Fietsvakantie Mecklenburger meren

8 dagen
niveau 1.5
eigen vervoer óf
trein
beoordeling: 8
vanaf € 619,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 08-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in gezellige 2- en 3-sterrenhotels
inclusief bagagevervoer
GPS-bestanden beschikbaar
Route: weggetjes door afwisselend vlak, glooiend en licht-heuvelachtig terrein, vrijliggende fietspaden en -routes die soms korte tijd niet-verhard (dus zand, grind) kunnen zijn. Per fietsdag wordt ca. 30-55 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2 
aankomst: dagelijks van 22 april t/m 8 oktober


 

Fietsvakantie in het Land van 1000 meren
Het gebied rondom het op één na grootste binnenmeer van Duitskand: de Müritz wordt ook wel "Das Land der 1.000 Seen" genoemd. En dat is niet overdreven want het zijn er 1117 om precies te zijn! Daar zitten natuurlijk ook hele kleintjes bij, maar het moet gezegd dat al die verschillende waterpartijen fraai gelegen zijn in de bosrijke natuur.
Uitgestrekte meren- en weidelandschappen, maar ook levendigheid en gastvrijheid in de dorpen en stadjes waar u komt, zijn onderdeel van deze mooie fietsreis. Het terrein is vlak tot lichtglooiend en u ziet water in welke richting u ook kijkt. Het landschap van bos en water maakt de regio het Mecklenburgs Merenplateau een regio die in Duitsland ongeëvenaard is. Het meer Müritz en omgeving is zelfs een heus nationaal park. 
De Mecklenburger Radweg die u voor een deel volgt, gaat kriskras tussen al de rustieke meren door. Een tip: neem, als u er eentje heeft, een verrekijker mee: want waar anders bestaat zo’n goede gelegenheid om kraanvogels, vis- en zeearenden te observeren?

Dag 1
Aankomst per eigen vervoer in Waren (afstand Utrecht-Waren ca. 690 km). Reizigers kunnen de auto parkeren bij het hotel (ca. € 5,- per dag). Tussen de haven en het oude centrum vindt u gezellige restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes. 

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vandaag vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Waren. Vanaf het station van Waren reist u per openbaar vervoer of taxi (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) naar het hotel.

Dag 2
Waren-Neustrelitz (ca. 55 km/4,5 uur), route door het Nationale Park Müritz naar Boek, waar u de rivier de Havel oversteekt en aankomt in Neustrelitz, gelegen aan de Zierker See. 

Dag 3
Neustrelitz-Feldberg (ca. 35 km/2,5 uur) via Alt-Strelitz en de Fürstensee in het oostelijke deel van het Müritz Nationalpark. Verder naar Feldberg aan de Haussee.

Dag 4
Feldberg-Lychen (ca. 35 km/3 uur). Door de beukenbossen en langs de meren van het natuurpark Feldberg-Lychener Seenlandschaft naar het stadje Lychen met haar prachtige ligging te midden van vijf meren.

Dag 5
Lychen-Rheinsberg (ca. 45 km/3,5 uur). Route via Himmelpfort naar Fürstenberg. Door een mooi bosgebied naar Stechlin en verder via Rheinsberg .Overnachting bij de Wesenberger Seen.

Dag 6
Rheinsberg-Mirow (ca. 30 km/2,5 uur). Route door dichte bossen naar Mirow met onderweg voldoende tijd voor een boottochtje over één van de meren.

Dag 7
Mirow-Waren (ca. 35 of 55 km/2,5 of 4 uur). Mooie route langs de zuidelijke oever van het Müritzmeer via Röbel en Klink naar Waren. Onderweg komt u langs mooie strandjes aan het meer. Van Röbel naar Klink kunt u indien gewenst de route ook per boot afleggen.

Dag 8
Waren, terugreis per eigen vervoer. 

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt reist u vandaag terug van Waren naar elk Nederlands of Belgisch Station

Fietsvakantie Mecklenburger meren

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels (soms een 2-sterren) inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven (via opmerkingen). Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 Waren Hotel am Tiefwarensee
dag 2 Neustrelitz Hotel Schlossgarten
dag 3 Feldberg  
dag 4  Lychen/Fürstenberg/Havel  
dag 5 Rheinsberg  
dag 6 Mirow/Röbel Muritzterasse
dag 7 Waren  

 

okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels (2-persoonskamer met bad of douche/toilet)
* 7 x uitgebreid ontbijtbuffet 
* dagelijkse bagagetransfers
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Waren v.v. incl. zitplaatsreservering € 197,-
* toeslag 1-persoonskamer € 180,- 
* huurfiets met 24 versnellingen en fietstas € 80,-. 
* e-bike met fietstas € 180,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerkosten ca. 10,- per dag. Er zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar op het terrein van onze vertegenwoordiging. 
* toeristenbelasting ca. € 2,- per dag
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

Leuke rondrit. Prima weer. Goede hotels. Etappes waren soms kort, langer zou voor ons prima zijn geweest. Te meer omdat je soms snel bent in de plaatsen waar wordt overnacht en daar doorgaans weinig te beleven valt (maar wel heerlijk rustig).

anoniem, reisperiode augustus 2022
Ondanks dat het lijkt dat niemand in Nederland van dit prachtige gebied heeft gehoord,hebben wij volop genoten van de fietstocht. Je fietst heel afwisselend over goede fietspaden en dan weer over paden dat je even denkt of je wel goed gereden bent. Want soms moet je wel even een goed richtings gevoel hebben . We hebben steeds zicht gehad op de meren die er volop zijn. De hotels waren ook afwisselend met de ene keer een prachtige kamer met uitzicht op het meer en de andere keer op een zolder met uitzicht op daken. Maar daar stond de gastvrijheid tegenover en was alles piekfijn georganiseerd. Volgend jaar maar weer een mooie fietstocht uitzoeken.
Heeres
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook