Fietsvakantie Vlaanderen

6 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 415,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
24-08-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels 
gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving 
gemakkelijk te verlengen met extra nachten

route: de vlakke route voert over geasfalteerde fietspaden en rustige weggetjes en is voor het grootste deel gemarkeerd. Per fietsdag wordt ca. 31-64 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zaterdag van 20 april t/m 14 september (m.u.v. zaterdag 3 augustus, in plaats hiervan aankomst op zondag 4 augustus).

Fietsreis door het Brugse ommeland en de weidse polders
Van oost naar west, van noord naar zuid: 'in Vlaanderen geraakt ge overal in een ommezien', zoals de Vlamingen zelf zeggen. Zo kunt u zien hoe het landschap verandert, hoe elke streek zijn eigen karakter toont: weidse polders, karakteristieke boerenhoeves en imposante kerken, kastelen en abdijen.

Brugge, het Venetië van het Noorden, barst van de bezienswaardigheden en kunstwerken en is gemakkelijk te voet te verkennen. Maar u kunt al het fraais ook vanuit een bootje over de reien en kanalen aan u voorbij laten komen. Ontdek daarnaast ook de kleinere historische stadjes zoals Ieper, Poperinge en Diksmuide.

De fietsreis start in Roeselare in de Leiestreek, en voert u door de gezellige Westhoek om daarna via het Brugse Ommeland de Vlaamse kust aan te doen. Vanuit Brugge kunt u een fietstocht maken naar Oostende of Knokke. Oostende werd, dankzij koning Leopold II, een stad met koninklijke allure. U vindt er prachtige parken, deftige winkelstraten en een statige boulevard. Knokke met zijn vele galeries heeft iets mondains en u kunt er uitgebreid winkelen of neerstrijken op een van de vele terrassen. Iets verderop ligt het natuurgebied 'Het Zwin', het belangrijkste slikken- en schorrengebied van België waar de eetbare zeekraal groeit en ooievaars broeden. Aan het begin van de fietsreis kunt u in Roeselare een bezoek brengen aan het wielermuseum Koers.

Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis te boeken.

 title=

Dag 1
Heenreis
Aankomst per eigen vervoer in Roeselare, waar uw fietsvakantie in België begint. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 235 km en reizigers die arriveren met hun eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij het hotel o.b.v. beschikbaarheid. Indien u nog tijd over heeft, vergeet dan niet om het nationaal wielermuseum Koers te bezoeken.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Roeselare.

Dag 2
Roeselare-Ieper (ca. 31 km/3 uur)
Via het Tyne Cot Cemetery, de indrukwekkende Britse oorlogsbegraafplaats, door het vlakke Vlaamse land naar het Middeleeuwse stadje Ieper met haar prachtige grote markt met het stadhuis en Belfort. Gelegenheid voor bezoek aan het 'In Flanders Fields Museum', een interactief oorlogsmuseum. Daarna is het heerlijk om even uit te rusten op een van de vele terrassen. 

Dag 3
Ieper-Diksmuide (ca. 45 of 60 km/ 4 of 5 uur)
Via de Lakenstad Poperinge fietst u de hopvelden in. Velden met 5 meter hoge palen waaraan ranken met hop de hoogte inschieten bepalen hier het decor. Na de hopvelden doemt de abdij van St.-Sixtus op. De abdij is niet te bezoeken, maar in het tegenover gelegen café kunt u het trappistenbier dat hier wordt gebrouwen proeven. Door het reservaat de Blankaart, een vogel- en plantenparadijs, en langs de IJzertoren fietst u het laatste deel richting Diksmuide.

Dag 4
Diksmuide-Brugge (ca. 62 km/5 uur)
Door akkers en weiden naar Brugge, dat ook wel het Venetië van het Noorden genoemd wordt. Een prachtig middeleeuws openluchtmuseum met vele kanalen en bruggetjes. Het is volgens velen de mooiste stad van België, met het kleinschalige centrum dat overloopt van charme en gezelligheid.

Dag 5
Rondrit Knokke (ca. 64 km/5 uur) 
Naar de Noordzeekust via het authentieke Lissewege naar Oostende met het Belfort en de haven van Zeebrugge of via het schildersdorpje Damme langs de Noordzeekust naar Knokke en ‘Het Zwin’.

Dag 6
Brugge-Roeselare (ca. 58 km/4,5 uur)
Al fietsend door bossen en langs de kastelen van Aertrijcke en Wijnendaele komt u weer terug bij het startpunt van de reis in Roeselare en komt uw fietsvakantie in België ten einde. Of boekt u nog een nachtje bij?

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert, reist u vandaag vanaf Roeselare naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie Vlaanderen

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Tegen een toeslag is het mogelijk om de diners bij te boeken. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Roeselare. Het is niet mogelijk om deze verlengingsnachten via de website te boeken. We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
  Plaats Hotel Prijzen verlengingsnacht (per persoon)
dag 1 Roeselare Parkhotel Roeselare*** 2-persoonskamer € 65,- inclusief ontbijt
2-persoonskamer € 95,- inclusief ontbijt en diner
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Ieper Hotel O***
Hotel New Regina***
 
dag 3 Diksmuide B&B 't Withuis***  
dag 4 & 5 Brugge Hotel Velotel****  


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt 
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gebruik sauna in Brugge
* museumkortingskaart Brugge
* toeristenbelasting (behalve in Brugge)
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gratis parkeerplaats bij het hotel o.b.v. beschikbaarheid

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Roeselare v.v. € 99,-
* toeslag halfpension € 170,-
* toeslag 1-persoonskamer € 185,-
* huurfiets met 7 versnellingen € 65,-
* huurfiets met 7 versnellingen incl. fietsverzekering € 80,-
* huurfiets e-bike € 130,-
* huurfiets e-bike incl. fietsverzekering € 155,-

exclusief: 
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting Brugge
* indien de gratis parkeerplaats bij het hotel vol is, kunt u parkeren in een openbare parkeergarage voor ca. € 12,50 per dag
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

De omschrijvingen als je de knooppunten volgt mogen in in ieder geval in 2 gevallen wat duidelijker, beter, Dag 1 bij Knooppunt 94 duidelijker aangeven dat je rechtsaf moet slaan, veel medereizigers gingen hier fout. Dag 2 , na elektriciteitshuisje duidelijker aangeven dat je op splitsing linksaf moet slaan en ook voor de 2e keer links om bij het fietspad ri Poperinge te komen. In de omschrijving wordt ondermeer aangegeven dat we door vele dorpjes rijden met veel cafe's en eetgelegenheden onderweg, niets is minder waar, bijna alles is gesloten en dat viel ons wel tegen. We rijden naar het centrum van Brugge....alleen als je in Velotel slaapt dan zit je daar 3,5 km vanaf. Verder een prima vakantie met hele goede hotels.

anoniem, reisperiode juni 2024
9

Wat een geweldig goed georganiseerde reis, alles klopte en alles was even fijn.

Trees Hofstede, reisperiode mei 2024
8

Leuke fietsvakantie met interessante Vlaamse steden zoals Roeselaere, Ieper, Diksmuide en Brugge. De eerste etappes in Heuvelland zijn heel mooi als je van iets glooiende wegen houdt. De etappe Ieper naar Diksmuide is wat saaier omdat je zigzag door de polders gestuurd wordt. Verblijfsaccommodaties met name in Diksmuide en Brugge (Velotel) zijn goede hotels. Nadeel van de hotels in Roeselaere en Ieper was dat er gedoucht moest worden in het ligbad. Voor oudere gasten kan dit wel problematisch zijn. De meeste ontbijtbuffets waren goed, alleen van het hotel in Ieper was wat magertjes. Ieper lijkt de meest ideale verblijfplaats omdat er vanuit Ieper vele mooie fietstochten te maken zijn. Voor de fietsdagen op maandag en dinsdag was het moeilijk een geschikte lunchplaats te vinden omdat de horeca in diverse plaatsen op deze dagen gesloten was.

Kees Voets, reisperiode mei 2023
9

Een leuke actieve vakantie gehad. De fietsen, die nog nieuw waren, stonden klaar voor ons. De hotels en kamers met ontbijt waren uitstekend. Wij hadden geen diner erbij geboekt zodat we s avonds nog even de stad in konden gaan. De bagage was elke dag op tijd in de volgende hotel!

Dineke, reisperiode april 2023
9

We hebben een prachtige fietsreis gemaakt door het Vlaamse land. Alle monumenten over de grote oorlog waren zeer indrukwekkend. De routes waren heel mooi. Het enige jammere is dat je (meestal) na 1 nacht al verder moet en daardoor het gevoel hebt dat je niet alles hebt kunnen bekijken.

anoniem, reisperiode april 2023
8

Een aanrader

Theo, reisperiode augustus 2022
8

Ieper en Brugge indrukwekkend, wel druk. Platteland veel mais en soms lucht v/d vele varkensboerderijen. Goede huurfiets.

Jan Graven, reisperiode augustus 2022
9

Prijs/kwaliteit prima. Fijne fietsroutes had ze op gps gezet en dat werkte perfect. Zeer tevreden en zeker voor herhaling vatbaar.

Geutjens Jaak, reisperiode augustus 2021
Mooie fietsroutes en Prima hotels. Eerste fietsdag zou wat meer kilometers mogen. Al met al een aanrader.
Will
Pluspunten: +Goede prijs kwaliteit verhouding:je krijgt waar voor je geld, +De hotels waren ruim voldoende tot goed, met name B & B ?t Withuis was erg fraai. We hebben in alle hotels een erg lekker en uitgebreid ontbijt gehad. +superboeiende regio, vol WO 1-geschiedenis: The Last Post, In Flanders fields museum in Ieper, Tyne Cot, Poperinge, Passchendaele, de dodengang in Diksmuide +organisatie prima, onze last minute boeking ging op rolletjes +mooie, rustige en groene routes, je kon alles via knooppunten fietsen. +voor ons de perfecte combi. Veel op de fiets en lekker buiten zijn, geschiedenis, plus heerlijk eten en drinken in Belgi?, en dat allemaal op 2-3 uurtjes rijden van huis. Minpuntjes: - we moesten de tas al om 9 uur klaar zetten voor vervoer, ruim voor het uitchecken. Dat vonden wij erg vroeg. - Roeselare mag van ons uit het programma. Suggestie: start met twee dagen in Ieper om daar alles te zien, bijvoorbeeld met een fietsrondje naar Tyne Cot op dag 1. Tip: knooppunten Belgi? heeft een app waarbij je zelf routes kunt uitstippelen, en de aangeboden routes naar wens wat kunt uitbreiden of inkorten.
Sanne Brandwagt
Mooie reis, gedenkwaardige streek, route was prima aangegeven in het routeboekje. De extra nacht in Roeselare was een goed idee. De hotels waren prima, ook voor de eenpersoonsboeking (zelfde kamers). Vriendelijke groet. Fam. Boere en van Leeuwen.
Adrie Boere
inclusief:
* 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt 
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gebruik sauna in Brugge
* museumkortingskaart Brugge
* toeristenbelasting (behalve in Brugge)
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gratis parkeerplaats bij het hotel o.b.v. beschikbaarheid

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Roeselare v.v. € 99,-
* toeslag halfpension € 170,-
* toeslag 1-persoonskamer € 185,-
* huurfiets met 7 versnellingen € 65,-
* huurfiets met 7 versnellingen incl. fietsverzekering € 80,-
* huurfiets e-bike € 130,-
* huurfiets e-bike incl. fietsverzekering € 155,-

exclusief: 
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting Brugge
* indien de gratis parkeerplaats bij het hotel vol is, kunt u parkeren in een openbare parkeergarage voor ca. € 12,50 per dag
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook