Fietsvakantie Vlaanderen

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
beoordeling: 8.3
vanaf € 369,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 17-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels 
gedetailleerde Nederlandse routebeschrijving 
gemakkelijk te verlengen met extra nachten

route: de vlakke route voert over geasfalteerde fietspaden en rustige weggetjes en is voor het grootste deel gemarkeerd. Per fietsdag wordt ca. 31-61 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zaterdag van 23 april t/m 17 september (m.u.v. zaterdag 6 augustus, in plaats hiervan aankomst op zondag 7 augustus).

Fietsreis door het Brugse ommeland en de weidse polders
Van oost naar west, van noord naar zuid: "In Vlaanderen geraakt ge overal in een ommezien", zoals de Vlamingen zelf zeggen. Zo kunt u zien hoe het landschap verandert, hoe elke streek zijn eigen karakter toont: weidse polders, karakteristieke boerenhoeves en imposante kerken, kastelen en abdijen.

Brugge, het Venetië van het Noorden, barst van de bezienswaardigheden en kunstwerken en is gemakkelijk te voet te verkennen. Maar u kunt al het fraais ook vanuit een bootje over de reien en kanalen aan u voorbij laten komen. Ontdek daarnaast ook de kleinere historische stadjes zoals Ieper, Poperinge en Diksmuide.

De fietsreis start in Roeselare in de Leiestreek, en voert u door de gezellige Westhoek om daarna via het Brugse Ommeland de Vlaamse kust aan te doen. Vanuit Brugge kunt u een fietstocht maken naar Oostende of Knokke. Oostende werd, dankzij koning Leopold II, een stad met koninklijke allure. U vindt er prachtige parken, deftige winkelstraten en een statige boulevard. Knokke met zijn vele galeries heeft iets mondains en u kunt er uitgebreid winkelen of neerstrijken op één van de vele terrassen. Iets verderop ligt het natuurgebied "Het Zwin", het belangrijkste slikken- en schorrengebied van België waar de eetbare zeekraal groeit en ooievaars broeden. Aan het begin van de fietsreis kunt u in Roeselare een bezoek brengen aan het wielermuseum van Freddy Maertens, tweevoudig wereldkampioen wielrennen. Hij is natuurlijk de aangewezen persoon om uitleg te geven over de ins en outs van het fietsen!

Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis te boeken.

 title=

Dag 1
heenreis
Aankomst per eigen vervoer in Roeselare. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 235 km en reizigers die arriveren met hun eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij het hotel o.b.v. beschikbaarheid. Indien u nog tijd over heeft, vergeet dan niet om het nationaal wielermuseum te bezoeken.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Roeselare.

Dag 2
Roeselare-Ieper (ca. 40 km/3,5 uur)
Via het Tyne Cot Cemetery, de indrukwekkende Britse oorlogsbegraafplaats, door het vlakke Vlaamse land naar het Middeleeuwse stadje Ieper met haar prachtige grote markt met het stadhuis en Belfort. Gelegenheid voor bezoek aan het "In Flanders Fields Museum". Het is lekker uitrusten in een van de vele restaurants. 

Dag 3
Ieper-Diksmuide (ca. 58 km/5 uur)
Via de Lakenstad Poperinge fietst u de hopvelden in. Velden met 5 meter hoge palen waar aan ranken de hoogte inschieten bepalen hier het decor. Na de hopvelden doemt de abdij van St.-Sixtus op. De abdij is niet te bezoeken, maar in het tegenover gelegen café kunt u het trappistenbier dat hier wordt gebrouwen proeven. Door het reservaat de Blankaart, een vogel- en plantenparadijs, en langs de IJzertoren fietst u het laatste deel richting Diksmuide.

Dag 4
Diksmuide-Brugge (ca. 57 km/5 uur)
Door akkers en weiden naar Brugge, dat ook wel het Venetië van het Noorden genoemd wordt. Een prachtig middeleeuws openluchtmuseum met vele kanalen en bruggetjes.

Dag 5
Rondrit Knokke (ca. 59 km/5 uur) 
Naar de Noordzeekust via het authentieke Lissewege naar Oostende met het Belfort en de haven van Zeebrugge of via het schildersdorpje Damme langs de Noordzeekust naar Knokke en ‘Het Zwin’.

Dag 6
Brugge-Roeselare (ca. 56 km/4,5 uur)
Al fietsend door bossen en langs de kastelen van Aertrijcke en Wijnendaele komt u weer terug bij het startpunt van de reis in Roeselare. Aansluitend verlenging of vertrek per eigen vervoer.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Roeselare naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie Vlaanderen

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Roeselare. Het is niet mogelijk om deze verlengingsnachten via de website te boeken. We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
  Plaats Hotel Prijzen verlengingsnacht (per persoon)
dag 1 Roeselare Parkhotel Roeselare*** 2-persoonskamer € 55,- inclusief ontbijt
2-persoonskamer € 85,- inclusief ontbijt en diner
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Ieper Hotel O***
Hotel New Regina***
-
dag 3 Diksmuide Hotel 't Withuis*** -
dag 4 & 5 Brugge Hotel Velotel**** -
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 5 overnachtingen inclusief ontbijt 
* bagagevervoer
* gebruik sauna Roeselare en Brugge
* museumkortingskaart Brugge
* toeristenbelasting (behalve in Brugge)
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gratis parkeerplaats bij het hotel o.b.v. beschikbaarheid

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Roeselare vv. incl. zitplaatsreservering € 98,-
* toeslag halfpension € 135,-
* toeslag 1-persoonskamer € 170,-
* huurfiets met 7 versnellingen € 60,-
* huurfiets met 7 versnellingen incl. fietsverzekering € 75,-
* huurfiets e-bike € 120,-
* huurfiets e-bike incl. fietsverzekering € 145,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief: 
* overige maaltijden
* toeristenbelasting 
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

Een aanrader

Theo, reisperiode augustus 2022
8

Ieper en Brugge indrukwekkend, wel druk. Platteland veel mais en soms lucht v/d vele varkensboerderijen. Goede huurfiets.

Jan Graven, reisperiode augustus 2022
9

Prijs/kwaliteit prima. Fijne fietsroutes had ze op gps gezet en dat werkte perfect. Zeer tevreden en zeker voor herhaling vatbaar.

Geutjens Jaak, reisperiode augustus 2021
Mooie fietsroutes en Prima hotels. Eerste fietsdag zou wat meer kilometers mogen. Al met al een aanrader.
Will
Pluspunten: +Goede prijs kwaliteit verhouding:je krijgt waar voor je geld, +De hotels waren ruim voldoende tot goed, met name B & B ?t Withuis was erg fraai. We hebben in alle hotels een erg lekker en uitgebreid ontbijt gehad. +superboeiende regio, vol WO 1-geschiedenis: The Last Post, In Flanders fields museum in Ieper, Tyne Cot, Poperinge, Passchendaele, de dodengang in Diksmuide +organisatie prima, onze last minute boeking ging op rolletjes +mooie, rustige en groene routes, je kon alles via knooppunten fietsen. +voor ons de perfecte combi. Veel op de fiets en lekker buiten zijn, geschiedenis, plus heerlijk eten en drinken in Belgi?, en dat allemaal op 2-3 uurtjes rijden van huis. Minpuntjes: - we moesten de tas al om 9 uur klaar zetten voor vervoer, ruim voor het uitchecken. Dat vonden wij erg vroeg. - Roeselare mag van ons uit het programma. Suggestie: start met twee dagen in Ieper om daar alles te zien, bijvoorbeeld met een fietsrondje naar Tyne Cot op dag 1. Tip: knooppunten Belgi? heeft een app waarbij je zelf routes kunt uitstippelen, en de aangeboden routes naar wens wat kunt uitbreiden of inkorten.
Sanne Brandwagt
Mooie reis, gedenkwaardige streek, route was prima aangegeven in het routeboekje. De extra nacht in Roeselare was een goed idee. De hotels waren prima, ook voor de eenpersoonsboeking (zelfde kamers). Vriendelijke groet. Fam. Boere en van Leeuwen.
Adrie Boere
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook