Fietsvakantie volg de Vlaamse Meesters van Brugge naar Brussel

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 695,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 22-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels incl. ontbijt
bagagetransport inbegrepen
met o.a. Brugge, Antwerpen, Gent en Brussel
route: de vlakke route voert door de natuur van Brabant en Vlaanderen waarbij er elke dag ca. 45 tot 65 km wordt afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke donderdag van 1 april t/m 23 september

In de voetsporen van de Vlaamse Meesters
Volg de Vlaamse meesters langs de mooiste steden van België. Dankzij de Vlaamse Meesters was Vlaanderen van de 15e tot de 17e eeuw de bron van de schone kunsten in West-Europa. Daarnaast kent Vlaanderen meerdere prachtige steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge. Gecombineerd met de hoofdstad Brussel is deze reis een aaneenrijging van hoogtepunten. U fietst naar deze prachtige steden door prachtige regio's met idyllische namen zoals Vlaams Brabant, Meetjesland, Waasland en de Leiestreek alsmede rivieren als de Zenne, de Nete en natuurlijk de Schelde!

Dag 1
Naar Brugge
U start deze fietsvakantie in het historische Brugge. Hier zult u zich geen moment vervelen. De Belgische stad is rijk aan middeleeuwse straatjes, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. Neemt u dus zeker de tijd om deze indrukwekkende stad te bezichtigen.

Dag 2
Brugge - Maldegem (ca. 54 km/6 uur)
Vanaf Brugge fietst u langs het kanaal Gent-Brugge de stad uit. De oorsprong van dit kanaal stamt uit de 14e eeuw en heeft meerdere veldslagen tussen Gent en Brugge tot gevolg gehad. Via rustige dorpjes als Moerbrugge, Maria-Aalter en Knesselare fietst u door het vlakke Vlaamse land naar Maldegem waar een gemeentehuis staat wat ontworpen is naar de plannen van de Gentse architect Geirnaert.

Dag 3
Maldegem - Gent (ca. 57 km/6 uur)
De tocht van vandaag voert door het Meetjesland, een onbekend fietsparadijs in Vlaanderen met bossen, velden en uitgestrekte akkers. Via de bosrijke domeinen van Drongengoed en Het Leen fietst u naar Eeklo, een klein stadje dat bekend is om de vele beelden in de stad. Vanaf hier peddelt u ontspannen door het vlakke land naar Gent. De binnenstad van Gent is een waar openluchtmuseum. 

Dag 4
Gent - Dendermonde (ca. 46 km/5 uur)
De Schelde wijst u vandaag grotendeels de weg. Vanaf Gent volgt u deze rivier stroomopwaarts. Na een tijdje buigt u van de rivier af richting Laarne. Het 13e eeuwse kasteel in dit dorp is een ware blikvanger en een mooie plek om de fietstocht te onderbreken. Van hieruit gaat het weer terug naar de Schelde en volgt u de rivier langs Vlaamse dorpjes en stadjes zoals Wetteren naar uw eindbestemming van vandaag: Dendermonde (met in de kerk een Romaanse doopvont uit de 11e eeuw).

Dag 5
Dendermonde - Antwerpen (ca. 57 km/6 uur)
Al snel na uw vertrek bereikt u weer de Schelde en fietst u heerlijk ontspannen over de Scheldedijken richting Antwerpen. Breng onderweg een bezoek aan het Vlechtmuseum de Zilverreiger waar u de geschiedenis ontdekt van oude ambachten als de mandenmakerij, de visserij, kuiperij en de klompenmakerij. Nadat u per veerboot de Schelde bent overgestoken komt u in Kruibeke. Hier staat Kasteel Wissekerke, in de 10e eeuw was dit nog een waterburcht, onderdeel uitmakend van de versterkingsgordel aan de Schelde. Vanaf hier is het niet ver meer naar Antwerpen. Antwerpen heeft een prachtige oude binnenstad en is beroemd als winkelstad. 

Dag 6
Antwerpen - Mechelen (ca. 45 km/5 uur)
De etappe van vandaag is niet zo lang dus er is nog tijd voor een bezoek aan Antwerpen in de morgen. Eenmaal op de fiets gaat het door de Antwerpse agglomeratie richting Mechelen. U passeert in Mortsel een van de zeven overgebleven Brialmonforten, opgetrokken uit baksteen en zandsteen. Over rustige plattelandsweggetjes en langs de rivier de Nete fietst u via Duffel en Sint Katelijne-Waver ontspannen naar Mechelen. Deze stad is niet zo groot als de andere Belgische steden maar zeker zo leuk.

Dag 7
Mechelen - Brussel (ca. 65 km/7 uur)
Het voordeel van een kleine stad is dat u er ook zo weer uit bent. Al snel na uw vertrek fietst u door een afwisselend landschap van bomen, water en uitgestrekte akkers richting de eindbestemming van deze reis, de Europese hoofdstad Brussel. Onderweg passeert u Tervuren met het Koninklijk Afrika Museum. In Brussel vindt u een mix van culturen, te zien in het straatbeeld, de gastronomie en de bevolking. Zorg dat u op tijd bent om een rondje te maken door het centrum, natuurlijk langs Manneken Pis en de Grote Markt, maar ook daaromheen voor een heerlijke wafel, bonbon of biertje.
 

Dag 8
Terugreis 
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Indien u uw auto in Brugge geparkeerd heeft dan kunt u vanuit Brussel prima de fietsen meenemen in de trein naar Brugge (niet inbegrepen). U moet er wel op letten dat u niet opstapt in Brussel-Centraal, Brussel-Congres en Brussel-Kappelekerk. Het beste kunt u opstappen in Brussel-Noord, Schuman of Brussel-Zuid.
 

Fietsvakantie volg de Vlaamse Meesters van Brugge naar Brussel

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels (2-sterrenhotel in Maldegem). Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Brugge Velotel**** 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
dag 2 Maldegem Amaryllis Maldegem** 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
dag 3 Gent Europahotel*** 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
dag 4  Dendermonde Abalona**** 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
dag 5 Antwerpen Mercure Antwerp City South**** 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
dag 6 Mechelen Mercure Hotel Vé**** 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
dag 7 Brussel NH Brussels Grand Place Arenberg**** 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 315,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 150,-
* huur e-bike € 220,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* parkeerkosten
* bijdrage SGR
* reserveringskosten 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook