Fietsvakantie Rondje Drenthe

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 369,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 01-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
fiets door het Balloërveld, langs de hunebedden en Kamp Westerbork
bagagetransport tussen de hotels inbegrepen 

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 46-57 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 maart t/m 30 november

Fietsvakantie door het prachtige Drenthe
Sportief ertussenuit in eigen land… dat doet u natuurlijk in Drenthe! Drenthe staat bekend als dé natuurprovincie van Nederland, met bossen, vennen, veen- en moerasgebieden, paarsgekleurde heidevelden en zandduinen. Geen wonder dus dat deze streek vele Nationale Parken kent, waaronder de Drentsche Aa en het Drents Friese Wold. Bovendien is Drenthe ook rijk aan cultuur. Denk alleen al aan de hunebedden, ouder dan de piramides in Egypte, esdorpen met typische boerderijen en het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Dag 1
naar Anloo
U reist op eigen gelegenheid naar Hotel De Koningsherberg in Anloo, waar u de komende 2 nachten verblijft. U kunt uw auto hier gratis parkeren.

Dag 2
rondrit Balloërveld (ca. 50 km)
Een eerste rondrit op de fiets door Drenthe. Op de route ligt onder meer het natuurgebied Balloërveld. Bos, heide, stuifzand en gras kleuren het Balloërveld, dat met een beetje zon nog mooier aandoet. In Eelde heeft u verschillende mogelijkheden voor een leuke en/of  informatieve stop, bijvoorbeeld bij het Internationaal klompenmuseum.

Dag 3
van Anloo naar Elp (ca. 57 km)
Drenthe is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de hunebedden. Op de route naar Elp ligt het Hunebedcentrum in Borger. Een tocht door het verleden, want deze mysterieuze bouwwerken zijn zo’n 5000 jaar oud en omgeven door allerlei sagen en legenden. Een andere attractie op uw route is het Boomkroonpad. Bewandel het pad dat langs de boom stijgt tot aan 22,5 meter hoogte. Eenmaal boven ziet u de boomtoppen in de mooiste seizoenskleuren. De komende 2 nachten verblijft u in Hotel de Koekoekshof in Elp.

Dag 4
rondrit Elp (ca. 46 km)
Een rondrit door de prachtige omgeving van Elp en door de geschiedenis van Drenthe van 1850 tot 1945. Op de route ligt het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar wordt stilgestaan bij de inktzwarte periode van 1940 tot 1945. Daarna fietst u verder naar het museumdorp Orvelte. In dit dorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan; geen asfalt of straatlantaarns, maar typisch Drentse boerderijen en vervoer per paard en wagen. Ook de twee authentieke dorpen Meppen en Zweeloo liggen op uw route. Tot slot kunt u in Schoonoord het Openluchtmuseum Ellert en Brammert bezoeken.

Dag 5
van Elp naar Zorgvlied (ca. 57 km)
Op de pedalen naar het volgende hotel in Zorgvlied. Een route boordevol natuurschoon. Twee Nationale Parken vormen vandaag het decor: Dwingelderveld en Drents-Friese Wold. Fiets in alle rust door de bossen en eindeloze heidevelden. De komende twee nachten verblijft u in Hotel Villa Nova.

Dag 6
rondrit Aekingerzand (ca. 50 km)
Zorgvlied ligt nog nét in Drenthe. Maar Friesland is dichtbij en staat vandaag op het programma tijdens een fietstocht door het Aekingerzand, een uniek gebied met stuifzand. Maakt u ook wat tijd vrij voor het dorpje Vledder. Bezoek hier het museum Valse Kunst of strijk neer op een terras.

Dag 7
van Zorgvlied naar Anloo (ca. 57 km)
U fietst via provinciehoofdstad Assen en het Nationaal Park Drentsche Aa naar Anloo. Saksische boerderijen, hoger gelegen velden en hooi- en weilanden in het lager gelegen beekdal maken de Drentsche Aa tot een van het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Eenmaal in Anloo komt er een einde aan dit arrangement en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Rondje Drenthe

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3-sterrenhotels inclusief ontbijt. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Dag 1 & 2 Hotel de Koningsherberg in Anloo
Dag 3 & 4  Hotel de Koekoekshof in Elp
Dag 5 & 6 Hotel Villa Nova in Zorgvlied


okt 2022 | nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 6 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt 
* parkeerplaats bij het eerste hotel
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 250,-
* huur toerfiets € 80,- **
* huur e-bike € 160,- **
* reis- en annuleringsverzekering

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 per persoon per nacht, ter plaatse te betalen) 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
8

Informatie was goed. Verzorging hotels prima. Mooie routes, goed beschreven. Al met al een tevreden klant.

Jacques Doeleman, reisperiode juni 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook