Fietsvakantie Neckar en Rijn 8 dagen

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 799,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 08-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel inclusief
verblijf in uitstekende 3-sterrenhotels
GPS-bestanden beschikbaar
route: langs de oevers van de Neckar en Rijn zijn de trajecten vlak, op dag 2 en 3 licht heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 20-50 km afgelegd. Het grootste deel van het traject legt u af op geasfalteerde fietspaden, afgewisseld met rustige landweggetjes.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 9 april t/m 8 oktober

Fietsreis door de wijngebieden van de Pfalz, langs de rivieren Neckar en Rijn
Het gebied rond de monding van de Neckar in de Rijn is zowel landschappelijk als cultureel heel interessant. Het milde klimaat maakt de Pfalz tot een uitstekend wijnbouwgebied. De steden Speyer met de dom, Heidelberg met de oudste universiteit van Duitsland en de oude keizerstad Worms zijn de culturele hoogtepunten tijdens deze fietsvakantie. De start en finish van de reis vinden plaats in Neustadt an der Weinstrasse, dus in het hart van het wijngebied!
 title=

Dag 1
heenreis
Neustadt an der Weinstrasse, aankomst per eigen vervoer. Gratis parkeren in de buurt van het hotel of betaald parkeren in de parkeergarage van het hotel (ca. € 5-10 per dag). Indien u vroeg aankomt kunt u nog wandelen of fietsen door de straten en steegjes die de unieke charme van het verleden ademen. Ontdek de historische gebouwen, houten huizen, romantische straten en prachtige parken die door de inwoners worden gekoesterd. 

Dag 2
Neustadt an der Weinstrasse-Bad Bergzabern (ca. 50 km/5 uur)
Door de wijngaarden naar het vestingstadje Landau met zijn gemoedelijke marktplaats. Vervolgens naar de burcht Landeck voor een prachtig uitzicht over het dal van de rivier de Rijn. Overnachtingsplaats is Bad Bergzabern met het bezienswaardige barokke kasteel en het Westwallmuseum dat is ondergebracht in twee bunkers uit de 2e wereldoorlog.

Dag 3
Bad Bergzabern-Rastatt (ca. 50 km/5 uur)
Van Bad Bergzabern fietst u naar de wijnpoort in Schweigen, het officiële begin van de Deutsche Weinstrasse. Via het Franse Wissembourg fietst u door de natuurgebieden Bienwald en Lautertal naar de Rijn, die u volgt tot Rastatt. Bezoekt u vanmiddag nog de barokke Residenzschloss in Rastatt?

Dag 4
Rastatt-Germersheim (ca. 60 km/5,5 uur)
Na een mooi stukje fietsen langs de Rijn arriveert u in de voormalige residentie van de Duitse keizer: Karlsruhe. De waaiervormige stadsindeling, het barokke kasteel met kasteeltuin en botanische tuin, de dierentuin en tal van parken en wandelstraten nodigen uit tot wandelen en winkelen, dus we raden u zeker aan om hier even te pauzeren. Daarna verder door het natuurgebied Hördtner Rheinauen naar de overnachtingsplaats Germersheim, een voormalige vestingstad.

Dag 5
Germersheim-Heidelberg (ca. 50 km/5 uur)
U volgt de Rijn naar Domstad Speyer. Deze keizerlijke stad kent een haast middeleeuwse sfeer. De kathedraal Mariendom is 's wereld grootste, Romaanse kerk en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het volgende hoogtepunt van vandaag is Schwetzingen met het beroemde slot en de slottuin. Eindpunt van vandaag is de oudste universiteitsstad van Duitsland: Heidelberg. Zorg dat u op tijd aankomt, want in deze gezellige stad valt genoeg te ontdekken.

Dag 6
Heidelberg-Worms (ca. 45 km/4 uur)
Langs de Neckar naar het onbekende pareltje Ladenburg, een 2000 jaar oude stad die liefdevol gerenoveerd en goed onderhouden is, met gezellige steegjes en mooie vakwerkhuizen. Vervolgens door het bos naar de voormalige Keizerstad Worms waar u een bezoek kunt brengen aan de Romaanse Keizerdom St. Peter en het oudste Europese Joodse kerkhof. 

Dag 7
Worms-Bad Dürkheim (ca. 40 km/4 uur).
U fietst vandaag door het noordelijkste gedeelte van de Deutsche Weinstrasse. Bijzonder mooi zijn hier de middeleeuwse dorpjes Neuleiningen en Freinsheim met een historische binnenstad. Eindpunt van vandaag is Bad Dürkheim, bekend van het reusachtige wijnvat.

Dag 8
Bad Dürkheim-Neustadt an der Weinstrasse (ca. 20 km/2 uur)
Korte route langs kleine wijndorpen via Deidesheim naar Neustadt an der Weinstrasse, Aansluitend vertrek per eigen vervoer.

Fietsvakantie Neckar & Rijn

U verblijft in prima 3-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet en het ontbijt is inclusief.
Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Neustad a.d. Weinstraße Hotel Panorama am Rosengarten*** 2-persoonskamer € 65
toeslag 1-persoonskamer € 35
dag 2 Bad Bergzabern Hotel Kurparkblick*** 2-persoonskamer ca. € 65
toeslag 1-persoonskamer ca. € 35
dag 3 Rastatt Ibis Styles Hotel*** 2-persoonskamer ca. € 62
toeslag 1-persoonskamer ca. € 38
dag 4  Germersheim Hotel Garni Kurfürst*** 2-persoonskamer ca. € 65
toeslag 1-persoonskamer ca. € 33
dag 5 Heidelberg Hotel Ibis*** 2-persoonskamer ca. € 65
toeslag 1-persoonskamer ca. € 40
dag 6 Worms Asgard Hotel*** 2-persoonskamer ca. € 60
toeslag 1-persoonskamer ca. € 28
dag 7 Bad Dürkheim Marktschänke*** 2-persoonskamer ca. € 60
1-persoonskamer ca. € 31
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
* ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde routebeschrijving (Duits of Engels, keuze aub bij boeking doorgeven)
* GPS-bestanden op aanvraag beschikbaar
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis van elk Nederlands of Belgisch station - Neustadt an der Weinstrasse v.v. (incl. zitplaatsreservering) € 197
* toeslag 1-persoonskamer € 289
* huurfiets met 21 versnellingen € 89
* huur e-bike € 199
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* eventuele lokale toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook