Fietsvakantie over de Rhein Radweg van Mainz naar Keulen

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 484 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 16-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

volop tijd om de rustieke stadjes te ontdekken
bagagevervoer inclusief
met Mainz, Koblenz en Keulen
route: overwegend vlak (langs de Rijn) geasfalteerd fietspad. Per fietsdag wordt gemiddeld 48 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 14 april t/m 16 oktober

Fietsreis over het mooiste fietstraject langs de Rijn
Het mooiste deel van een van Europa’s langste en misschien ook meest bezongen rivieren is zonder twijfel het traject van Mainz naar Keulen (Köln). 

De dagelijkse afstanden tijdens deze fietsreis zijn vrij kort waardoor u volop kunt genieten van de prachtige natuur en rustieke stadjes en dorpjes onderweg. U fietst door een afwisselend landschap, over een vlak en meestal vrijliggend fietspad, steeds direct langs de Rijn.

De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in september en oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke Rijn-wijnen geproefd die uit dit gebied komen, zoals de Riesling en de Elbling?

Vanuit Mainz fietst u via het schilderachtige Rüdesheim naar Oberwesel. Daarna fietst u door de soms nauwe en dan weer wijde Rijnvallei langs met vele kastelen bekroonde heuvels. De route gaat via wijndorpjes aan de voet ervan en langs de beroemde Loreley. Dit deel van de Midden-Rijn is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. In het levendige Koblenz, met vele musea en prachtige kerken, komen de Rijn en de Moezel samen. Via Bonn, cultuurstad en geboorteplaats van Beethoven, fietst u verder naar het eind- en hoogtepunt van de reis: Köln (Keulen). In de verte ziet u de twee torens opdoemen van het belangrijkste bouwwerk van de stad: de wereldberoemde Dom.  

Dag 1
Mainz, aankomst per eigen vervoer. U kunt de auto parkeren  tegen betaling in een parkeergarage bij het starthotel. Als u vroeg aankomt, heeft u nog voldoende tijd voor een bezoek aan het Gutenberg Museum (boekdrukkunst) of het Rhömisch-Germanisches Zentralmuseum (oude geschiedenis).

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u op deze dag vanaf elk station in Nederland of België naar Mainz.

Dag 2
Mainz-Oberwesel (ca. 51 km/4,5 uur). Langs de met druiven begroeide hellingen fietst u naar het stadje Eltville met haar vele vakwerkhuizen. U kunt de route verlengen met ca. 14 km om een bezoek te brengen aan klooster Eberbach. De route gaat via het mooie stadje Rüdesheim met haar Drosselgasse. Vanuit Rüdesheim gaat u met het pontje naar Bingen en verder via Bacharach naar Oberwesel, met onderweg vele bezienswaardigheden: de Mäseturm, de burchten Rheinstein en Reichenstein, Sooneck en de ruïne Fürstenberg.

Dag 3
Oberwesel-Koblenz (ca. 45 km/4 uur). Mooie route langs imposante burchten en natuurlijk het hoogtepunt van deze etappe: de Loreley. Via een wandelpad kunt u de Loreley beklimmen en boven op de Loreley genieten van het prachtige uitzicht over het Rijndal. Vervolgens gaat de route naar Boppard met de Marksburg en kasteel Stolzenfels. Vervolgens verder naar Koblenz met het beroemde Deutsches Eck, waar de Moezel in de Rijn stroomt.

Dag 4
Koblenz-Bad Honnef (ca. 55 km/5 uur). Bosrijke heuvels en lieflijke vakwerkdorpjes leiden u naar Bad Godesberg. Op deze etappe worden gezellige wijndorpjes met proeflokalen (tevens winkels) afgewisseld met Biergarten. 

Dag 5
Bad Honnef-Keulen (ca. 42 km/3,5 uur). Via de voormalige hoofdstad van West-Duitsland Bonn, eens woonplaats van Ludwig von Beethoven (1770-1827), naar één van de hoogtepunten van de reis: Keulen. De Dom en de omliggende Altstadt van Köln vormen een mooie afsluiting van de Rhein-Radweg. Maak zeker een uitstapje met de tandradbahn naar de Drachenfels met op de top de ruïne van het gelijknamige middeleeuwse kasteel.

Dag 6
Transfer naar Mainz per trein of bus (alleen mogelijk op woensdag en zaterdag, vertrek 11.00 uur), niet inclusief. Per eigen vervoer terug naar Nederland.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u op deze dag vanaf Köln naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie over de Rhein Radweg van Mainz naar Keulen

Tijdens deze reis verblijft u naar keuze in prima 3-sterren hotels en gasthofen (cat. B) of de luxere hotels (cat. A). Alle kamers hebben een bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. 

apr 2022 | mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |inclusief:
* 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 5 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart met ingetekende route en routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis van elk Nederland of Belgisch station-Mainz / Köln-elk Nederlands of Belgisch station € 120,-
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) € 40,- (voor- en naseizoen) en € 46,- (hoogseizoen)
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 145,-
* toeslag 1-persoonskamer (cat . A) € 145,-
* huur toerfiets met 7 of 27 versnellingen € 70,-
* huur e-bike € 180,-
* transfer Köln-Mainz per bus excl. eigen  fiets € 70,- (op woensdag en zaterdag vertrek 11.00 uur)
* transfer eigen fiets Köln-Mainz per bus € 19,- (op woensdag en zaterdag vertrek 11.00 uur)

exclusief:
* transfer Köln-Mainz per trein (ter plaatse te boeken en te betalen)
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* toeristenbelasting
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook