Fietsvakantie Sicilië

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
vanaf € 1.555,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
01-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontdek de barokke steden Noto en Modica
inclusief bagagevervoer
vluchten en transfers inbegrepen
route: door een licht glooiend landschap met af en toe een klimmetje. Per fietsdag wordt ca. 36-55 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van april t/m oktober m.u.v. de maand augustus.

Ontdek de veelzijdigheid van Sicilië op de fiets!
Sicilië is rijk aan cultuur, geschiedenis en prachtige landschappen. De schitterende kustlijn, spectaculaire barokke architectuur en de weelderige regionale keuken maakt het eiland een van de meest fascinerende en veelzijdige gebieden van Italië. Deze fietsreis brengt u naar het oosten van Sicilië, een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid met zijn natuurreservaten, kristalheldere zee en bijzondere vegetatie. U doorkruist de Val di Noto, een vallei die in 2002 werd opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij haar prachtige baroksteden zoals Noto en Modica en Palazzolo Acreide. Daarnaast liggen ook pareltjes zoals Vendicari Oasis, de kustplaatsjes Marzamemi en Siracusa op uw route. Tijdens deze week gaat het van stad naar vissersdorpje en geniet u van de mooiste plekken van het eiland. Laat uw smaakpapillen verwennen met een heerlijke vislunch aan de kust, bewonder de sierlijke geplaveide straatjes van de baroksteden en ontdek de prachtige natuur van het eiland!

Dag 1
Heenreis
Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Catania met Transavia. Na aankomst volgt de transfer naar uw starthotel in Palazzolo Acreide, het startpunt van uw fietsreis in Italië. Het is een van de acht beroemde baroksteden in de Val di Noto. Dat hier zo veel barokke gebouwen bij elkaar staan heeft een tragische aanleiding: de aardbeving van 1693, die een groot gebied met de grond gelijk maakte. Gelukkig werden de getroffen kerken en palazzi later herbouwd. Allemaal in diezelfde, toen heersende stijl: de Siciliaanse barokstijl. Indien de vluchttijden het toelaten is een stadswandeling door Palazzolo Acreide zeker de moeite waard. Enkele hoogtepunten zijn de Piazza del Popolo met de Basilica di San Sebastiano, het Griekse theater en Palazzo Caruso met het langste barokke balkon van Europa.

Dag 2
Palazzolo Acreide - Modica (ca. 52 km/5 uur)
Door de pittoreske straatjes van Palazzolo Acreide begint u aan de eerste etappe van uw fietsvakantie. Wanneer u de stad achter u heeft gelaten fietst u door de Val di Noto met landschappen die soms wild en kaal zijn en soms vol met vegetatie. De eindbestemming van vandaag is het historische Modica met de Duomo di San Giorgio als bekendste blikvanger. De Grieken, Romeinen en ook de Arabieren hebben hier allemaal hun sporen achtergelaten. Hoe verder u het historische centrum in loopt, hoe verder u het gevoel heeft dat u teruggaat in de tijd.

Dag 3
Modica - Pozzallo (ca. 36 km/3,5 uur)
Heeft u gisteren al de chocola geproefd waar Modica bekend om staat? Voordat u op de fiets stapt moet u zeker de heerlijke pittige chocolade proeven. De etappe van vandaag is dalend en relatief kort. Onderweg komt u langs een typische steengroeve van de Iblei en bereikt u de stad Scicli. Hoewel het stadje een stuk kleiner is dan Modica is het minstens zo mooi. Het stadje ligt in twee smalle kloven, omringd door drie hoge heuvelruggen. Op een van die heuvels prijkt het klooster van San Matteo. Wandel via het Piazza Italia naar dit klooster voor een prachtig uitzicht over Scicli. Na een bezoek fietst u verder naar Pozzallo aan de kust voor de overnachting.

Dag 4
Pozzallo - Portopalo di Capopassero (ca. 44 km/4 uur)
De etappe van vandaag gaat over vlak terrein naar Isola delle Correnti, de meest zuidelijke punt van Sicilië waar de Ionische Zee en Middellandse Zee samen komen. Onderweg krijgt u de kans om de heerlijke 'Vino D'Avola' te proeven in een van de vele wijnkelders. U verblijft vannacht in (de omgeving van) Portopalo di Capo Passero.

Dag 5
Portopalo di Capo Passero - Marzamemi - Noto (ca. 43 km/4 uur)
U blijft grotendeels in de buurt van de kust en fietst door een vlak landschap. De eerste stop is het authentieke kustplaatsje Marzamemi, waar het oude centrum dateert uit halverweg de 18e eeuw. Wandel langs de oude vissershuisjes en de kleine vissershaven waar de kleurrijke bootjes dobberen op het water. Men leeft hier van de visserij dus u kunt hier volop genieten van de vele visspecialiteiten die op het menu staan. Daarna gaat het geleidelijk bergopwaarts naar het noorden en fietst u door het ongerepte natuurreservaat Vendicari naar de hoofdstad van de barok, Noto. De naamgever van de Val di Noto valt in het bijzonder op door de vele honingkleurige kerken en paleizen. De belangrijkste kerken en palazzi werden namelijk gebouwd met turfsteen, waardoor de gebouwen een prachtige goudachtige kleur hebben. Strijk na de wandeling lekker neer op een van de vele terrasjes.
 

Dag 6
Noto - Siracusa (ca. 55 km/6 uur)
Voordat u Noto verlaat moet u zeker een bezoek hebben gebracht aan het Piazza Municipio, waar de kathedraal en het stadhuis (Palazzo Ducezio) staan. U vervolgt uw fietsreis met een vlakke etappe langs de kust naar Siracusa, één van de mooiste steden van Sicilië. U vindt hier een groot archeologisch park met opgravingen uit de Griekse en Romeinse tijd. Maar waar Siracusa echt populair om is geworden is het mooie eiland Ortigia, het oude centrum van Siracusa. U verblijft vanavond in de omgeving van Siracusa.

Dag 7
Vrije dag in Siracusa
Omdat u vanavond in hetzelfde hotel verblijft heeft u volop de tijd om het schitterende Siracusa verder te ontdekken. Slenter door de smalle straatjes van het oude centrum en breng een bezoek aan de prachtige Piazza Duomo en kathedraal. Ook de Castello Maniace is de moeite waard, het zit helemaal verstopt in het puntje van het eiland. Vanuit de diverse uitkijkpunten heeft u een mooi uitzicht over de zee. 

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Catania gebracht voor de vlucht naar Amsterdam met Transavia en komt er helaas alweer een einde aan uw mooie fietsweek in Italië.

Fietsvakantie Sicilië

Tijdens deze reis verblijft u naar keuze in sfeervolle 3-sterrenhotels en bed & breakfasts (Cat. B) of in luxere 3- en 4-sterrenhotels (Cat. A) in of in de buurt van de genoemde plaatsen. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren. 

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Palazzolo Acreide en Siracusa. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
HOTELS & TOESLAGEN - CATEGORIE B
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Palazzolo Acreide Le Stanze di Andrea 2-persoonskamer € 55,-
toeslag 1-persoonskamer op aanvraag
dag 2 Modica Hotel Le Magnolie  
dag 3 Pozallo Marenostrum Petit Hotel  
dag 4  Portopalo di Capo Passero Hotel Vittorio  
dag 5 Noto Hotel Flora  
dag 6 & 7 Siracusa Alla Giudecca 2-persoonskamer € 70,- 
toeslag 1-persoonskamer op aanvraag
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
 
HOTELS & TOESLAGEN - CATEGORIE A
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Palazzolo Acreide Feudo Bauly 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer op aanvraag
dag 2 Modica S. Giorgio Palace of Ferro Hotel  
dag 3 Pozallo Hotel 1921  
dag 4  Portopalo di Capo Passero Portopalo Suite  
dag 5 Noto Hotel Porta Reale  
dag 6 & 7 Siracusa Grande Albergo Alfeo 2-persoonskamer € 75,- 
toeslag 1-persoonskamer op aanvraag
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jun 2024 | jul 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Catania met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfers van/naar de luchthaven
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* bagagetransfer van hotel naar hotel
* welkomstgesprek/briefing op dag 1 van de reis
* kaartmateriaal en routebeschrijving in het Engels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 22,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer** (cat. B) € 314,-
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) v.a. € 150,-
* toeslag 1- persoonskamer** (cat. A) v.a. € 464,-
* huur toerfiets € 125,-
* huur e-bike € 310,-

** Noot: het minimum aantal deelnemers bij deze reis is 2 personen. Wilt u toch alleen boeken dan is er een extra toeslag van toepassing. Deze prijs is op aanvraag.

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

extra informatie:
* Wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.
inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Catania met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfers van/naar de luchthaven
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* bagagetransfer van hotel naar hotel
* welkomstgesprek/briefing op dag 1 van de reis
* kaartmateriaal en routebeschrijving in het Engels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 22,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer** (cat. B) € 314,-
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) v.a. € 150,-
* toeslag 1- persoonskamer** (cat. A) v.a. € 464,-
* huur toerfiets € 125,-
* huur e-bike € 310,-

** Noot: het minimum aantal deelnemers bij deze reis is 2 personen. Wilt u toch alleen boeken dan is er een extra toeslag van toepassing. Deze prijs is op aanvraag.

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

extra informatie:
* Wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook