Fietsvakantie Mur Radweg

7 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf € 629,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-sterrenhotels
inclusief bagagevervoer
fietsen door de wijngebieden van Stiermarken

route: langs de oevers van de Mur zijn de trajecten vlak. Per fietsdag wordt ca. 55-65 km (1 x 25 km) afgelegd. Het grootste deel van het traject legt u af op geasfalteerde fietspaden langs de Mur, afgewisseld met rustige landweggetjes.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 24 september

Door de wijngebieden van Stiermarken
De 457 km lange route begint in het Nationaal Park Hohe Tauern en eindigt in Bad Radkersburg. Vanaf de bron tot de grens met Slovenië, door het zuiden van het Salzburgerland en dwars door de altijd groene provin­cie Stier­marken, loopt het fietspad langs de rivier de Mur. Een zeer afwisse­lend landschap, waarbij u een geleidelij­ke daling maakt van het hooggebergte in Lungau (Salzburger­land) naar de lager gelegen wijngaarden in Stiermarken.

Voor de Murradweg geldt vooral één ding: hij is afwisselend. De route loopt door prachtige natuurlandschappen waar ruim 200 soorten vogels leven, langs oude boerderijen en indrukwekkende bergketens. Ook op cultureel gebied is er onderweg veel te zien. Wat dacht u van Graz, de hoofdstad van Stier­mar­ken: een levendige stad, die zich UNESCO 'City of Design' mag noemen en waarvan de oude binnenstad door de UNESCO uitgeroepen is tot wereldcultuurerfgoed. En aan het einde van de Murradweg kom je aan in de wijn- en thermenregio, waar het om twee dingen gaat: genieten en ontspannen.

 title=

Dag 1
St. Michael in Lungau
Aankomst in St. Michael in Lungau per eigen vervoer (afstand Utrecht-St. Michael in Lungau ca. 1100 km) in het uiterste zuiden van het Salzburgerland. U kunt de auto in de buurt van het hotel gratis parkeren. Parkeren bij het hotel kost ca. € 20 per week. Reseveren is niet nodig en niet mogelijk.

Dag 2
St. Michael in Lungau-Murau (ca. 55 km/5 uur).
Tamsweg, de hoofdstad van deze Lungauer streek, is het eerste doel. Het stadje heeft onder meer een prachtig raadhuis. Direct na Tamsweg rijdt u langs de smalspoorbaan, de Murtalbahn, zo de provincie Stiermarken binnen. Het eindpunt van de eerste fietsdag is het middeleeuwse stadje Murau. 

Dag 3
Murau-Judenburg (ca. 65 km/6 uur)
De route voert door bossen, weiden en langs kastelen en burchtruïnes in het vrij smalle dal van de Mur aan de voet van de Lage Tauern. In het bezienswaardige Judenburg kijkt u natuurlijk even rond. Overnachting in Judenburg of directe omgeving.

Dag 4
Judenburg-Bruck a.d. Mur/Oberaich (ca. 60 km/5,5 uur)
Twee indrukwekkende bouwwerken aan het begin van de etappe: de kerk Maria Buch en de abdij Seckau. In de verschillende oude industriestadjes die u onderweg passeert, vindt u naast interessante musea ook mooi gerestaureerde huizen en pleintjes. Aan het eind van de dag passeert u de abdij Göss, maar bekender is waarschijnlijk de bierbrouwerij met het bijbehorende brouwerijmuseum.

Dag 5
Bruck a.d. Mur/Oberaich-Graz (ca. 60 km/5 uur)
De Mur buigt zich af in zuidelijke richting. De route leidt u door een stukje ’stadse’ natuur; het Murlendpark in het historische Frohnleiten. Verder gaat het door een prachtig gebied en passeert u boerderijen, oude boomgaarden en ruige rotswanden. Aan het eind van de dag bereikt u Graz, de hoofdstad van Stiermarken. De stad is in alle opzichten de moeite waard. Wat dacht u van de Schlossberg met de klokkentoren, Schloss Eggenberg, het provinciehuis, het oude raadhuis en de vele pittoreske pleintjes. 

Dag 6
Graz-Mureck (ca. 65 km/6 uur)
Het dal verbreedt zich tot een vlak weidelandschap en u krijgt het aangename gezelschap van talrijke watervogels. Schloss Seggau mag u niet overslaan, alleen al niet vanwege de schitterende schilderijen en de 300 jaar oude wijnkelder. U bereikt het wijngebied in het zuiden van Stiermarken. Op de grens met Slovenië ligt Schloss Obermureck, een bezoekje zeker waard.

Dag 7
Mureck-Bad Radkersburg (ca. 25 km/2 uur)
Het is water dat de klok slaat op deze laatste fietsdag! U rijdt langs de rivier de Mur, in de Röcksee kunt u eventueel een duik nemen en u passeert de Peterquelle (mineraalwater) en Bad Radkersburg (thermale bronnen). Per trein of fietstaxi terug naar het starthotel. 

Fietsvakantie Mur Radweg ***

Tijdens deze reis verblijft u in prima 3-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. Hieronder vindt u de meest gebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in St. Michael en Bad Radkersburg. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 St. Michael Landhotel Stofflerwirt 2-persoonskamer € 59
toeslag 1-persoonskamer € 29
dag 2 Murau Hotel-Gasthof Lercher -
dag 3 Judenburg (omgeving) Landpension Birker -
dag 4  Bruck/Oberaich Gasthof Pichler -
dag 5 Graz Hotel Roomz Graz -
dag 6 Mureck Pension Steirerland -
dag 7 Bad Radkersburg Birkenhof 2-persoonskamer € 75
toeslag 1-persoonskamer € 49
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 6 overnachtingen in 3-sterren hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet)
* ontbijt
* bagagevervoer 
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag (navigatie app)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 159,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen € 89,-
* huur elektrische fiets € 199,-
* transfer terug per fietstaxi naar St. Michael (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur en op zondag om 11.00 uur. Kosten € 68,- per persoon incl. fiets. Bij boeking reserveren en ter plaatse te betalen.)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* toeristenbelasting
 * bijdrage Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook