Fietsvakantie Rondje Drenthe - 7 dagen

7 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 519,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
06-11-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
fiets door het Balloërveld, Kamp Westerbork en langs de hunebedden 
bagagetransport tussen de hotels inbegrepen 

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 48-62 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke woensdag van 1 maart t/m 30 november

Fietsvakantie door het prachtige Drenthe
Sportief ertussenuit in eigen land… dat doet u natuurlijk in Drenthe! Drenthe staat bekend als dé natuurprovincie van Nederland, met bossen, vennen, veen- en moerasgebieden, paarsgekleurde heidevelden en zandduinen. Geen wonder dus dat deze streek vele Nationale Parken kent, waaronder de Drentsche Aa en het Drents Friese Wold. Bovendien is Drenthe ook rijk aan cultuur. Denk alleen al aan de hunebedden, ouder dan de piramides in Egypte, esdorpen met typische boerderijen en het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Dag 1
naar Zuidlaren
Vandaag begint uw fietsvakantie in Drenthe en reist u op eigen gelegenheid naar Brinkhotel in Zuidlaren, waar u de komende 2 nachten verblijft. U kunt uw auto hier gratis parkeren.

Dag 2
Rondrit Zuidlaren (ca. 48 km/5 uur)
De fietsvakantie begint goed met een rondrit richting Groningen. Voordat u de drukte van de stad opzoekt geniet u eerst nog van de rust langs het Zuidlaardermeer. Dit meer is het grootste meer van Drenthe en behoort tot het Natura 2000-gebied. Eenmaal aangekomen in Groningen is het de moeite waard om een klein stuk van de route af te wijken om de Martinitoren te beklimmen. Dit is het hoogste gebouw van Groningen, dus een mooi uitzicht is gegarandeerd! Nadat u Groningen hebt verlaten komt u langs het Paterswoldemeer en eindigt u weer bij Brinkhotel in Zuidlaren.

Dag 3
van Zuidlaren naar Borger (ca. 60 km/6 uur)
Vandaag komt u door het Nationaal Park Drentsche Aa en over het Balloërveld. Naast deze prachtige natuurgebieden is Drenthe natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de hunebedden. Op de route naar Borger vindt u dan ook het interessante Hunebedcentrum. Een tocht door het verleden, want deze mysterieuze bouwwerken zijn maar liefst 5000 jaar oud en worden omgeven door allerlei sagen en legenden. Een andere attractie op uw route is het Boomkroonpad. Bewandel het pad dat langs de boom stijgt tot aan 22,5 meter hoogte. Eenmaal boven ziet u de boomtoppen in de mooiste seizoenskleuren. De komende 2 nachten verblijft u in Hotel Bieze in Borger.

Dag 4
rondrit Borger (ca. 60 km/ca. 6 uur)
Een rondrit door de prachtige omgeving van Borger waarbij u eerst door de Mepperdennen fietst. Aan het eind van de 19e eeuw werden dit bos aangelegd om de omliggende landerijen te beschermen tegen het stuifzand. De naam verwijst naar de grove dennen die het gebied domineren. In het bos ligt een mooi ven, dat als broedplaats voor veel vogels dient. Verderop in Zweeloo ziet u ‘Het Kerkje’ geschilderd door Vincent Van Gogh. Daarna fietst u door het monumentendorp Orvelte. In de smederij, klompenmakerij en houtzagerij wordt nog altijd hard gewerkt. Ook leuk: laat uw snoep per ons afwegen in het snoepwinkeltje en geniet in het dorpscafé van een stumpertie.

Dag 5
van Borger naar Roden (ca. 62 km/ca. 6 uur)
Vele bezienswaardigheden passen vandaag wederom de revue. Na het ontbijt fietst u eerst naar voormalig kamp Westerbork. Vanuit dit kamp werden tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 100.000 mensen op transport gezet naar de vernietigingskampen in Polen en Duitsland. In het herinneringscentrum wordt het verhaal over het leven van de slachtoffers en overlevenden verteld. In de middag komt u door Veenhuizen; breng zeker even een bezoek aan het Nationaal Gevangenismuseum (entree niet inbegrepen). Verder door Veenhuizen, een dorp dat in niets lijkt op andere dorpen, met haar rechte lanen en statige panden. Aan het einde van uw fietstocht komt u aan bij Hotel Onder de Linden in Roden waar u de komende 2 dagen te gast bent.

Dag 6
Rondrit Roden (ca. 54 km/ca 5,5 uur)
Deze fietsdag staat in het teken van veel natuur. Zo komt u o.a. door het hoogveengebied Fochteloërveen. In het gebied staan verschillende uitkijktorens en -platforms, waarbij Uitkijktoren Kolonieveld de meest bijzondere is. Ook komt u door het Kloosterbos in Assen, een prachtig stukje natuur bij de hoofdstad van Drenthe. Ten slotte fietst u terug naar Roden, het dorp van Ot en Sien. Neem een kijkje in het Scheepstra Kabinet waar u de schoolsfeer van vroeger kunt herbeleven of breng een bezoek aan het Speelgoedmuseum of Museum Havezate Mensinge.

Dag 7
van Roden naar Zuidlaren (ca. 53 km/ca. 5 uur)
De laatste etappe brengt u langs Molen Woldzigt. Deze unieke industriemolen uit 1852 beschikt over een “afdeling” voor de productie van lijnolie (het zogenaamde olieslag) en over een “afdeling” meel malen. Beide zijn nog volledig operationeel en zijn nog regelmatig in gebruik. Daarna fietst u door naar Eelde waar u een uitstapje kunt maken naar het Internationaal Klompenmuseum, Museum de Buitenplaats voor figuratieve kunst of het Muziek Museum Vosbergen. U vervolgt uw route langs het Zuidlaardermeer. Eenmaal in Zuidlaren komt er een einde aan deze fietsreis in Nederland en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Rondje Drenthe

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3-sterrenhotels inclusief ontbijt. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Dag 1 & 2 Brinkhotel in Zuidlaren
Dag 3 & 4  Hotel Bieze in Borger 
Dag 5 & 6 Hotel Onder de Linden in Roden


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 |
inclusief:
* 6 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt 
* routes via een app op uw telefoon
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* GPX-tracks (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 270,-
* huur toerfiets € 136,- **
* huur e-bike € 209,- **

** De fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 3,- per persoon per nacht, ter plaatse te betalen) 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Hele goeie e bikes Mooie hotels behalve hotel onder de Linden. Stijle trap, geen lift en hele kleine kamers. Inclusief Avondmaaltijd is aan te bevelen.

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Informatie was goed. Verzorging hotels prima. Mooie routes, goed beschreven. Al met al een tevreden klant.

Jacques Doeleman, reisperiode juni 2022
inclusief:
* 6 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt 
* routes via een app op uw telefoon
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* GPX-tracks (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 270,-
* huur toerfiets € 136,- **
* huur e-bike € 209,- **

** De fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 3,- per persoon per nacht, ter plaatse te betalen) 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook