Fietsvakantie over de Rhein Radweg van Mainz naar Keulen

6 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
vanaf € 569,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 14-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

volop tijd om de rustieke stadjes te ontdekken
bagagevervoer inclusief
met Mainz, Koblenz en Keulen
route: overwegend vlak (langs de Rijn) geasfalteerd fietspad. Per fietsdag wordt gemiddeld 48 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 8 april t/m 14 oktober

Fietsreis over het mooiste fietstraject langs de Rijn
Het mooiste deel van een van Europa’s langste en misschien ook meest bezongen rivieren is zonder twijfel het traject van Mainz naar Keulen (Köln). 

De dagelijkse afstanden tijdens deze fietsreis zijn vrij kort waardoor u volop kunt genieten van de prachtige natuur en rustieke stadjes en dorpjes onderweg. U fietst door een afwisselend landschap, over een vlak en meestal vrijliggend fietspad, steeds direct langs de Rijn.

De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in september en oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke Rijn-wijnen geproefd die uit dit gebied komen, zoals de Riesling en de Elbling?

Vanuit Mainz fietst u via het schilderachtige Rüdesheim naar Oberwesel. Daarna fietst u door de soms nauwe en dan weer wijde Rijnvallei langs met vele kastelen bekroonde heuvels. De route gaat via wijndorpjes aan de voet ervan en langs de beroemde Loreley. Dit deel van de Midden-Rijn is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. In het levendige Koblenz, met vele musea en prachtige kerken, komen de Rijn en de Moezel samen. Via Bonn, cultuurstad en geboorteplaats van Beethoven, fietst u verder naar het eind- en hoogtepunt van de reis: Köln (Keulen). In de verte ziet u de twee torens opdoemen van het belangrijkste bouwwerk van de stad: de wereldberoemde Dom.  

 
 title=

Dag 1
Uw fietsvakantie Duitsland begint in Mainz, waar u op eigen gelegenheid naartoe reist. U kunt de auto parkeren  tegen betaling in een parkeergarage bij het starthotel. Als u vroeg aankomt, heeft u nog voldoende tijd voor een bezoek aan het Gutenberg Museum (boekdrukkunst) of het Rhömisch-Germanisches Zentralmuseum (oude geschiedenis).

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u op deze dag vanaf elk station in Nederland of België naar Mainz.

Dag 2
Mainz-Oberwesel (ca. 51 km/4,5 uur). Langs de met druiven begroeide hellingen fietst u naar het stadje Eltville met haar vele vakwerkhuizen. U kunt de route verlengen met ca. 14 km om een bezoek te brengen aan klooster Eberbach. De route gaat via het mooie stadje Rüdesheim met haar Drosselgasse. Vanuit Rüdesheim gaat u met het pontje naar Bingen en verder via Bacharach naar Oberwesel, met onderweg vele bezienswaardigheden: de Mäseturm, de burchten Rheinstein en Reichenstein, Sooneck en de ruïne Fürstenberg.

Dag 3
Oberwesel-Koblenz (ca. 45 km/4 uur). Mooie route langs imposante burchten en natuurlijk het hoogtepunt van deze etappe: de Loreley. Via een wandelpad kunt u de Loreley beklimmen en boven op de Loreley genieten van het prachtige uitzicht over het Rijndal. Vervolgens gaat de route naar Boppard met de Marksburg en kasteel Stolzenfels. Vervolgens verder naar Koblenz met het beroemde Deutsches Eck, waar de Moezel in de Rijn stroomt.

Dag 4
Koblenz-Bad Honnef (ca. 55 km/5 uur). Bosrijke heuvels en lieflijke vakwerkdorpjes leiden u naar Bad Godesberg. Op deze etappe worden gezellige wijndorpjes met proeflokalen (tevens winkels) afgewisseld met Biergarten. 

Dag 5
Bad Honnef-Keulen (ca. 42 km/3,5 uur). Via de voormalige hoofdstad van West-Duitsland Bonn, eens woonplaats van Ludwig von Beethoven (1770-1827), naar één van de hoogtepunten van de reis: Keulen. De Dom en de omliggende Altstadt van Köln vormen een mooie afsluiting van de Rhein-Radweg. Maak zeker een uitstapje met de tandradbahn naar de Drachenfels met op de top de ruïne van het gelijknamige middeleeuwse kasteel.

Dag 6
Transfer naar Mainz per trein of bus (alleen mogelijk op woensdag en zaterdag, vertrek 11.00 uur), niet inclusief. Hierna komt er een einde aan uw fietsvakantie Duitsland en per eigen vervoer reist u weer terug naar Nederland.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u op deze dag vanaf Köln naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie over de Rhein Radweg van Mainz naar Keulen

Tijdens deze reis verblijft u naar keuze in gezellige kleine familiehotels en gasthofen (cat. B) of comfortabele middenklasse hotels (cat. A). Alle kamers hebben een bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.  Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Mainz en Keulen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
HOTELS & TOESLAGEN - CATEGORIE B
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Mainz Hotel Königshof 2-persoonskamer € 69,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Oberwesel Gutsschänke Sennerhof  
dag 3 Koblenz Trip Inn Hotel Koblenz  
dag 4  Bad Honnef Hotel Seminaris  
dag 5 Köln Hotel Coellner Hof 2-persoonskamer € 79,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
 
HOTELS & TOESLAGEN - CATEGORIE A
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Mainz Hotel Hammer 2-persoonskamer € 79,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Oberwesel Hotel Goldener Propfenzieher  
dag 3 Koblenz Hotel Brenner  
dag 4  Bad Honnef Hotel Seminaris  
dag 5 Köln Hotel Coellner Hof 2-persoonskamer € 79,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 | okt 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 5 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart met ingetekende route en routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis van elk Nederland of Belgisch station-Mainz / Köln-elk Nederlands of Belgisch station € 210,-
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) € 60,- 
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 150,-
* toeslag 1-persoonskamer (cat . A) € 190,-
* huur toerfiets met 7 of 27 versnellingen € 99,-
* huur e-bike € 239,-
* transfer Köln-Mainz per bus excl. eigen  fiets € 89,- (op woensdag en zaterdag vertrek 11.00 uur)
* transfer eigen fiets Köln-Mainz per bus € 30,- (op woensdag en zaterdag vertrek 11.00 uur)

exclusief:
* transfer Köln-Mainz per trein (ter plaatse te boeken en te betalen)
* overige maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* toeristenbelasting
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook