is gratis wifi in alle ruimtes. Uw kamer is voorzien van airconditioning en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is modern ingericht. Het centrum met veel gezellige restaurants ligt op loopafstand van het hotel. 

 

okt 2023 |
inclusief:
* 4 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving
* bagagevervoer op dag 3 en dag 5

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 250,-
* huur toerfiets (4 dagen) € 57,50**
* huur e-bike (4 dagen) € 135,-**

** De fietsen staan op de tweede dag vanaf 10.00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17.00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele parkeerkosten bij het eerste hotel 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
inclusief:
* 4 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving
* bagagevervoer op dag 3 en dag 5

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 250,-
* huur toerfiets (4 dagen) € 57,50**
* huur e-bike (4 dagen) € 135,-**

** De fietsen staan op de tweede dag vanaf 10.00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17.00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele parkeerkosten bij het eerste hotel 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook