Fietsvakantie Passau-Boedapest-Passau per MS Primadonna

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 729 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 01-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

unieke combinatie van een rivierscruise en een fietsvakantie
verblijf aan boord van de MS Primadonna
ontbijt, lunch en diner inbegrepen

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 18-55 km afgelegd.]
minimum aantal reizigers: 1
vertrek: vrijdag 8 en 15 mei, 3, 10 en 31 juli, 7, 14, 21 en 28 augustus 4 en 11 september. 

Varen over en fietsen langs de Donau met de  MS Primadonna  
Een unieke combinatie van een riviercruise en een fietsvakantie die deze reis extra comfortabel maakt. Uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Via  de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was, en via Bratislava arriveert u tenslotte in Budapest. Op onderstaand kaartje zijn de fietstrajecten in rood aangegeven (zowel voor de de heen- als de terugreis). Op de terugreis zijn de etappeplaatsen natuurlijk andere.

Wijnstreek Wachau
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Cisterciënzer Abtei Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes.

Het cruiseschip MS Primadonna beschikt over 80 hutten, verdeeld over 3 dekken (hoofddek, bovendek en promenadedek), met eigen sanitair, tv en airco. Naast het restaurant is er een bar, een lounge met gezellige zitjes en een groot zonnedek. Aan boord bevindt zich tevens een whirlpool en een wellnes met o.a. een sauna.

Dag 1
naar Passau
Passau, aankomst per eigen vervoer, melden tot 16.00 uur bij het schip of bij het Donau Touristik Info Point (omheinde parkeerplaats). Transfer naar het schip (inclusief). Inschepen en welkomstdiner. Vertrek om ca. 19.00 uur naar Schlögen (aankomst om ca. 22.00 uur). 

Dag 2
Schlögen-Linz  (fietstocht ca. 55 km/4,5 uur)
Van de Schlögener Schlinge fietsen we door het Engtal bij Kaiserau naar Ottensheim en verder naar de hoofdstad van Oberösterreich Linz. Vertrek om ca. 20.00 uur naar Tulln.

Dag 3
Tulln-Wenen (ca. 36 km/3 uur of 52 km 4 uur)
Mogelijkheden tot bezoek van het Egon-Schiele-Museum of de Gartenschau in Tulln. Aansluitend fietstocht van Tulln door het Wienerwald naar Kloster Neuburg en door naar Wenen. Wenen is een prettige fietsstad.  Na het diner om 20.30 uur is er een excursie (inclusief) door Wenen. Vertrek om 23.00 naar Komaron in Slowakije.
 

Dag 4
Komáron-Esztergom (56 km/5 uur)
Over een vrijliggend fietspad op de dijk langs de Donau van Komáron langs de linker oever door kleine dorpen via Moca naar Esztergom.  Ca. 20.00 vertrek langs de Donauknie naar Boedapest.

Dag 5
Boedapest (stadstour en fietstocht)
Fietstocht naar het Margareteninsel, het prachtige recreatiegebied in het centrum van Boedapest. Vertrek ca 17.00 uur naar Bratislava.

Dag 6
Bratislava & fietstocht Bratsilava - Devin (ca. 38 km/3 uur)
Bezichtiging Bratislava en ’s middags per fiets over de Donauradweg naar Devin (mooi vergezicht). Vertrek om 17.00 naar Melk/Emmersdorf-Grein..

Dag 7
Krems-Pöchlarn (fietstocht ca. 48 km/4 uur)
Etappe langs de Donau naar Dürnstein (mooie kasteel ruine) via de winstadjes Weissenkirche en Spitz naar Melk, met de beroemde Abdij.
Om ca. 18.00 vertrek van Linz naar Passau. 

Dag 8
terugreis
Passau, aankomst van de MS Primadonna om 08.00 na het ontbijt om ca. 10.00 ontschepen. Transfer naar de geparkeerde auto.

MS Primadonna

Tijdens deze reis verblijft u aan boord van de MS Primadonna. De MS Primadonna is de enige rivier-catamaran ter wereld. Behalve de glazen wand aan de voorzijde is er een 60 meter lang glazen atrium, een receptie met glazen boden waardoor je de rivier ziet, een panoramabar, een boordtheater voor 160 gasten en een zonnedek met whirlpool. Ook zijn er welnessfaciliteiten zoals een sauna en een massageruimte. Het personeel van het uitstekende restaurant zorgt elke dag weer voor de maaltijden tijdens deze reis. Het schip bestaat in totaal over 4 dekken.
 
Hoofddek Het onderste dek van het schip. Hier vindt u hutten met aparte bedden.
Bovendek Het middelstedek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de entree, receptie, lift, atrium met comfortabele zitbanken, boordtheater, toegang tot het panoramafrond met zitbankjes en een wellness-ruimte
Promenadedek Het bovenste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de lift, panoramabar met gezellige szitjes, toegang tot het panoramafrond met zitbankjes, informatiepunt van de boordleiding en het restaurant.
Zonnendek Op dit dek vindt u het zonnedek met stoelen en een whirlpool. Dit dek is bereikbaar via een trap en traplift.

  
Hutten

De MS Primadonna heeft in totaal 80 hutten. Alle hutten zijn buitenhutten. Deze zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 12 m² tot 16 m² groot.. Er is keuze uit het hoofdek achterschip (beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden).
 
2-persoonshut achterdek Alle hutten op het achterdek (het onderste dek, achterin) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (stapelbedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut hoofddek Alle hutten op het hoofddek (het onderste dek) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 12 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (1 bed en 1 sofabed), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut bovendek Alle hutten op het bovendek (het middelste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut promenadedek Alle hutten op het bovendek (het bovenste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
  
  

  
  
Maaltijden
De verzorging van deze reis is op basis van volpension: ontbijtbuffet (koud en warm) lunch (3-gangen indien u aan boord blijft of een lunchpakket voor onderweg), in de namiddag koffie/thee met gebak, diner (4-gangen keuzemenu) en een middernacht snack. Bij boeking kunt u tegen een toeslag een drankpakket bijboeken. Dit pakket bestaat uit onbeperkt wijn, bier, fris koffie en the (zie het tabblad Prijzen voor meer informatie).

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek met douche en toilet
* parkeerplaats Passau (omheind) incl. bagagetransfer naar het schip
* captainsdinner (4-gangen) op dag 1
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunchbuffet of lunchpakket
* thee/koffie incl. Kuchen in de namiddag
* 4-gangen diner
* dagelijks avondsnack
* alle havengelden
* reisleiding aan boord van het schip
* 1 x massage of hydrojet massage (15 minuten) per hut 
* rondrit Wenen en Budapest en rondwandeling Bratislava
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* meenemen eigen fiets mogelijk

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen (gratis, direct bij boeking op te geven)
* huur e-bike € 88,-
* drankpakket, onbeperkt wijn, bier, fris, koffie en thee € 169,-
* toeslag 2-persoonshut hoofddek
* toeslag 2-persoonshut bovendek
* toeslag 2-persoonshut promenadedek
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook