Fietsvakantie Neckar en Rijn 8 dagen

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 749 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 10-04-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
verblijf in uitstekende 3-sterrenhotels
GPS bestanden beschikbaar
route: langs de oevers van de Neckar en Rijn zijn de trajecten vlak, op dag 2 en 3 licht heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 20-50 km (1 x 20 km) afgelegd. Het grootste deel van het traject legt u af op geasfalteerde fietspaden, afgewisseld met rustige landweggetjes.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 9 april t/m 08 oktober
 

Fietsreis door de wijngebieden van Neckar & Rijn in de  Pfalz
Het gebied rond de monding van de Neckar in de Rijn is zowel landschapplijk als cultureel heel interessant. Het milde klimaat maar de Pfalz tot een uitstekend wijnbouwgebied. De steden Speyer (Dom), Heidelberg (oudste universiteit van Duitsland) en de oude keizerstad Worms zijn de culturele hoogtepunten tijdens deze fietsvakantie. De start en finish van de reis vinden plaats in Neustadt a.d. Weinstrasse dus in het hart van het wijngebied.

Dag 1
Neustadt an der Weinstrasse, aankomst per eigen vervoer. Gratis parkeren in de buurt van het hotel of betaald parkeren in de parkeergarage van het hotel € 5,- per dag. Wandel of fiets door de straten en steegjes die de unieke charme van het verleden ademen en ontdek de historische gebouwen, houten huizen, romantische straten en prachtige parken door de inwoners worden gekoesterd. 

Dag 2
Neustadt an der Weinstrasse-Bad Bergzabern (ca. 50 km/5 uur).
Door de wijngaarden naar het vestingstadje Landau met zijn gemoedelijke marktplaats. Vervolgens naar de burcht Landeck voor een prachtig uitzicht over het dal van de rivier de Rijn. Overnachtingsplaats is Bad Bergzabern met het bezienswaardig barokke kasteel en het Westwallmuseum dat is ondergebracht in twee bunkers uit de 2e wereldoorlog.

Dag 3
Bad Bergzabern-Rastatt (ca. 50 km/5 uur) Van Bad Bergzaern fietst u naar de wijnpoort in Schweigen, het officile beginn van de Deutsche Weinstrasse. Via de Wissembourg op de Duits-Franse grens fietsen we door de natuurgebieden Bienwald en Lautertal naar de Rijn, die we volgen tot Rastatt.

Dag 4
Rastatt-Germersheim (ca. 60 km/5,5 uur). Na een mooi stukje fietsen langs de Rijn arriveert u in de voormalige residentie van de Duitse keizer: Karlsruhe. Na een bezoek aan het kasteel en de pyramide verder door het natuurgebied Hördtner Rheinauen naar de overnachtingsplaats Germersheim.

Dag 5
Germersheim-Heidelberg (ca. 50 km/5 uur). De route gaat via bossen en weilanden langs de Altrhein naar Schwetzingen. Verder naar de oudste universiteitsstad van Duitsland: Heidelberg. 

Dag 6
Heidelberg-Worms (ca. 45 km/4 uur). Langs de Neckar naar Ladenburg vervolgens door het bos naar de voormalige Keizerstad Worms voor een bezoek aan de Romaanse Keizerdom St.Peter en het oudste Europese Joodse kerkhof. 

Dag 7
Worms-Bad Dürkheim (ca. 40 km/4 uur). Door één van de grootste wijngebieden van Duitsland de Pfalz langs Weinstrasse met de talloze kleine dorpen met wijnbouwers naar Bad Dürkheim.

Dag 8
Bad Dürkheim-Neustadt an der Weinstrasse (ca. 20 km/2 uur). Korte route langs kleine wijndorpen via Deidesheim naar Neustadt an der Weinstrasse, Aansluitend vertrek per eigen vervoer.

Fietsvakantie Neckar & Rijn

U verblijft in prima 3-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Neustad a.d. Weinstraße Hotel Panorama am Rosengarten*** 2-persoonskamer € 65,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
dag 2 Bad Bergzabern Hotel Kurparkblick*** 2-persoonskamer € 65,-
toeslag 1-persoonskamer € 35,-
dag 3 Rastatt Ibis Styles Hotel*** 2-persoonskamer € 62,-
toeslag 1-persoonskamer € 38,-
dag 4  Germersheim Hotel Garni Kurfürst*** 2-persoonskamer € 65,-
toeslag 1-persoonskamer € 33,-
dag 5 Heidelberg Hotel Ibis*** 2-persoonskamer € 65,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
dag 6 Worms Asgard Hotel*** 2-persoonskamer € 60,-
toeslag 1-persoonskamer € 28,-
dag 7 Bad Dürkheim Marktschänke*** 2-persoonskamer € 60,-
1-persoonskamer € 31,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


apr 2022 | mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |inclusief:
* 7 overnachtingen in 3-sterren hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving (Duits of Engels, keuze aub bij boeking doorgeven)
* uitstekend gemarkeerde route
* GPS bestanden op aanvraag beschikbaar
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis van elk Nederlands of Belgisch station - Neustadt an der Weinstrasse v.v. (incl. zitplaatsreservering) € 197,-
* toeslag 1-persoonskamer € 289,-
* huurfiets met 21 versnellingen € 89,-
* huur elektrische fiets € 199,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* eventuele lokale toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook