Fietsvakantie van Porto naar Coimbra

7 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 510 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 01-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer 
verblijf in uitstekende 3-sterrenhotels 
met Nederlandse routebeschrijving

route: vlak tot glooiend/heuvelachtig over weggetjes en (deels) onverharde (fiets)paden. Per fietsdag wordt tussen ca. 35 en 56 km afgelegd. 
aankomst: is mogelijk op maandag van 15 maart t/m 1 november
minimum aantal reizigers: 1

Cocktail van strand, fado en werelderfgoed
Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend transportmiddel om al dat mooie intens te beleven. Deze 7-daagse fietsreis is een aaneenschakeling van schilderachtige routes, pittoreske dorpen en historische steden.

Dag 1
Aankomst in Porto op eigen gelegenheid. Transfer naar uw hotel (indien u zelf een vlucht heeft geboekt). Porto is al meteen een toeristische topper. Het is een sfeervolle stad, in omvang de tweede van het land, met een groot cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden zoals de Eiffelbrug over de Douro. Maar vergeet de culinaire kant van Porto niet met aan de top uiteraard de portwijnen.

Dag 2
Porto-Ovar (ca. 47 km/4,5 uur)
Vandaag start u met fietsen. Een mooie route langs de ruige Atlantische oceaan, over een kustpad en door pijnboombossen naar het strand van Furadoura en verder naar Ovar, bekend om zijn uitstekende visrestaurants.

Dag 3
Ovar-Aveiro (ca. 40 km/4 uur of uit te breiden naar ca. 65 km)
Prachtige route door het natuurreservaat Sao Jacinto (duinlandschap) naar Aveiro. Het oude havenstadje Aveiro met zijn talrijke kanaaltjes, gondels en kleurrijke huizen doet denken aan Venetië. U moet zeker de ovos moles eens proeven, dit zijn lekkernijen in de vorm van een schelp waarvan de inwoners van Aveiro als sinds de negentiende eeuw naar hartenlust smikkelen.

Dag 4
Aveiro-Praia de Mira (ca. 40 km/4 uur)
Over een mooi kustpad langs de Atlantische oceaan en door pijnboombossen naar het pittoreske vissersdorpje Mira met zijn houten huizen, de palheiros! Praia de Mira is een kilometerslang zandstrand met veelkleurige vissersboten.

Dag 5
Praia de Mira-Coimbra (ca. 54 km/5,5 uur)
U gaat de binnenlanden in. De route brengt u via bossen en maisvelden naar de wijngaarden waar de druiven voor de beroemde Bairrada wijnen worden geteeld. Verder door de vallei van de Mondego rivier naar Coimbra met zijn gezellige bars en restaurants. Breng zeker een bezoek aan de universiteit, de oudste van Europa. Deze werd in de 13e eeuw gesticht en is door de UNESCO aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd. Andere bezienswaardigheden: de kapel Capela de São Miguel met een indrukwekkend barok orgel en de Biblioteca Joanina met meer dan 300.000 werken die dateren uit de 16e tot de 18e eeuw en staan uitgestald staan op prachtige met talha dourada (verguld houtsnijwerk) versierde boekenrekken. Flaneer ’s avonds door de straatjes van de oude binnenstad. Wellicht zit u later in een gezellig restaurant om daar naar de plaatselijke fado te luisteren. 

Dag 6
rondrit Coimbra (ca. 36 of 56 km/3,5 of 5,5 uur)
Route langs de rivier de Mondego en door een prachtig groen landschap. Ook een bezoek aan het Paul de Arzila of het Arzila moeras in de regio Baixo-Mondego, een natuurreservaat met veel vogelsoorten en leefgebied van de otter.

Dag 7
Transfer terug naar Porto. Aankomst Porto om ca. 13.00 uur. U gaat op eigen gelegenheid terug naar huis. 

Fietsvakantie van Porto naar Coimbra ***

Het verblijf is in uitstekende en landelijk gelegen authentieke 3-sterrenhotels, landhuizen en quinta’s. De kamers (met airco en wifi) zijn ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. De hotels in Praia de Mira en Coimbra hebben een zwembad. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension (3-gangendiner). Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Porto aan het einde van uw reis. Het is niet mogelijk om de extra nacht(en) te reserveren via te website. U kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Porto * Hotel Da Bolsa
* Almada Wine House
2-persoonskamer € 65,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
dag 2 Ovar * Almada WineHotel Aqua  
dag 3 Aveiro * Hotel V Afonso  
dag 4  Praia de Mira * Maçarico Beach Hotel  
dag 5 en 6 Coimbra * Hotel Dona Inês 
* Hotel Astória
 
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


nov 2021 |inclusief: 
* 6 nachten verblijf in een 2-persoonskamer met bad/douche en toilet op basis van logies met ontbijt
* transfer van Coimbra naar (de luchthaven van) Porto op dag 7(*)
* bagagevervoer van hotel naar hotel van Porto tot Coimbra
* gebruik zwembad Praia de Mira en Coimbra
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* toeristenbelasting
* GPS-data (op aanvraag)

(*) in verband met de transfer van Coimbra naar Porto op dag 7 adviseren we geen terugvlucht vóór 13.00 uur vanuit Porto te boeken tenzij u extra nachten in Porto boekt.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 235,- (28 juni t/m 13 september)
* toeslag 1-persoonskamer € 199,- (overige periode)
* toeslag halfpension € 160,-
* fietshuur toerfiets 21 versnellingen (incl. fietstas) € 75,-
* fietshuur e-bike (incl. fietstas) € 150,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief: 
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 

extra:
* het is mogelijk om te starten met deze reis op dinsdag t/m zondag. De toeslag hiervoor bedraagt € 100,- per persoon i.v.m. afwijkend bagagevervoer. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@aktivatours.nl of bellen naar 088-633-20 60.
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook