Fietsvakantie Saar en Moezel

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 718,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met o.a. Trier, Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues en Cochem
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen en dalingen. Per fietsdag wordt ca. 40 tot 56 km afgelegd. De route voert grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes direct langs de rivieren Saar en Moezel.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zondag van 20 mei t/m 25 september

Ontdek de charmantste plaatsen langs de rivieren Saar en Moezel
Het kost minder dan vijf uur om naar de Duitse plaats Saarbrücken te reizen, het startpunt van deze heerlijke fietsvakantie door de bekendste wijnstreek van Duitsland. Vanuit het charmante Saarbrücken volgt u de oevers van de Saar via Völklingen naar Trier. In Trier mondt de Saar uit in de Moezel. Vanaf hier volgt u de Moselradweg naar Koblenz. De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke wijnen geproefd die uit dit gebied komen? Onderweg wordt het landschap onderbroken door diverse kastelen en heerlijke wijndorpen zoals Berknastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem. De reis eindigt in Koblenz, waar de Moezel en de Rijn samenvloeien.
 title=

Dag 1
Heenreis naar Saarbrücken
U reist op eigen gelegenheid naar Saarbrücken (afstand Utrecht-Saarbrücken ca. 450 km). U kunt uw eigen auto parkeren bij het hotel of in de buurt van het hotel (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen). Een vroege aankomst loont zich. Wandel lekker over de St. Johanner Markt met veel cafés, bistro's en restaurants. U voelt hier nog de Franse flair door de barrokke huizen en diverse antiekwinkeltjes. 

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Saarbrücken. Vanaf het station van Saarbrücken reist u op eigen gelegenheid naar het starthotel (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen).

Dag 2
Saarbrücken - Mettlach (ca. 55 km)
U verlaat de hoofdstad van het Saarland en komt langs de Völklinger Hütte. Deze voormalige ijzersmelterij is een gigantisch staal- en hoogovencomplex uit de bloeitijd van de ijzerindustrie en behoort tot de meest originele wereldcultuurerfenissen van de UNESCO. In 1986 werd het complex stilgelegd en tot beschermd monument verklaard. Wat ooit in 1873 als staalfabriek in de bloeiperiode van de ijzer- en staalindustrie begon, is nu een bloeiend, eenentwintigste-eeuws cultureel centrum. Via Saarlouis en Merzig fietst u naar Dreisbach, Via de indrukwekkende 180 graden steile Saarschleife bereikt u de bestemming van vandaag; de keramiekstad Mettlach.

Dag 3
Mettlach - Trier (ca. 40 km)
Op de pedalen richting Trier! U fietst door bosrijke gebieden via Hamm naar Saarburg. Vanwege de kronkelende straatjes en het prachtige kasteel op de heuveltop is Saarburg een leuke plaats voor een tussenstop. U vervolgt de route over de Saarradweg. Via Konz fietst u Trier binnen. De vermoedelijk oudste stad van Duitsland staat bekend om haar vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd. Het historische centrum van de stad kent vele hoogtepunten, waarvan de bekendste zonder twijfel de stadspoort Porta Nigra is. Maar ook de Romeinse basiliek, het amfitheater en de Romeinse baden, die ook ondergronds verkend kunnen worden, zijn de moeite waard! Tevens kunt u hier gezellig winkelen en ronddwalen door de schilderachtige straatjes om vervolgens neer te strijken op een van de vele terrasjes. 

Dag 4
Trier - Trittenheim/Neumagen-Dhron (ca. 40 of 45 km)
De fietstocht van vandaag volgt de oevers van de Moezel over de 'Deutsche Weinstrasse'. Via Schweich en langs de Villa Rustica in Mehring komt u uit bij het wijnstadje Trittenheim. Dit schilderachtige dorpje ligt aan een van de vele bochten van de Moezel. Hier kunt u het 'Weinlehrpfad' met informatie over regionale druivensoorten volgen. En vergeet niet een bezoek te brengen aan de Laurentiuskapelle, het prachtige uitzicht op de omgeving is het korte klimmetje zeker waard! Vanuit Trittenheim fietst u verder naar het oudste wijndorp van Duitsland; Neumagen-Dhron.

Dag 5
Trittenheim - Traben-Trarbach (ca. 45 of 40 km)
Met de slingerende Moezel aan uw zijde fietst u door schilderachtige wijngaarden naar Bernkastel-Kues. Wat ooit een Keltische nederzetting was, is tegenwoordig vooral bekend vanwege haar wijn en het historische centrum met mooie vakwerkhuizen en smalle straatjes. Op het marktplein kunt u even de benen strekken en genieten van een lekkere moezelwijn. De échte wijnliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het wijnmuseum (niet inbegrepen). Het eindpunt van vandaag is Traben-Trarbach.

Dag 6
Traben-Trarbach-Cochem (ca. 56 km)
Vanuit Traben-Trarbach fietst u naar Zell. Het beroemde wijnstadje is idyllisch gelegen aan één van de mooiste en grootste meanders van de Moezel, de Zeller Hamm. Gelegen tussen steile wijngaarden en de Moezel vindt u in Zell talloze fraaie vakwerkhuizen met steile gevels, smalle straatjes en delen van de oude stadsmuur waarvan de ronde toren het meest in het oog springt. Door het wijnbouwgebied van Zell am Mosel fietst u naar Bullay en Bremm. Bremm ligt aan de voet van de steilste wijnberg van Europa, de Calmonts. U vervolgt de tocht naar het sfeervolle stadje Cochem. Het is een van de populairste plaatsen aan de Moezel. En dat is niet zo gek, het is schitterend gelegen direct aan de rivier met op de wijnhellingen het romantische kasteel 'Reichsburg' uit de 11e eeuw. Het prachtig gerestaureerde historische centrum biedt genoeg mogelijkheden om de dag af te sluiten met een lekkere borrel.

Dag 7
Cochem-Koblenz (ca. 50 km)
Vandaag staat er nog een laatste mooie route op het programma. Via Klotten, Bischofstein en Turant bereikt u de mooie stad Koblenz. De prachtig gelegen oude stad is ingeklemd tussen de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Hier gaat de geschiedenis terug tot de Romeinse tijd, meer dan 2000 jaar geleden. Er zijn vele bezienswaardigheden die herinneren aan dit verleden. Breng eens een bezoekje aan het Deutsches Eck, het Blumenhof en het Slot Ehren­breitstein, dat tot een van de grootste vestingen ter wereld behoort.

Dag 8
Terugreis
Koblenz, verlenging of transfer per trein* naar de geparkeerde auto in Saarbrücken met aansluitend vertrek per eigen vervoer.

* U reist per trein vanuit Koblenz naar Saarbrücken. Het treinticket is inbegrepen in de reissom maar is exclusief het meenemen van een fiets. Wie gebruik maakt van een huurfiets, kan deze gemakkelijk in het laatste hotel in Koblenz achterlaten. Voor eigen fietsen geldt dat treintickets op het station te verkrijgen zijn (voor eigen rekening). Houd er rekening mee dat u zowel uw bagage als eigen fiets dient mee te nemen! Het is ook mogelijk om de eigen fiets per bus te laten vervoeren naar Saarbrücken. De toeslag hiervoor bedraagt € 26,- per fiets. Afgifte fiets dag vóór vertrek (enkel mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag) in het hotel in Koblenz voor 16.30 uur. De fiets staat dan klaar in Saarbrücken op vrijdag, zaterdag of zondag.

Treinreis

Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf het station van Koblenz terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Fietsvakantie Saar en Moezel

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels inclusief ontbijt. In Saarbrücken verblijft u in een 4-sterrenhotel. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Saarbrücken, Trier en Koblenz. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Prijzen verlenginsnacht **
dag 1 Saarbrücken 2-persoonskamer € 65,-
toeslag 1-persoonskamer € 24,-
dag 2 Mettlach  
dag 3 Trier 2-persoonskamer € 59,-
toeslag 1-persoonskamer € 28,-
dag 4 Trittenheim/Neumagen-Dhron  
dag 5 Traben-Trarbach  
dag 6 Cochem  
dag 7 Koblenz 2-persoonskamer € 60,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


sep 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gebruik dubbele fietstas, ook bij eigen fietsen
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving
* transfer terug van Koblenz naar Saarbrücken per trein*
* GPS- tracks beschikbaar (op aanvraag)
  
* U reist per trein vanuit Koblenz naar Saarbrücken. Het treinticket is inbegrepen in de reissom maar is exclusief het meenemen van een fiets. Wie gebruik maakt van een huurfiets, kan deze gemakkelijk in het laatste hotel in Koblenz achterlaten. Voor eigen fietsen geldt dat treintickets op het station te verkrijgen zijn (voor eigen rekening). Houd er rekening mee dat u zowel uw bagage als eigen fiets dient mee te nemen! Het is ook mogelijk om de eigen fiets per bus te laten vervoeren naar Saarbrücken. De toeslag hiervoor bedraagt € 26,- per fiets. Afgifte fiets op de dag vóór vertrek (op donderdag, vrijdag en zaterdag) in het hotel in Koblenz vóór 16.30 uur. De fiets staat dan klaar in Saarbrücken op vrijdag, zaterdag of zondag.
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk Nederlands of Belgisch station-Saarbrücken en Koblenz-elk Nederlands of Belgisch station (incl. zitplaatsreservering) € 140,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 72,-
* huur e-bike € 160,-
* transfer eigen fiets naar Saarbrücken € 26,-
* toeslag halfpension € 168,-
* toeslag 1-persoonskamer € 216,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook