Fietsvakantie Parels van het Oosten

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 600 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 4-sterrenhotels met ontbijt
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
ontdek de Achthoek, het rivierengebied, Nijmegen en de Veluwe

route: overwegend vlak met af en toe licht heuvelachtig landschap. Per fietsdag wordt ca. 32 tot 66 km afgelegd
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 24 september

Een afwisselende fietsreis in Gelderland; van de Achterhoek tot de Veluwe!
Een heerlijke combinatie van al het moois dat het Oosten van Nederland heeft te bieden en dat in combinatie met prachtige hotels. U fietst in de Achterhoek en het rivierengebied van Rijn, Waal en IJssel. Daarnaast een mooie tocht door het Rijk van Nijmegen en een ronde over de Veluwe. Kan het nog afwisselender? Kijk ook even bij de selectie fraaie hotels waar u zult overnachten en uw keuze is snel gemaakt. Naast al het natuurschoon komt u ook in gezellige steden als Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Zutphen waar u fijn kunt uitblazen op een terras langs de rivier of op het centrale plein.

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Doetinchem. De auto kunt u gratis parkeren bij het hotel. 

Dag 2
Doetinchem - Nijmegen (ca. 50 of 59 km)
Een gevarieerde route door de natuurgebieden Het Montferland en De Ooijpolder, die gedeeltelijk door Duitsland voert. In Zeddam komt u langs de Grafelijke Torenmolen, de oudste nog werkende windmolen van Nederland. Door de bossen en graanvelden van het Montferland fietst u ongemerkt Duitsland binnen. Vanuit Elten koerst u af op de Rijn, een pontje brengt u naar Millingen aan de Rijn en de Ooijpolder. Over dijkjes door mooie uiterwaarden en dorpen komt de stuwwal van Nijmegen steeds dichterbij. Het hotel ligt mooi op de rand van deze stuwwal, met uitzicht op de Waal en aan de horizon de heuvels van de Veluwe. Liefhebbers kunnen de route met 9 km verlengen om het machtige kasteel van ’s Heerenbergh te bezichtigen en de Elterberg te beklimmen.

Dag 3
Rondrit Rijk van Nijmegen (ca. 45 of 55 km)
Deze heerlijke rondrit brengt u dwars door het Rijk van Nijmegen.  Na een bezoek aan Nijmegen, een van de oudste steden in Nederland, fietst u door bossen en langs de Mookerhei naar Groesbeek. Hier waant u zich al in een stukje Duitsland met het licht golvende landschap dat onder uw banden doorrolt. Over de "beroemde" 7 heuvelenweg rijdt u terug naar Berg en Dal. Liefhebbers kunnen kiezen voor een verlenging van de route met 10 km en dwars door het natuurpark De Overasselt en Hasseltse Venen fietsen. 

Dag 4
Nijmegen - Zutphen (ca. 57 of 66 km)
Vandaag fietst u via Arnhem, over de Veluwe en door het leuke dorpje Eerbeek naar de Hanzestad Zutphen. In Arnhem en omgeving is natuurlijk van alles te doen maar u zou ook het kasteel Rosendael in Rozendaal kunnen bezoeken, met de beroemde bedriegertjes. U kunt deze route op een paar plekken afsnijden tot een route van ca. 57 km.

Dag 5
Rondrit Zutphen (ca. 30 tot 60 km)
Vandaag de keuze uit meerdere routes: naar het noorden (Gorssel ca. 30 km / Deventer ca. 42 km) of het zuiden (Bronkhorst ca. 32 km / Doesburg ca. 52 km). Naar het noorden fietst u eerst door een fraai uiterwaardengebied op de linkeroever van de IJssel naar de ruïne van Slot Nijenbeek en café en landbouwmuseum De Kribbe. U neemt daar het veer naar het charmante dorp Gorssel of u fietst door naar de oude, Overijsselse hanzestad Deventer. De route naar het zuiden leidt naar het pittoreske stadje (kleinste van Nederland) Bronkhorst. Liefhebbers fietsen nog door langs de meanderende IJssel naar de goed bewaard gebleven Hanzestad Doesburg.

Dag 6
Zutphen - Doetinchem (ca. 50 km)
Fiets via Almen en door het leuke dorpje Zelhem weer terug naar Doetinchem. Kasteel Vorden ligt op de route en is de moeite waard om te bekijken.

Dag 7
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Fietsvakantie Parels van het Oosten ****

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 4-sterrenhotels. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.
 

dag 1 t/m 2

Hotel Villa Ruimzicht **** (Doetinchem)

dag 2 t/m 4

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent **** (Lent)

dag 4 t/m 6

Hampshire Hotel - ’s Gravenhof Zutphen **** (Zutphen)

dag 6 t/m 7

Hotel Villa Ruimzicht **** (Doetinchem)sep 2021 |inclusief:
* 6 nachten verblijf in hotels in een 2-persoonskamer o.b.v. logies/ontbijt
* routebeschrijving met toeristische informatie
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* parkeerplaats 
* GPS-tracks (op aanvraag) 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 195,-
* toeslag 1- persoonskamer € 195,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 72,-
* hur e-bike € 150,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* toeristenbelasting 
* bijdrage SGR
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook