Fietsvakantie Porto - Minho

7 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 499 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in uitstekende, authentieke hotels, landhuizen en quinta’s
transfers luchthaven hotel v.v. inbegrepen
bagagevervoer inclusief

route: vlak tot glooiend/heuvelachtig over (deels) onverharde (fiets)paden. Per fietsdag wordt tussen 26 en 56 km afgelegd. 
aankomst: is mogelijk op zondag van 21 maart t/m 31 oktober
minimum aantal reizigers: 2

Fietsvakantie langs de Costa Verde naar Porto
Costa Verde betekent letterlijk: groene kust. Het noorden van Portugal is in de zomer meestal warm en droog terwijl het er in het voor- en najaar soms kan regenen. Daarom oogt de kuststrook er zo mooi groen. Dompel tijdens deze fietsreis onder in het Portugese leven en geniet van prachtige fietstochten (veelal over onverharde paden) door een gastvrij land met een hartelijke bevolking.

Er zijn zo van die typisch Portugese dingen! Bijvoorbeeld de port: de zoete wijn die al sinds eeuwen vanuit de oude haven van Porto overzees verscheept wordt. De azulejos: de levendig gekleurde tegeltjes die de gevels van huizen en gebouwen sieren. De fado: het soms droevige en dan weer levendige levenslied dat zo hartverscheurend gezongen wordt.

En ondanks dat het land tegenwoordig zo modern is, blijft het straatbeeld in de steden typisch Zuid-Europees: druk en sfeervol tegelijk. Portugal: een dankbare combinatie van natuur en cultuur, van oud en nieuw.

Het verblijf in de prachtige authentieke landhuizen van de Minho tussen de wijngaarden is fantastisch want kwalitief uitstekend en sfeervol tegelijk!
 


 

Dag 1
Aankomst in Porto op eigen gelegenheid. Transfer mogelijk (om uiterlijk 15.00 uur) van de luchthaven naar Ponte de Lima.

Dag 2
Ponte de Lima, rondrit (ca. 37 km/4 uur)
In het hart van de Lima-vallei ligt Ponte de Lima, een fraai stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims richting Santiago de Compostela wandelen. Deze rit voert u deels over de pelgrimsweg en langs de bossen rond Lagoas de Bertiandos en São Pedro d’Arcos. Eenmaal terug in Ponte de Lima is een bezoek aan de lokale markt een leuke afsluiter van de dag.

Dag 3
Porte de Lima rondrit (ca. 43 of 53 km/4 of 5 uur)
Vandaag fietst u stroomopwaarts langs de Lima-rivier langs typische Minho-dorpen en wijngaarden waar de druiven voor de Vinho Verde-wijn worden verbouwd. Op uw route ligt Arcos de Valdevez, een stadje met statige huizen die getuigen van een rijk verleden. Hierna fietst u stroomafwaarts langs de Lima. Op uw pad ligt onder meer Ponte da Barca, een pittoresk dorp met nauwe straatjes geschilderd in diverse granietkleuren.

Dag 4
Ponte de Lima-Viana do Castelo (ca. 26 of 45 km/3 of 5 uur)
Langs de rivier de Lima fietst u naar Viana do Castelo aan de Costa Verde. ‘Must-see’ van dit oude stadje is de basiliek Santa Luzia. Deze kerk wordt wel eens vergeleken met de Sacre Coeur van Parijs wegens de hoge ligging en het suikerwitte uiterlijk. Fiets door de smalle straatjes en langs vele herenhuizen naar het hart van de stad, het bruisende plein Praça da Repúblic. Even bijkomen van de tocht doet u op Afife, een van de fraaiste stranden van de Costa Verde.

Dag 5
Viana do Castelo-Vila do Conde (ca. 56 km/5 uur)
Een heerlijke tocht langs de Atlantische Oceaan. Onderweg nodigen stranden en gezellige terrasjes uit tot een (lunch)stop. Ook leuk om te bezichtigen zijn de vuurtoren van Esposende, de karakteristieke Apúlia-windmolens, de jachthaven van Póvoa de Varzim en het fort van Johannes de Doper.

Dag 6
Vila do Condo-Porto (ca. 49 km/4,5 uur)
Over rustige fietspaden langs de kust, door een zeevogelreservaat, langs duinen en vissersdorpen. Via de monding van de Douro fietst u Porto binnen, bekend door de heerlijke portwijn. In de oude volkswijk Ribeira, met wapperend wasgoed, gevels met azulejo-tegeltjes en steile steegjes, geniet u van het leven van alledag. Porto barst van het culturele erfgoed, maar natuurlijk kunt u er ook heerlijk shoppen, de lekkerste streekgerechten proeven of een ontspannen boottocht over de Douro maken.

Dag 7
Porto, vertrek per eigen vervoer (transfer mogelijk van het hotel naar de luchthaven indien u per vliegtuig reist). 

goed om te weten: 
* vanwege de praktische organisatie van de transfer Porto Airport-Ponte de Lima verzoeken we u vriendelijk om niet later dan 15.00 uur lokale tijd op de luchthaven van Porto te arriveren.
* indien u voorafgaand aan uw reis een extra overnachting in Porto boekt, dient u op eigen gelegenheid van de luchthaven van Porto naar uw hotel in Porto te reizen. Voor de transfer naar Ponte de Lima dient u dan op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven van Porto te gaan. De luchthaven van Porto is het vertrekpunt van de transfer naar Ponte de Lima.
* het is mogelijk om te starten met deze reis op maandag t/m zaterdag. De toeslag hiervoor bedraagt € 100,- per persoon i.v.m. het bagagevervoer. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@aktivatours.nl of bellen naar 088-633-20 60.

Fietsvakantie Porto - Minho

Het verblijf is in uitstekende authentieke 3-sterrenhotels/landhuizen en quinta’s, fraai gelegen tussen de wijnvelden van de Minho. De kamers (met airco) zijn ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. Alle hotels hebben wifi en een zwembad (m.u.v. Porto). De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension (3-gangendiner). Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Porto aan het einde van uw reis. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1, 2 en 3 Ponte de Lima Rural Farm House Quinta da Agra
Quinta do Sobreiro
 
dag 4 Viana do Castelo Hotel Rali  
dag 5 Vila do Conde Hotel Santana  
dag 6 Porto Hotel da Bolsa
Urban Hotel Amadeos
Almada Wine House
2-persoonskamer € 65,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


okt 2021 |inclusief:
* 6 nachten verblijf in een 2-persoonskamer met bad/douche en toilet op basis van logies/ontbijt
* toeristenbelasting
* transfer van luchthaven Porto naar Ponte de Lima
* transfer van hotel Porto naar de luchthaven
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gebruik zwembad Ponte de Lima, Viana do Castelo en Vila do Conde
* Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal
* roadbookdrager
* GPS-data (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonkamer € 220,- (15 juni - 30 september)
* toeslag 1-persoonskamer € 190,- (overige periode)
* toeslag halfpension (3-gangendiner) € 160,-
* huurfiets 21 versnellingen € 75,- (vanaf Ponte de Lima naar Porto, 5 dagen inclusief fietstas), huurfiets per nacht verlenging € 14,-
* huurfiets e-bike € 150,- (vanaf Ponte de Lima naar Porto, 5 dagen inclusief fietstas), huurfiets per nacht verlenging € 30,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 

extra: 
* vanwege de praktische organisatie van de transfer Porto Airport-Ponte de Lima verzoeken we u vriendelijk om niet later dan 15.00 uur lokale tijd op de luchthaven van Porto te arriveren.
* indien u voorafgaand aan uw reis een extra overnachting in Porto boekt, dient u op eigen gelegenheid van de luchthaven van Porto naar uw hotel in Porto te reizen. Voor de transfer naar Ponte de Lima dient u dan op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven van Porto te gaan. De luchthaven van Porto is het vertrekpunt van de transfer naar Ponte de Lima.
* het is mogelijk om te starten met deze reis op maandag t/m zaterdag. De toeslag hiervoor bedraagt € 100,- per persoon i.v.m. het bagagevervoer. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@aktivatours.nl of bellen naar 088-633-20 60.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook