Fietsvakantie Trappisten Route

7 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 589,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 17-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

langs vier van de vijf Trappistenkloosters in Vlaanderen en Brabant
met o.a. Antwerpen, Breda en Tilburg
verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
route: de vlakke route voert door de natuur van Brabant en Vlaanderen waarbij er elke dag ca. 35 tot 65 km wordt afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke zaterdag van 1 april t/m 19 september

Fietsreis langs vier van de vijf Trappistenkloosters in Vlaanderen en Brabant
Een unieke kans om de smaak van echte Trappistenbieren te ervaren. Deze vlakke route voert door de natuur van Brabant en Vlaanderen, maar ook door een (wereld)stad als Antwerpen. Geniet van het Bourgondische leven in Breda en Tilburg en fiets door pittoreske dorpen als Zundert, Hilvarenbeek en Merksplas. Houdt u niet zo van bier? Geen probleem, in de Trappistenkloosters worden ook nog kaas, jam, honing, chocolade, zeep en kaarsen gemaakt. De laatste rit van deze reis voert over het 'Bels Lijntje', een oude spoorlijn van Tilburg naar Turnhout die in 2017 150 jaar bestond.

Dag 1
Heenreis
Op eigen gelegenheid reist u af naar Turnhout, gelegen in het hart van de Kempen en ook wel de speelkaartenstad genoemd. U slaapt vandaag in het Best Western Plus Turnhout City, gelegen in het bruisende centrum van Turnhout. Neem de tijd om de stad te verkennen. Met name het Kasteel van de hertogen van Brabant en de Sint Pieterskerk zijn zeker een bezoek waard.

Dag 2
Turnhout - Antwerpen (ca. 65 km/7 uur)
Vanaf Turnhout gaat u vandaag naar Antwerpen. Eerst langs het pittoreske Merksplas waar u een kijkje kunt nemen in het bezoekerscentrum in de voormalige landlopersboerderij. In het verleden werden landlopers hier tewerkgesteld. Vervolgens snel verder want na Oostmalle en Malle komt u in Westmalle waar u het eerste Trappistenklooster ontdekt. Geniet van een welverdiende Trappist in het café tegenover het klooster voordat u uw weg vervolgt naar wereldstad Antwerpen.

Dag 3
Antwerpen - Brasschaat (ca. 53 km/5 uur)
Antwerpen is een bezoek op zich waard! Behalve een lange biertraditie, te zien in de vele cafés in de stad, heeft Antwerpen een prachtige oude binnenstad en is het beroemd als winkelstad. Vanaf uw hotel dat recht tegenover het schitterende Centraal Station ligt fietst u richting het noordoosten. Onderweg fietst u door typisch Vlaamse dorpen in de agglomeratie van Antwerpen. Na een tijdje doemt de Abdij OLV van Nazareth in Brecht op. In dit Trappistenklooster wordt geen bier gebrouwen maar worden wel onder meer kaarsen, zeep en shampoo gemaakt die in de abdijwinkel verkrijgbaar zijn.

Dag 4
Brasschaat - Breda (ca. 59 km/6 uur)
Vandaag gaat het richting Nederland. Een kleine 10 km over de grens vindt u het Trappistenklooster Abdij Maria Toevlucht, hier wordt de Zundert Trappist gebrouwen. Even verderop in het dorp Zundert kunt u er ongetwijfeld eentje proeven voordat u verder fietst naar Breda, de Nassaustad. Geniet hier van een stukje Bourgondië in Nederland. Heerlijk eten en drinken in de sfeervolle binnenstad, niet voor niets wordt Breda door velen gezien als 'Beste Uitgaansstad van Nederland'.

Dag 5
Breda - Tilburg (ca 56 km/6 uur)
Van de ene Bourgondische stad in Brabant naar de andere. Langs en over de Brabantse beken, door de bossen en langs idyllische dorpjes als Chaam, Alphen en Hilvarenbeek. Vlak voor uw aankomst in Tilburg ligt Abdij OLV Koningshoeven waar de bekende La Trappe speciaalbieren gebrouwen worden. In de naastgelegen kloosterwinkel kunt u de in de abdij gemaakte producten kopen.

Dag 6
Tilburg – Turnhout (ca. 35 km/4 uur)
Deze laatste rit fietst u vanuit de gezellige universiteitsstad Tilburg, met haar mix van historische gebouwen en moderne architectuur, terug naar Turnhout. Vandaag niet langs een abdij maar over het 'Bels Lijntje', een spoorlijn die in 2017 haar 150 jarig bestaan viert. Deze 31 km lange spoorlijn is in de jaren '90 omgebouwd tot een fietspad. Dit fietspad voert onder meer door Baarle, een van de merkwaardigste dorpen ter wereld met 30 'enclaves' verdeeld over het Nederlandse Baarle Nassau en het Belgische Baarle Hertog. Door middel van stoeptegels, plaatjes in het wegdek en het vlaggetje op de huisnummerbordjes kunt u zien waar de grens ligt.

Dag 7
Terugreis
Na het ontbijt eindigt deze fietsvakantie en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Fietsvakantie Trappisten Route

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Turnhout. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Turnhout Priorij Corsendonk*** -
dag 2 Antwerpen Mercure Antwerp City South*** -
dag 3 Brasschaat Charmehotel Klokkenhof*** -
dag 4  Breda Golden Tulip Keyser**** -
dag 5 Tilburg Mercure Hotel Tilburg Centrum -
dag 6 Turnhout Priorij Corsendonk*** 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 270,-
* huur toerfiets € 72,-
* huur e-bike € 150,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* parkeerkosten
* bijdrage SGR
* reserveringskosten 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook