Fietsvakantie Parels van het Oosten

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 619,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
ontdek de Achthoek, het rivierengebied, Nijmegen en de Veluwe

route: overwegend vlak met af en toe licht heuvelachtig landschap. Per fietsdag wordt ca. 30 tot 61 km afgelegd
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 24 september

Een afwisselende fietsreis in Gelderland; van de Achterhoek tot de Veluwe!
Een heerlijke combinatie van al het moois dat het Oosten van Nederland heeft te bieden en dat in combinatie met prachtige hotels. U fietst in de Achterhoek en het rivierengebied van Rijn, Waal en IJssel. Daarnaast een mooie tocht door het Rijk van Nijmegen en een ronde over de Veluwe. Kan het nog afwisselender? Kijk ook even bij de selectie fraaie hotels waar u zult overnachten en uw keuze is snel gemaakt. Naast al het natuurschoon komt u ook in gezellige steden als Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Zutphen waar u fijn kunt uitblazen op een terras langs de rivier of op het centrale plein.

 title=

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Doetinchem. De auto kunt u gratis parkeren bij het hotel. 

Dag 2
Doetinchem - Nijmegen (ca. 54 of 61 km)
Een afwisselende route door de natuurgebieden Het Montferland en De Ooijpolder, die gedeeltelijk door Duitsland voert. Via de Grafelijke Torenmolen in Zeddam, de oudste nog werkende windmolen van Nederland. Door bossen en graanvelden van het Montferland en langs kasteel Bergh fietst u ongemerkt Duitsland binnen. Vanuit Elten fietst u richting de Rijn. Het pontje brengt u naar Millingen aan de Rijn en de Ooijpolder. Over dijkjes en door mooie uiterwaarden naar Nijmegen.

U kunt de route met 7 km verlengen: over de Rijnbrug bij Emmerich langs de Duitse oude Rijn naar Millingen en volgens via de Ooijpolder naar Lent.

Dag 3
Rondrit Rijk van Nijmegen (ca. 48 of 57 km)
U heeft vandaag de keuze uit 2 rondritten van 48 km (of een combinatie van een rit van 57 km), waarbij u ook door het centrum van Nijmegen komt. De zuidwestelijke variant gaat door het land van Maas en Waal, dwars door het natuurpark de Overasselt en Hatertsevennen en terug door de bossen naar Nijmegen. De Zuidoostelijke route gaat door het prachtige heuvelachtige Rijk van Nijmegen langs de Mookerheide en door het Zevendal. Een mooie lus brengt u naar Groesbeek, waar de befaamde Zevenheuvelenweg naar Berg en Dal op u wacht. Via de Ooijpolder terug naar Nijmegen.

Dag 4
Nijmegen - Zutphen (ca. 61 km)
Vandaag fietst u via Arnhem, over de Veluwe en door het leuke dorpje Eerbeek naar de Hanzestad Zutphen. In Arnhem en omgeving is natuurlijk van alles te doen maar u zou ook het kasteel Rosendael in Rozendaal kunnen bezoeken, met de beroemde bedriegertjes. U kunt deze route op een paar plekken afsnijden tot een route van ca. 50 km.

Dag 5
Rondrit Zutphen (ca. 30 tot 57 km)
Vandaag de keuze uit meerdere routes: naar het noorden (Gorssel ca. 30 km / Deventer ca. 42 km) of het zuiden (Bronkhorst ca. 32 km / Doesburg ca. 52 km). Naar het noorden fietst u eerst door een fraai uiterwaardengebied op de linkeroever van de IJssel naar de ruïne van Slot Nijenbeek en café en landbouwmuseum De Kribbe. U neemt daar het veer naar het charmante dorp Gorssel of u fietst door naar de oude, Overijsselse hanzestad Deventer. De route naar het zuiden leidt naar het pittoreske stadje (kleinste van Nederland) Bronkhorst. Liefhebbers fietsen nog door langs de meanderende IJssel naar de goed bewaard gebleven Hanzestad Doesburg.

Dag 6
Zutphen - Doetinchem (ca. 50 km)
Fiets via Almen en door het leuke dorpje Zelhem weer terug naar Doetinchem. Kasteel Vorden ligt op de route en is de moeite waard om te bekijken.

Dag 7
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Fietsvakantie Parels van het Oosten ****

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Tegen een toeslag is het ook mogelijk om de diners bij te boeken. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. 
 

Dag 1 Doetinchem Hotel Villa Ruimzicht****
Dag 2 & 3 Lent Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent****
Dag 4 & 5 Zutphen Hampshire Hotel - 's Gravenhof Zuthpen****
Dag 6 Doetinchem Hotel Villa Ruimzicht****
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 6 nachten verblijf in 4-sterrenhotels
* 6 x ontbijt
* routebeschrijving met toeristische informatie
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* parkeerplaats 
* GPS-tracks (op aanvraag) 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 195,-
* toeslag 1-persoonskamer € 195,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (excl. diefstalverzekering) € 72,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (incl. diefstalverzekering) € 90,-
* huur e-bike (excl. diefstalverzekering) € 150,-
* huur e-bike (incl. diefstalverzekering) € 186,-
* fietspechpas € 21,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* toeristenbelasting 
* bijdrage SGR
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook