Fietsvakantie Porto - Minho

8 dagen
niveau 1.5
vliegtuig
vanaf € 880,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 29-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in uitstekende, authentieke hotels, landhuizen en quinta’s
transfers luchthaven hotel v.v. inbegrepen
bagagevervoer inclusief

route: vlak tot glooiend/heuvelachtig over (deels) onverharde (fiets)paden. Per fietsdag wordt tussen ca. 33 en 56 km afgelegd. 
aankomst: is mogelijk op zaterdag van 19 maart t/m 31 oktober
minimum aantal reizigers: 2

Fietsvakantie langs de Costa Verde naar Porto
Costa Verde betekent letterlijk: groene kust. Het noorden van Portugal is in de zomer meestal warm en droog terwijl het er in het voor- en najaar soms kan regenen. Daarom oogt de kuststrook er zo mooi groen. Dompel u onder in het Portugese leven en geniet van prachtige fietstochten (veelal over onverharde paden) door een gastvrij land met een hartelijke bevolking.

Er zijn zo van die typisch Portugese dingen! Bijvoorbeeld de port: de zoete wijn die al sinds eeuwen vanuit de oude haven van Porto overzees verscheept wordt. De azulejos: de levendig gekleurde tegeltjes die de gevels van huizen en gebouwen sieren. De fado: het soms droevige en dan weer levendige levenslied dat zo hartverscheurend gezongen wordt. En ondanks dat het land tegenwoordig zo modern is, blijft het straatbeeld in de steden typisch Zuid-Europees: druk en sfeervol tegelijk. Portugal: een dankbare combinatie van natuur en cultuur, van oud en nieuw.

Na aankomst in Porto volgt een transfer naar Ponte de Lima, van waaruit het fietsplezier kan beginnen. Ponte de Lima is een heerlijk stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims stappen richting Santiago de Compostella. Links en rechts van de rivier de Lima (grotendeels langs onverharde paden, ontplooit zich het fantastische landschap van de provincie Minho. De fietstochten richting Ponte de Barca en Arcos de Valdevez zijn hoogtepunten van de reis. En eigenlijk geldt dat ook als je vanuit Ponte de Lima tot aan de zee fietst, naar Viana do Castelo. Deze levendige stad heeft een verzameling oude paleizen en kloosters. Fietsen langs de mooie kust, eerst naar Vila do Conde en op de slotdag door naar Porto, ons eindstation van deze Portugal droom.

Het verblijf in de prachtige authentieke landhuizen van de Minho tussen de wijngaarden is fantastisch want kwalitief uitstekend en sfeervol tegelijk!

 

Dag 1
Van Amsterdam naar Porto per Transavia. Per openbaar vervoer of taxi (ter plaatse te betalen) naar uw hotel in Porto. Geniet van uw eerste avond in Portugal!

Dag 2
Na het ontbijt tijd om het gezellige Porto verkennen. Porto barst van het culturele erfgoed, maar natuurlijk kunt u er ook heerlijk shoppen, de lekkerste streekgerechten proeven of een ontspannen boottocht over de Douro maken. Transfer vanaf de luchthaven naar Ponte de Lima (om ca. 15.00 uur). 

Dag 3
Ponte de Lima, rondrit (ca. 37 km/4 uur)
In het hart van de Lima-vallei ligt Ponte de Lima, een fraai stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims richting Santiago de Compostela wandelen. Deze rit voert u deels over de pelgrimsweg en langs de bossen rond Lagoas de Bertiandos en São Pedro d’Arcos. Eenmaal terug in Ponte de Lima is een bezoek aan de lokale markt een leuke afsluiter van de dag. 

Dag 4
Porte de Lima rondrit (ca. 43 of 53 km/4 of 5 uur)
Vandaag fietst u stroomopwaarts langs de Lima-rivier langs typische Minho-dorpen en wijngaarden waar de druiven voor de Vinho Verde-wijn worden verbouwd. Op uw route ligt Arcos de Valdevez, een stadje met statige huizen die getuigen van een rijk verleden. Hierna fietst u stroomafwaarts langs de Lima. Op uw pad ligt onder meer Ponte da Barca, een pittoresk dorp met nauwe straatjes geschilderd in diverse granietkleuren. 

Dag 5
Ponte de Lima-Viana do Castelo (ca. 26 of 45 km/3 of 5 uur)
Langs de rivier de Lima fietst u naar Viana do Castelo aan de Costa Verde. ‘Must-see’ van dit oude stadje is de basiliek Santa Luzia. Deze kerk wordt wel eens vergeleken met de Sacre Coeur van Parijs wegens de hoge ligging en het suikerwitte uiterlijk. Fiets door de smalle straatjes en langs vele herenhuizen naar het hart van de stad, het bruisende plein Praça da Repúblic. Even bijkomen van de tocht doet u op Afife, een van de fraaiste stranden van de Costa Verde. 

Dag 6
Viana do Castelo-Vila do Conde (ca. 56 km/5 uur)
Een heerlijke tocht langs de Atlantische Oceaan. Onderweg nodigen stranden en gezellige terrasjes uit tot een (lunch)stop. Ook leuk om te bezichtigen zijn de vuurtoren van Esposende, de karakteristieke Apúlia-windmolens, de jachthaven van Póvoa de Varzim en het fort van Johannes de Doper. 

Dag 7
Vila do Condo-Porto (ca. 49 km/4,5 uur)
Over rustige fietspaden langs de kust, door een zeevogelreservaat, langs duinen en vissersdorpen. Via de monding van de Douro fietst u Porto binnen, bekend door de heerlijke portwijn. In de oude volkswijk Ribeira, met wapperend wasgoed, gevels met azulejo-tegeltjes en steile steegjes, geniet u van het leven van alledag. 

Dag 8
Vandaag komt er helaas een einde aan deze geweldige reis. Transfer naar de luchthaven. Porto-Amsterdam per Transavia.

goed om te weten:
* bij aankomst op de luchthaven van Porto dient u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Porto te reizen. Voor de transfer naar Ponte de Lima op dag 2 van het programma dient u dan op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven van Porto te gaan. De luchthaven van Porto is het vertrekpunt van de transfer naar Ponte de Lima.
* het is mogelijk om te starten met deze reis op zondag t/m vrijdag. De toeslag hiervoor bedraagt € 100,- per persoon i.v.m. het bagagevervoer. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@aktivatours.nl of bellen naar 088-633-20 60.

Fietsvakantie Porto - Minho (per vliegtuig) ***

Het verblijf is in uitstekende authentieke 3-sterrenhotels/landhuizen en quinta’s, fraai gelegen tussen de wijnvelden van de Minho. De kamers (met airco) zijn ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. Alle hotels hebben wifi en een zwembad (m.u.v. Porto). De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension (3-gangendiner). Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Porto aan het einde van uw reis. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Porto Hotel da Bolsa
Urban Hotel Amadeos
Almada Wine House
 
dag 2, 3 en 4 Ponte de Lima Rural Farm House Quinta da Agra
Quinta do Sobreiro
 
dag 5 Viana do Castelo Hotel Rali  
dag 6 Vila do Conde Hotel Santana  
dag 7 Porto Hotel da Bolsa
Urban Hotel Amadeos
Almada Wine House
2-persoonskamer € 65,-
toeslag 1-persoonskamer € 50,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt
inclusief:
* Amsterdam/Eindhoven-Porto v.v. per Transavia
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer met bad/douche en toilet op basis van logies met ontbijt
* transfer van Porto (luchthaven) naar Ponte de Lima (dag 2)
* transfer van hotel Porto naar de luchthaven (dag 8)
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal
* toeristenbelasting
* roadbookdrager
* GPS-tracks (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 220,- (15 juni - 30 september)
* toeslag 1-persoonskamer € 190,- (overige periodes)
* toeslag halfpension € 160,- (6 x 3-gangen diner, geen diner op de aankomstdag)
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis voor 20 kg
* huurfiets 21 versnellingen € 75,- (vanaf Ponte de Lima naar Porto, 5 dagen inclusief fietstas), huurfiets per nacht verlenging € 14,-
* fietshuur e-bike € 150,- (vanaf Ponte de Lima naar Porto, 5 dagen inclusief fietstas), huurfiets per nacht verlenging € 30,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* transfer luchthaven-hotel Porto op de aankomstdag
* transfer hotel Porto-luchthaven op dag 2
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

extra:
* bij aankomst op de luchthaven van Porto dient u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Porto te reizen. Voor de transfer naar Ponte de Lima op dag 2 van het programma dient u dan op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven van Porto te gaan. De luchthaven van Porto is het vertrekpunt van de transfer naar Ponte de Lima.
* het is mogelijk om te starten met deze reis op zondag t/m vrijdag. De toeslag hiervoor bedraagt € 100,- per persoon i.v.m. het bagagevervoer. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@aktivatours.nl of bellen naar 088-633-20 60.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook