Fietsvakantie Rondje Drenthe - 4 dagen

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 289,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-11-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
fiets langs Kamp Westerbork, hunebedden en door het Balloërveld 
bagagetransport tussen de hotels inbegrepen 
route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 53-57 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke vrijdag van 1 maart t/m 30 november

Fiets in vogelvlucht door het prachtige Drenthe
Sportief ertussenuit in eigen land… dat doet u natuurlijk in Drenthe! Drenthe staat bekend als dé natuurprovincie van Nederland, met bossen, vennen, veen- en moerasgebieden, paarsgekleurde heidevelden en zandduinen. Geen wonder dus dat deze streek vele Nationale Parken kent, waaronder de Drentsche Aa en het Balloërveld. Bovendien is Drenthe ook rijk aan cultuur. Denk alleen al aan de hunebedden, ouder dan de piramides in Egypte, esdorpen met typische boerderijen en het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Dag 1
naar Elp
Vandaag begint uw fietsvakantie in Drenthe en reist u op eigen gelegenheid naar Hotel de Koekoekshof in Elp, waar u de komende nacht verblijft.

Dag 2
van Elp naar Roden (ca. 57 km/ca. 6 uur)
Vele bezienswaardigheden passeren vandaag de revue. Na het ontbijt fietst u eerst naar voormalig kamp Westerbork. Vanuit dit kamp werden tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 100.000 mensen op transport gezet naar de vernietigingskampen in Polen en Duitsland. In het herinneringscentrum wordt het verhaal over het leven van de slachtoffers en overlevenden verteld. In de middag komt u door Veenhuizen; breng zeker even een bezoek aan het Nationaal Gevangenismuseum (entree niet inbegrepen). Verder door Veenhuizen, een dorp dat in niets lijkt op andere dorpen met haar rechte lanen en statige panden. Aan het einde van uw fietstocht komt u aan bij Hotel Onder de Linden in Roden.

Dag 3
van Roden naar Zuidlaren (ca. 53 km/ca. 5,5 uur)
De etappe van vandaag brengt u langs Molen Woldzigt. Deze unieke industriemolen uit 1852 beschikt over een “afdeling” voor de productie van lijnolie (het zogenaamde olieslag) en over een “afdeling” meel malen. Beide zijn nog volledig operationeel en zijn nog regelmatig in gebruik. Daarna fietst u door naar Eelde waar u een uitstapje kunt maken naar het Internationaal Klompenmuseum, Museum de Buitenplaats voor figuratieve kunst of het Muziek Museum Vosbergen. U vervolgt uw route langs het Zuidlaardermeer en zet koers naar Brinkhotel Zuidlaren.

Dag 4
van Zuidlaren naar Elp (ca. 53 km/5,5 uur)
Op het programma staan o.a. het Nationaal Park Drentsche Aa en het Balloërveld. Naast deze prachtige natuurgebieden is Drenthe natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de hunebedden. Op de route naar Elp vindt u dan ook het interessante Hunebedcentrum in Borger. Een tocht door het verleden, want deze mysterieuze bouwwerken zijn maar liefst 5000 jaar oud en worden omgeven door allerlei sagen en legenden. Een andere attractie op uw route is het Boomkroonpad. Bewandel het pad dat langs de boom stijgt tot aan 22,5 meter hoogte. Eenmaal boven ziet u de boomtoppen in de mooiste seizoenskleuren. Eenmaal terug in Elp komt deze fietsreis in Nederland ten einde en reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, maar worden dan in een andere volgorde gefietst.

Fietsvakantie Rondje Drenthe

Tijdens deze reis verblijft u in onderstaande hotels inclusief ontbijt. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Dagen Plaats Hotel
Dag 1 Elp Hotel de Koekoekshof
Dag 2 Roden Hotel Onder de Linden
Dag 3 Zuidlaren Brinkhotel


mrt 2023 | apr 2023 | mei 2023 | jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 | okt 2023 | nov 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 3 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 3 x ontbijt 
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 120,-
* huur toerfiets € 45,- **
* huur e-bike € 105,- **
* reis- en annuleringsverzekering

** De fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 per persoon per nacht, ter plaatse te betalen) 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook