Fietsvakantie Rondje Gouden Eeuw

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 490 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels
bagagevervoer van hotel naar hotel
gemakkelijk te verlengen met extra nachten

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 26-61 km afgelegd.
minimum aantal reizigers:  2
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 25 september

Fietsreis door de 17e eeuw
Het is de 17e eeuw, het tijdperk van economische en culturele voorspoed in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Gouden Eeuw! In die tijd is Nederland het voorbeeld in de wereld van politieke en militaire macht (vooral ter zee) en tevens het rijkste land ter wereld door de uitstekende handelsgeest van de Hollanders. In deze tijd groeiden en bloeiden steden als Leiden, Delft, Den Haag en Rotterdam. Voor ons nu de aanleiding om een prachtige fietsreis uit te zetten langs deze steden. We beginnen in Den Haag, "het grootste dorp van Nederland". Eén van de meest bijzondere steden van Nederland met dezelfde grote verscheidenheid van bezienswaardigheden als toeristisch Amsterdam, maar dan minder druk en direct grenzend aan het strand. In de mix van mooie plaatsen als Delft en Leiden wilden we ook Gouda niet laten ontbreken. En al is Rotterdam dan wel van haar Gouden Eeuw invloeden ontdaan, toch staat de stad op plaats 5 in de top 10 van steden die je volgens Lonely Planet moet bezoeken. De stad verslaat daarmee Londen, Parijs en Rome. Kortom een reis die meer dan de moeite waard is.

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Den Haag. Fraai gelegen aan de Noordzeekust en met een wereldse verfijning, de enigste Nederlandse stad die direct aan zee ligt. Eén van de meest bijzondere steden van Nederland met dezelfde grote verscheidenheid van bezienswaardigheden als toeristisch Amsterdam, maar dan minder druk en met het strand op fietsafstand.

Dag 2
Rondrit Den Haag (ca. 26 km/2,5 uur)  
Ontdek Den Haag per fiets. De aangeboden fietstocht gaat door het snoer van parken die rondom en dwars door de stad lopen. Maar u kunt de fiets ook gebruiken om makkelijk van de ene naar de andere bezienswaardigheid te fietsen. Er is tenslotte keuze genoeg! Fraaie musea als het Gemeente museum of Escher maar ook Panorama Mesdag, het Binnenhof of Madurodam. De dag kunt u culinair afsluiten in de haven van Scheveningen bij visrestaurant Catch of bijvoorbeeld op 135 meter hoogte in The Penthouse.

Dag 3
Den Haag-Rotterdam (ca. 46 km/4,5 uur)
Fietsend langs de Schie bereikt u Delft. De stad heeft een historische binnenstad met prachtige gebouwen en grachten. In de Nieuwe Kerk aan de Markt bevinden zich de grafkelders van de Oranje-Nassaus. Onlosmakelijk verbonden met Delft zijn het Huis van Oranje-Nassau, het wereldberoemde porselein Delfts blauw en de schilder Johannes Vermeer. Uw route vervolgend komt u in Schiedam met haar molens en jeneverstokerijen en daarna bereikt u Rotterdam met haar moderne skyline en grote havens. Tijdens een vaartocht is goed te zien hoe de havens worden herontwikkeld tot aantrekkelijke gebieden. Vanaf de Euromast heeft u een geweldig uitzicht over de stad en wijde omgeving.

Dag 4
Rotterdam-Gouda (ca. 58 km/5 uur)
Vandaag fietst u in de omgeving van één van drie "parels in de Hollandse gouden driehoek": de molens van Kinderdijk. Langs het typisch Hollands polderlandschap met haar vele sloten en kanalen bereikt u de kaasstad Gouda. Een gezellige Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum. Wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas en stroopwafels maar ook aan gebrandschilderde ramen, het middeleeuwse stadhuis en sfeervolle grachten.

Dag 5
Gouda-Den Haag (ca. 61 km/6 uur)
De start is dwars door het Groene Hart met zijn rustieke landschap waar u kunt genieten van rust, ruimte en recreatie. Oneindig veel slootjes, waterpartijen en kleine riviertjes doorkruisen de groene weilanden, omzoomd door knotwilgen en elzen.

Dag 6
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie en keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Fietsvakantie Rondje Gouden Eeuw ***

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Onderstaande hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Het verblijf is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 & 2 Den Haag Best Western Hotel Den Haag *** 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 3 Rotterdam Westcord SS Rotterdam **** 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 4 & 5 Gouda Best Western Hotel Gouda **** 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 6 Den Haag Best Western Hotel Den Haag *** 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


sep 2021 |inclusief:
* 5 nachten verblijf in een 2- persoonskamer met bad of douche en toilet
* 5 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagetransport tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 162,50
* toeslag 1- persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 60,-
* huur e-bike € 125,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook