Fietsvakantie Noord-Portugal

13 dagen
niveau 1.5 van 3
vliegtuig
beoordeling: 7.8
vanaf € 1.575,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
28-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
inclusief vlucht Amsterdam - Porto v.v.
Nederlandstalige routebeschrijving

route: vlak tot glooiend/heuvelachtig over weggetjes en (deels) onverharde (fiets)paden. Per fietsdag wordt tussen 36 en 65 km afgelegd. Dag 6, 9 en 10 zijn in te korten. 
aankomst: op maandag van 25 maart t/m 21 oktober
minimum aantal reizigers: 1

Cocktail van strand, fado en werelderfgoed
Het landelijke Portugal is te mooi om snel te doorkruisen en daarom is de fiets het beste transportmiddel om al het moois intens te beleven. Tijdens deze 13-daagse fietsvakantie fietst u zowel ten noorden als ten zuiden van de Douro. Het is een aaneenschakeling van schilderachtige routes, langs pittoreske dorpen en historische steden. De start is in Porto en dat is al meteen een toeristische topper. Het is een sfeervolle stad, met een groot cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden. 

Daarna volgen tien fietsetappes over vlakke, verkeersarme wegen en fietspaden. Eerst langs de kust van de Atlantische Oceaan, naar Ovar, bekend om zijn uitstekende viskeuken. Dan naar Aveiro, met zijn talloze kanalen. U fietst vervolgens langs de mooiste zandstranden en langs de oceaan. De volgende dag gaat het richting binnenland, door de brede vallei van de rivier Mondego, een vruchtbaar landbouw- en wijngebied. 54 km verder fietst u Coimbra binnen. De volgende dag volgt een transfer naar Ponte de Lima, een heerlijk stadje met een eeuwenoude brug. De fietstochten richting Ponte de Barca en Arcos de Valdevez zijn hoogtepunten van de reis. De laatste dagen fietst u langs de mooie kust, eerst naar Vila do Conde en op de slotdag weer terug naar Porto.

 title=

Dag 1
Heenreis
Amsterdam - Porto met Transavia. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel in Porto. Porto is al meteen een toeristische topper. Het is een sfeervolle stad, in omvang de tweede van het land, met een groot cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden zoals de Eiffelbrug over de Douro. Maar vergeet de culinaire kant van Porto niet met aan de top uiteraard de portwijnen.

Dag 2
Porto-Ovar (ca. 47 km/4,5 uur)
Vandaag start u met fietsen. U maakt een mooie route langs de ruige Atlantische oceaan, over een kustpad en door pijnboombossen naar het strand van Furadoura en verder naar Ovar, bekend om zijn uitstekende visrestaurants.

Dag 3
Ovar-Aveiro (ca. 40 km/4 uur naar keuze uit te breiden naar 65 km)
Prachtige route door het natuurreservaat Sao Jacinto, met een duinlandschap, naar Aveiro. Het oude havenstadje Aveiro met zijn talrijke kanaaltjes, gondels en kleurrijke huizen doet denken aan Venetië. U moet zeker de 'ovos moles' eens proeven, dit zijn lekkernijen in de vorm van een schelp waarvan de inwoners van Aveiro al sinds de negentiende eeuw naar hartenlust smikkelen. 

Dag 4
Aveiro-Praia de Mira (ca. 40 km/4 uur)
Over een mooi kustpad langs de Atlantische oceaan en door pijnboombossen naar het pittoreske vissersdorpje Mira met zijn houten huizen, de palheiros! Praia de Mira heeft een kilometerslang zandstrand met veelkleurige vissersboten.

Dag 5
Praia de Mira-Coimbra (ca. 54 km/5,5 uur)
U gaat de binnenlanden in. De route brengt u via bossen en maisvelden naar de wijngaarden waar de druiven voor de beroemde Bairrada wijnen worden geteeld. Verder door de vallei van de Mondego rivier naar Coimbra met zijn gezellige bars en restaurants. Breng zeker een bezoek aan de universiteit, de oudste van Europa. Deze werd in de 13e eeuw gesticht en is door de UNESCO aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd. Andere bezienswaardigheden: de kapel 'Capela de São Miguel' met een indrukwekkend barok orgel en de 'Biblioteca Joanina' met meer dan 300.000 werken die dateren uit de 16e tot de 18e eeuw. Flaneer ’s avonds door de straatjes van de oude binnenstad. 

Dag 6
Rondrit Coimbra (ca. 36 of 56 km/3,5 of 5,5 uur)
Route langs de rivier de Mondego en door een prachtig groen landschap. U kunt ook een bezoek brengen aan het natuurreservaat 'Paul de Arzila', een moerasgebied met veel vogelsoorten en otters.

Dag 7
Transfer naar Ponte de Lima
Een rustdag voor de benen! U wordt naar Ponte de Lima gebracht, een heerlijk stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims lopen richting Santiago de Compostella. Links en rechts van de rivier de Lima ontplooit zich het fantastische landschap van de Minho-provincie.

Dag 8
Rondrit Ponte de Lima (ca. 37 km/4,5 uur)
Deze rit voert u deels over de pelgrimsweg en langs de bossen rond Lagoas de Bertiandos en São Pedro d'Arcos. Eenmaal terug in Ponte de Lima is een bezoek aan de lokale markt een leuke afsluiter van de dag.

Dag 9
Rondrit Porte de Lima (ca. 43 of 53 km/4 of 5 uur)
Vandaag fietst u stroomopwaarts langs de Lima-rivier langs typische Minho-dorpen en wijngaarden waar de druiven voor de Vinho Verde-wijn worden verbouwd. Op uw route ligt Arcos de Valdevez, een stadje met statige huizen die getuigen van een rijk verleden. Hierna fietst u stroomafwaarts langs de Lima. Op uw pad ligt onder meer Ponte da Barca, een pittoresk dorp met nauwe straatjes geschilderd in diverse granietkleuren.

Dag 10
Ponte de Lima-Viana do Castelo (ca. 26 of 45 km/3 of 5 uur)
Langs de rivier de Lima fietst u naar Viana do Castelo aan de Costa Verde. 'Must-see' van dit oude stadje is de basiliek Santa Luzia. Deze kerk wordt wel eens vergeleken met de Sacré-Coeur van Parijs wegens de hoge ligging en het suikerwitte uiterlijk. Fiets door de smalle straatjes en langs vele herenhuizen naar het hart van de stad, het bruisende plein Praça da Repúblic. Even bijkomen van de tocht doet u op Afife, een van de fraaiste stranden van de Costa Verde.

Dag 11
Viana do Castelo-Vila do Conde (ca. 56 km/5 uur)
Een heerlijke tocht langs de Atlantische Oceaan. Onderweg nodigen stranden en gezellige terrasjes uit tot een (lunch)stop. Ook leuk om te bezichtigen zijn de vuurtoren van Esposende, de karakteristieke Apúlia-windmolens, de jachthaven van Póvoa de Varzim en het fort van Johannes de Doper.

Dag 12
Vila do Condo-Porto (ca. 36 km/4,5 uur)
Over rustige fietspaden langs de kust, door een zeevogelreservaat, langs duinen en vissersdorpen. Via de monding van de Douro fietst u Porto binnen, bekend door de heerlijke portwijn. In de oude volkswijk Ribeira, met wapperend wasgoed, gevels met azulejo-tegeltjes en steile steegjes, geniet u van het leven van alledag. Porto barst van het culturele erfgoed, maar natuurlijk kunt u er ook heerlijk shoppen, de lekkerste streekgerechten proeven of een ontspannen boottocht over de Douro maken.

Dag 13
Terugreis
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht Porto-Amsterdam met Transavia.

Fietsvakantie Noord-Portugal

Het verblijf is in uitstekende en landelijk gelegen authentieke 3-sterrenhotels, landhuizen en quinta's. De kamers (met airco en wifi) zijn ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. De hotels in Praia de Mira, Coimbra (niet in hotel Astória), Ponte de Lima, Viana do Castelo en Vila do Conde hebben een zwembad. Het ontbijt is inclusief.

Hieronder vindt u de meest gebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 en 12 Porto Almada Wine House
Miragaia House
dag 2 Ovar Aqua Hotel
dag 3 Aveiro Hotel V Afonso
dag 4  Praia de Mira Maçarico Beach Hotel
dag 5 en 6 Coimbra Dona Inês Hotel
Hotel Astória 
dag 7 t/m 9 Ponte de Lima Rural Farm House Quinta da Agra
dag 10 Viana do Castelo Hotel Rali
dag 11 Vila do Conde Hotel Santana

 

jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief: 
* Amsterdam - Porto v.v. met Transavia 
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer Porto - luchthaven v.v.
* transfer Coimbra - Ponte de Lima (dag 7)
* 12 nachten verblijf in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* toeristenbelasting (exclusief Porto)
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 20,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 40,- per enkele reis
* huur toerfiets 21 versnellingen € 190,- 
* huur toerfiets 21 versnellingen incl. fietsverzekering € 220,- 
* huur e-bike € 295,-
* huur e-bike incl. fietsverzekering € 345,-
* toeslag 1-persoonskamer € 705,- (27 juni t/m 12 september)
* toeslag 1-persoonskamer € 615,- (overige periodes)

exclusief: 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
* toeristenbelasting Porto
5

we hebben zonder gps gefiets,route beschrijving gedaan ,die vele malen niet klopte ,we zochten dan maar alternatief.niet geschikt voor oudere mensen veel te gevaarlijk.

Hans Overbeek, reisperiode april 2024

Reactie van Aktiva Tours:
Het is jammer om te lezen dat u geen gebruik heeft gemaakt van de GPS, aangezien dit vaak helpt bij het volgen van de route. We zijn echter verheugd om te zien dat u de accommodaties, maaltijden en de administratieve afhandeling van uw boeking wel met negens en tienen heeft beoordeeld.
9

een geweldige reis met veel afwisseling, we hebben erg genoten.

anoniem, reisperiode september 2023
8

Een mooie fietsreis door een afwisselend landschap. De accomodaties zijn goed, de Quinta da Agra in Ponte de Lima is een paradijsje. Ook het bagagevervoer en de transfers zijn goed georganiseerd. Het is geen fysiek zware route, meestal langs de kust of een rivier. Wij maakten gebruik van huurfietsen. Let er wel op dat je er een krijgt met verlichting! Die ontbrak op een van onze fietsen en dat kan gevaarlijk zijn als je ‘s avonds nog ergens naar toe wil, om te eten bijvoorbeeld. Al met al zeker een aanrader.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Het was een prachtige reis, compleet goed verzorgd. Hotels en transfers met koffers geweldig. Toppie. Ontbijt in huisje Quinta de roseira was zeer saai, locatie was prima in orde De rest van de hotels super de luxe, geweldig. Compliment met alles. Adviseren zeker Aktiva Tours.

helmaholzken@outlook.com, reisperiode augustus 2022
Organisatorisch vlekkeloos, accommodaties goed (m.u.v. Quinto do Agra, alwaar de kamer koud en vochtig was, handdoeken waren bv. de volgende dag nog niet droog en werden niet verwisseld), prima fietsen en GPS, de routes echter wisselend van kwaliteit, waarbij met name in Ponte de Lima een verblijf van 3 dagen te lang was. De rondrit op dag 1 aldaar voert namelijk voor de helft over dezelfde Ecovia als de tocht naar Viana do Castelo op dag 3 en voegt weinig toe. De route van Viana do Castelo naar Vila do Conde voert lang over een drukke N-weg en is minder boeiend. Al met al was het eerste deel (Porto-Coimbra) qua fietsroutes beter gebalanceerd en afwisselender dan het tweede deel van Ponte de Lima naar Porto. Dat gezegd hebbend: wij hebben een prima vakantie gehad!
Wouter de Ruijter
inclusief: 
* Amsterdam - Porto v.v. met Transavia 
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer Porto - luchthaven v.v.
* transfer Coimbra - Ponte de Lima (dag 7)
* 12 nachten verblijf in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* toeristenbelasting (exclusief Porto)
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 20,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 40,- per enkele reis
* huur toerfiets 21 versnellingen € 190,- 
* huur toerfiets 21 versnellingen incl. fietsverzekering € 220,- 
* huur e-bike € 295,-
* huur e-bike incl. fietsverzekering € 345,-
* toeslag 1-persoonskamer € 705,- (27 juni t/m 12 september)
* toeslag 1-persoonskamer € 615,- (overige periodes)

exclusief: 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
* toeristenbelasting Porto
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook