Fietsvakantie Mallorca

8 dagen
niveau 1.5 van 3
vliegtuig
vanaf € 1.105,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 06-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

overwegend vlakke route 
met bagagevervoer van hotel naar hotel
inclusief vliegreis naar Palma de Mallorca

route: vlak tot glooiend over weggetjes en (deels) onverharde (fiets)paden. Per fietsdag wordt tussen de 31 en 74 km afgelegd. 
aankomst: elke vrijdag en zaterdag van 7 april t/m 24 juni en 1 september t/m 14 oktober
minimum aantal reizigers: 2

Fietsen op het zonninge Mallorca
Uw rondreis begint in Playa de Palma met fijne zandstranden en wuivende palmbomen. Langs de Middellandse Zee fietst u over veilige asfaltweggetjes langs rustieke baaien naar de zoutpannen van Ses Salinas en naar het havenstadje Colonia San Jordi. In de zonovergoten valleien herkent u Arabische invloeden en ziet u dat Mallorca zijn authenticiteit weet te behouden ondanks het toerisme. Vanuit Puerto Cristo fietst u naar de schilderachtige baaien rond Puerto de Alcudia. Een volgende tocht gaat weer landinwaarts langs olijf- en amandelbomen, terwijl u geniet van het uitzicht op de bergen van de Tramuntana. Tijdens deze fietsreis hoeft u slechts tweemaal een hoogteverschil van 150 meter te overwinnen. Tijdens de laatste rondrit bezoekt u de hoofdstad met zijn kathedraal en gezellige smalle straten.

Wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl of 088-633 20 60.

 title=

Dag 1
Heenreis
Vlucht van Amsterdam of Eindhoven (direct bij boeking op te geven) naar Palma de Mallorca met Transavia. Vervolgens neemt u een taxi naar uw hotel in Playa de Palma (niet inbegrepen, ca. € 20,-). Indien de vluchttijden het toelaten kunt u een verfrissende duik nemen in zee of een wandeling maken over de lange promenade van de badplaats met vele cafés, terrasjes en winkeltjes.

Dag 2
Playa de Palma - Colònia de Sant Jordi (ca. 61 km/6 uur) 
Over de zeedijk via Llucmajor en Campos naar Salines met zijn zoutmeren en grote vogelpopulatie. Verder naar Colònia de Sant Jordi, waar u de komende nacht verblijft. Het is van een klein vissersdorpje uitgegroeid tot een echte toeristenbadplaats. Nog steeds is de haven een belangrijke plek en inkomstenbron in deze plaats. Het heeft prachtige stranden. Hoe verder u naar het oosten loopt, hoe rustiger ze worden.

Dag 3
Colònia de Sant Jordi - Porto Cristo (ca. 55 km/5,5 uur)
Na een bezoek aan de botanische tuinen van Ses Salines fietst u via de wijnstreek Felatnix en het dorp Son Macia naar het typisch Spaanse havendorp Porto Cristo. Van hieruit kunt u de grotten van Drach bezoeken.

Dag 4
Rondrit vanuit Porto Cristo (ca. 36 km/3,5 uur)
Vandaag staat er een iets kortere fietstocht op het programma zodat u eventueel tijd heeft om te genieten van de prachtige stranden die u vandaag passeert. Allereerst fietst u naar Son Servera met zijn mooie maar onvoltooide kerk. Via Cala Bona  komt u aan in Cala Millor met prachtige stranden, waar het heerlijk toeven is.

Dag 5
Porto Cristo - Ca'n Picafort (ca. 69 km/6 uur)
Mooie tocht door de vallei naar Manacor, met zijn oude stadsmuur uit de 15e eeuw, en naar Petra met zijn labyrint van smalle straatjes en het klooster Sant Bernat. Eindpunt van vandaag is het vroegere vissersdorp Ca'n Picafort. 

Dag 6
Ca'n Picafort - Playa de Palma (ca. 74 km/7 uur)
Via het Parc Natural de S'Albufera fietst u naar Inca en vervolgens van Sencelles naar Algaida met zijn gotische kerk 'Sant Pere i Sant Pau'. Het eindpunt van vandaag is Playa de Palma, een bruisende badplaats met een breed strand en een levendige boulevard.

Dag 7
Rondrit vanuit Playa de Palma (ca. 31 km/4 uur)
Langs de kust fietst u naar Palma de Mallorca, de hoofdstad van Mallorca. Palma is met zijn vele bezienswaardigheden een echte trekpleister. Bekijk bijvoorbeeld de 13e eeuwse kathedraal of wandel lang een paleis van de koninklijke familie van Spanje. Ook het grote en goed bewaard gebleven centrum met veel kleine straatjes, leuke winkeltjes en veel terrassen is een bezoek meer dan waard. 

Dag 8
Terugreis
Vandaag komt uw fietsvakantie alweer ten einde. U neemt de taxi (niet inbegrepen ca. € 20,-) naar de luchthaven van Playa de Palma voor uw vlucht naar Amsterdam of Eindhoven met Transavia.
 

Noot: de reis zoals hierboven beschreven is met vertrek op zaterdag. Vertrekt u op vrijdag dan is het programma net iets anders:
dag 1: aankomst in Playa de Palma
dag 2: rondrit Palma de Mallorca (31 km)
dag 3: Playa de Palma - Colònia de Sant Jordi  (61 km)
dag 4: Colònia de Sant Jordi - Porto Cristo (55 km)
dag 5: rondrit Porto Cristo (36 km)
dag 6: Porto Cristo - Ca'n Picafort (69 km)
dag 7: Ca'n Picafort- Playa de Palma (74 km)
dag 8: vertrek of extra nacht

Fietsvakantie Mallorca

Het verblijf is in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels met zwembad. Uw kamer beschikt over airco. Het verblijf is inclusief ontbijt en dinerbuffet. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Playa de Palma. U kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) vertrek op vrijdag Dag(en) vertrek op zaterdag Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 + 2 dag 1 Playa de Palma Hotel Alua Linda / Hotel Alua Leo / Hotel Maria Isabel  -
dag 3 dag 2 Colonia San Jordi Hotel Sur Mallorca / Hotel Cabo Blanco  -
dag 4 en 5 dag 3 en 4 Porto Cristo Hotel Felip  -
dag 6 dag 5 Ca'n Picafort Hotel Gran Playa / Hotel Platja Daurada  -
dag 7 dag 6 + 7 Playa de Palma Hotel Alua Linda / Hotel Alua Leo / Hotel Maria Isabel  2-persoonskamer € 80,- (7 april t/m 20 mei en 6 oktober t/m 14 oktober)
2-persoonskamer € 100,- (26 mei t/m 10 juni)
2-persoonskamer € 115,- (16 juni t/m 24 juni en 1 september t/m 30 september)
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt en diner


jun 2023 | sep 2023 | okt 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief: 
* retourvlucht Amsterdam of Eindhoven* - Palma de Mallorca met Transavia
* verblijf in een 2-persoonskamer 
* ontbijt en dinerbuffet
* Nederlandstalige routebeschrijving (GPS op aanvraag beschikbaar)
* kaartmateriaal
* roadbookdrager
* bagagetransport van hotel naar hotel

* Noot: u kunt tijdens het boeken aangeven of u vanaf Amsterdam of Eindhoven wilt vliegen. Dit doet u in het veld 'opmerkingen' bij stap 3 tijdens het boeken.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 27,- per enkele reis
* huur toerfiets 21 versnellingen € 75,- (incl. fietstas)
* huur toerfiets 21 versnellingen incl. fietsverzekering € 93,- (incl. fietstas)
* huur e-bike € 150,- (incl. fietstas)
* huur e-bike incl. fietsverzekering € 180,- (incl. fietstas) 
* toeslag 1-persoonskamer € 210,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief: 
* tranfer van en naar de luchthaven (ca. € 40,- totaal)
* overige maaltijden
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook