Fietsvakantie Mecklenburger meren

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 599 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

Verblijf in gezellige 2- en 3-sterrenhotels
inclusief bagagevervoer
GPS bestanden beschikbaar
route: vlak, geasfalteerd en deels vrijliggende fietspaden. Per fietsdag wordt ca. 30-55 km afgelegd.
minimum aantal reizigers:
aankomst: dagelijks van 25 april t/m 26 september
 

Fietsvakantie rond 1000 Mecklenburger Meren
Uitgestrekte vijver- en weidelandschappen, maar ook cultuur en gastvrijheid zijn onderdeel van deze mooie fietsreis door een vlak landschap. Water waarheen je ook kijkt, meer dan duizend meren vormen het Mecklenburgs Merenplateau - een regio die in Duitsland ongeëvenaard is. De Mecklenburgischer Radweg loopt midden tussen de idyllische meren en historisch stadjes. U kunt de verrekijker tijdens deze fietsreis, door het merenplateau en het Nationaal Park Müritz, het beste steeds binnen handbereik houden. Waar anders bestaat zo’n goede gelegenheid om kraanvogels, vis- en zeearenden te observeren? 
 

Dag 1
Aankomst per eigen vervoer in Waren (afstand Utrecht-Waren ca. 690 km). Reizigers kunnen de auto parkeren (ca. € 5,- per dag) bij het hotel. Tussen de haven en het oude centrum vindt u gezellige restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes. 

Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vandaag vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Waren. 

Dag 2
Waren-Neustrelitz (ca. 55 km/5 uur) Door het Nationale Park Müritz fietst u naar Boek, daar steekt u de rivier de Havel over en komt u in Neustrelitz gelegen aan de Zierker See. 

Dag 3
Neustrelitz-Feldberg (ca. 35 km/3 uur)  Via Alt-Strelitz langs de Fürstensee (zwemmogelijkheid) naar het oostelijk deel van het Müritz Nationalpark. Verder naar Feldberg aan de Haussee.

Dag 4
Feldberg-Lychen (ca. 35 km/3 uur). Door beukenbossen en langs de meren van het natuurpark Feldberg-Lychener Seenlandschaft naar het stadje Lychen met zijn prachtige ligging te midden van 5 meren. 

Dag 5
Lychen-Rheinsberg (ca. 45 km/4 uur). Per fiets via Himmelpfort naar Fürstenberg. Door een mooi bosgebied naar Stechlin. Verder via Rheinsberg .Overnachting bij de Wesenberger seen in Rheinsberg of directe omgeving.

Dag 6
Rheinsberg-Mirow (ca. 30 km/3 uur). Een route door dichte bossen naar Mirow met onderweg voldoende tijd voor een tochtje over één van de meren.

Dag 7
Mirow-Waren (ca. 35 of 55 km/3 of 5 uur). Mooie route langs de zuidelijke oever van het Müritz meer via Röbel en Klink naar Waren. Onderweg komt u langs mooie strandjes aan het meer. Van Röbel naar Klink kunt u indien gewenst de route ook per boot afleggen.

Dag 8
Waren, terugreis per eigen vervoer. 

Fietsvakantie Mecklenburger meren

Tijdens deze reis verblijft u in verblijft in gezellige 2- en 3-sterrenhotels, op basis van logies en ontbijt in de (omgeving van) de onderstaande plaatsen.
 
Dag(en) Plaats
dag 1 Waren/Müritz
dag 2 Neustrelitz (of omgeving)
dag 3 Feldberg (of omgeving)
dag 4  Lychen/Fürstenberg/Havel
dag 5 Rheinsberg (of omgeving)
dag 6 Mirow / Röbel
dag 7 Waren/Müritz


inclusief:
* 7 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels (2-persoonskamer met bad of douche/toilet)
* 7 x uitgebreid ontbijtbuffet 
* bagagetransfer
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving
* GPS data op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Waren v.v. incl. zitplaatsreservering € 197,-
* toeslag 1-persoonskamer € 170,- 
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas € 80,-. 
* e-bike met fietstas € 180,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerplaats bij het starthotel (ca. 5,- per dag). 
* toeristenbelasting ca. € 2,- per dag
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Ondanks dat het lijkt dat niemand in Nederland van dit prachtige gebied heeft gehoord,hebben wij volop genoten van de fietstocht. Je fietst heel afwisselend over goede fietspaden en dan weer over paden dat je even denkt of je wel goed gereden bent. Want soms moet je wel even een goed richtings gevoel hebben . We hebben steeds zicht gehad op de meren die er volop zijn. De hotels waren ook afwisselend met de ene keer een prachtige kamer met uitzicht op het meer en de andere keer op een zolder met uitzicht op daken. Maar daar stond de gastvrijheid tegenover en was alles piekfijn georganiseerd. Volgend jaar maar weer een mooie fietstocht uitzoeken.
Heeres
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook