Fietsvakantie Rondje Normandië vanuit Bayeux

7 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 899,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
21-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

onderdeel van de Vélomaritime
inclusief bagagevervoer
combinatie van fietsen, cultureel erfgoed en gastronomie
route: vlak tot glooiend over fietspaden en rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 35-60 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 april tot 21 oktober

De kuststrook, vooraan in Normandië globaal tussen Bayeux en Caen, bestaat uit stranden, gevolgd door een hier en daar onderbroken smalle duinstrook en daarachter weer een lappendeken van dorpen en gehuchten in een agrarisch landschap met een onderling dicht netwerk van smalle weggetjes en onverharde paden. De fietsroutes gaan afwisselend door het binnenland en vlak langs het strand en de duinen. Zij rijgen kustplaatsjes aaneen die op vele manieren een van de belangrijkste 20e eeuwse gebeurtenissen uit de Europese geschiedenis markeren. De Britse en Amerikaanse oorlogskerkhoven, in omvang variërend van enkele tientallen tot vele duizenden graven, exact gegroepeerd in rijen en carrés, zijn al meer dan een halve eeuw even wit, proper en opgeruimd. Stille getuigen zijn de in de duinen ingegraven bunkers, van waaruit de Duitse bezetters de geallieerden tegenstand trachtten te bieden: die bunkers liggen daar nog steeds en zijn soms toegankelijk. Overigens liggen achter de Normandische kust in het afwisselend beboste en beweide landschap ook bezienswaardigheden die niets met de oorlog en de invasie te maken hebben….

Het Normandische ''veloroutes'-netwerk omvat meer dan 550 km aan groene fietsroutes, veelal thematische routes die u uitnodigen om drie dingen te combineren: fietsen, cultureel erfgoed en gastronomie. Deze route neemt u mee door zowel de afwisselende lappendeken van het Normandische coulisselandschap als door het kustlandschap met de invasiestranden van 1944.
 
 title=

Dag 1
Heenreis
Aankomst per eigen vervoer in Bayeux. De stad is bekend om de prachtige middeleeuwse kathedraal en het beroemde Tapijt van Bayeux. Verken het historische stadscentrum en geniet van een consumptie op een lokaal terras.

Dag 2
Bayeux – Isigny-sur-Mer (ca. 58 km/5 uur)
De route brengt u via de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats van Colleville-sur-Mer naar Isigny-sur-Mer, bekend van de delicatessen! Van Isigny-crème tot caramel, en van oesters tot Sint-Jakobsschelpen, alle liefst vergezeld van een klein glaasje cider, pommeau of appelsap... Via een kleine omweg kunt u nog een bezoek brengen aan Omaha Beach, een van de historische D-Day-invasiestranden. 

Dag 3
Isigny-sur-Mer – Sainte-Mère-Eglise (ca. 45 km/4 uur)
Op weg naar Sainte-Mère-Église, het schilderachtige stadje dat als eerste in de regio Cotentin werd bevrijd door moedige Amerikaanse parachutisten, fietst u als het ware door de adembenemende geschiedenis van de regio.  De route gaat verder via de betoverende stad Carentan naar het beroemde Utah Beach, waar het zand de stille getuige is van de strijd die hier in 1944 heeft plaatsgevonden.

Dag 4
Sainte-Mère-Eglise – Saint-Lô (ca. 60 km/5 uur)
Op deze betoverende etappe van Sainte-Mère-Église naar Saint-Lô, verlaat u de roemrijke invasiestranden en betreedt u het schilderachtige Normandische platteland. Hier begint een ontdekkingstocht door een lappendeken van uitgestrekte landerijen en velden, vergezeld door de kalme wateren van het Vire en Taute kanaal. Elk kronkelend pad dat u volgt, elke rustieke boerderij die de horizon siert, vertelt een verhaal van eeuwenoude tradities en het liefdevolle beheer van dit vruchtbare land. Geniet van het rustgevende kabbelende water van het kanaal en de rustieke charme van het Normandische platteland op weg naar het historische Saint-Lô.

Dag 5
Saint-Lô – Beny-Bocage (ca. 56 km/5 uur)
Vandaag volgt u een schilderachtige route langs de Vire naar het viaduct van Souleuvre. Kronkelende weggetjes leiden u langs bijzondere bezienswaardigheden, zoals de imposante Roches de Ham die fier uit de rivier oprijzen, als wachters van een tijdloos landschap. Onderweg kunt u het historische Château de l'Angotière bewonderen, waar de stenen muren fluisteren over vervlogen tijden en de elegantie van het verleden nog steeds voelbaar is. Verderop komt het charmante Pont-Farcy in zicht, een schilderachtig dorp dat de perfecte ansichtkaart van Normandië lijkt te zijn. Het hoogtepunt bevindt zich echter bij het Souleuvre-viaduct, een indrukwekkend meesterwerk gebouwd in 1889 door de legendarische Gustave Eiffel zelf. De spoorbrug, statig rustend op haar pilaren, torent 61 meter boven de grond uit en strekt zich majestueus uit over een afstand van 364 meter. Het is niet alleen een technisch meesterwerk, maar ook een adembenemend staaltje architectuur dat de reiziger doet verwonderen over de grootsheid van menselijke creativiteit.

Dag 6
Beny-Bocage – Villers-Bocage (ca. 35 km/3 uur)
Op deze korte, maar betoverende fietstochts van slechts 35 kilometer, wordt u meegenomen van Beny-Bocage naar Villers-Bocage, waar elke kilometer als een kunstwerk van de natuur verschijnt. Een poëtische overgang van het ene schilderachtige landschap naar het andere onthult zich, geleid door de zachte omhelzing van opeenvolgende valleien.

Dag 7
Villers-Bocage – Bayeux (ca. 40 km/4 uur)
Op deze laatste etappe keert u terug naar de beginplaats van deze reis, Bayeux. Deze reis brengt u door een minder bekend stukje Bessin, waar majestueuze boerderijen en eeuwenoude kerken zich verspreiden als kostbare juwelen in het landschap.

Fietsvakantie Rondje Normandië vanuit Bayeux

U verblijft in goede 2- en 3-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u opgeven in het veld 'opmerkingen' tijdens stap 3 van het boekingsproces. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl

Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht 
Dag 1  Bayeux Reine Mathilde  op aanvraag
Dag 2 Isigny-sur-Mer    
Dag 3 Sainte-Mère-Eglise Le Sainte-Mère  op aanvraag
Dag 4 Sanit-Lô    
Dag 5 Beny-Bocage La Maison de la fontaine  op aanvraag
Dag 6 Villers-Bocage    


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* digitaal roadbook (incl. gpx-bestanden)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 256,-
* extra overnachting Bayeux na de reis met verblijf in een 2-persoonskamer incl. ontbijt € 100,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 110,-
* huur e-bike € 195,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* eventuele parkeerkosten
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* digitaal roadbook (incl. gpx-bestanden)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 256,-
* extra overnachting Bayeux na de reis met verblijf in een 2-persoonskamer incl. ontbijt € 100,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 110,-
* huur e-bike € 195,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* eventuele parkeerkosten
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook