Fietsvakantie Maasroute van Nijmegen naar Rotterdam

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 530 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
met fietsroutes naar o.a. ’s-Hertogenbosch, Gorinchem en Papendrecht
inclusief bagagetransport

route: vlak. Per fietsdag wordt ca. 30 tot 60 km afgelegd.
minimum aantal reizigers:  1
aankomst: elke zaterdag van 1 mei t/m 25 september
heen- en terugreis: Nijmegen en Rotterdam zijn beiden per trein bereikbaar. Na afloop van de reis kunt u eenvoudig terugreizen naar Nijmegen. Een andere mogelijkheid is dat u in Rotterdam parkeert (niet gratis) en dat u voorafgaande de reis per trein naar Nijmegen reist.
We raden het aan om bij deze reis een huurfiets te nemen, indien u met de trein terug naar uw auto wilt reizen. Dit voorkomt het reizen met uw fiets én bagage.

De Maasroute fietsen: van Nijmegen naar Rotterdam
Het laatste traject van de Maasroute voert van Nijmegen naar Rotterdam. U fietst door een uitgestrekt rivierenlandschap afgewisseld met historische vestingplaatsjes zoals Grave, Ravenstein en Woudrichem. Natuurlijk dient ook de historische binnenstad van ’s-Hertogenbosch aangedaan te worden, net als het centrum van Dordrecht. Deze reis is een schitterende afwisseling van natuur en historie, kortom een dijk van een reis!

Deze reis kent een volledig vlak verloop. U begint door de bossen van Nijmegen en komt al snel aan de Maas. De rust kenmerkt het eerste deel van de route, leuke kleine plaatsjes en dorpjes, slingerende dijken en uitgestrekte plattelandsgronden. Verder richting het westen komt u eerst in het historische Den Bosch en dan via Gorinchem en de prachtige Biesbosch in Dordrecht. Vervolgens gaat het door de water- en molenrijke Alblasserwaard richting Rotterdam, in 2016 op nummer 5 in Lonely Planet’s ’top cities in the world’.

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Nijmegen. Neem alvast wat tijd om door het centrum van deze stad te wandelen of maak een klein fietstochtje door de groene omgeving.

Dag 2
Nijmegen – Appeltern (ca. 50 km) 
U verlaat Nijmegen via de beroemde ’Via Gladiola’ en bevindt zich al snel in de bossen rondom Nijmegen. Nadat u achtereenvolgens het Maas-Waalkanaal en de Maas over bent gestoken bevindt u zich weer op de Maasfietsroute. Ontspannen fietsend vervolgt u uw weg over de Maasdijk. Tips onderweg zijn natuurlijk de historische vestingplaatsjes Grave en Ravenstein. Bij Megen steekt u met de pont de Maas over en fietst u het door Boudewijn de Groot bezongen Land van Maas en Waal in onderweg naar uw hotel.

Dag 3
Appeltern – ‘s-Hertogenbosch (ca. 60 km) 
De Maas vormt voor een groot gedeelte de grens tussen Noord-Brabant en Gelderland. U passeert deze grens meermaals met de fiets aan de hand, staande op een veerpontje, voor veel lokale inwoners nog altijd het belangrijkste vervoersmiddel om van noord naar zuid (of vice versa) te reizen. U passeert bij Heerewaarden het punt waar de Maas en de Waal elkaar bijna aanraken en fietst dan via Rossum naar ’s-Hertogenbosch. In deze prachtige stad is genoeg te doen en te zien, bezoek zeker de Sint-Janskathedraal. Ook een boottochtje door de Binnendieze is een echte aanrader.

Dag 4
’s-Hertogenbosch - Gorinchem (ca. 40 km) 
Deze dag volgt u de loop van de Afgedamde Maas en doorkruist u het gebied tussen de Maas en de Waal. Onderweg treft u schitterende agrarische landschappen en karakteristieke dorpen. Eenmaal aan de Waal treft u de historische vestingstad Woudrichem. Vanaf hier is het niet ver meer naar uw eindbestemming en tevens laatste sfeervolle stadje van vandaag, Gorinchem.

Dag 5
Gorinchem - Papendrecht (ca. 55 km) 
Na een ochtendrit door de mooie binnenstad van Gorinchem verder langs de Waal de Rijndelta in. Hoogtepunt is hier het Nationaal Park De Biesbosch, waar mooie rondvaarten kunnen worden gemaakt. De vernieuwde oeververbinding brengt u in Dordrecht, de oude vestingstad met zijn 1.000 monumenten en unieke, historische havengebied. Vanaf hier is het nog maar een paar pedaalslagen naar uw hotel in Papendrecht.

Dag 6
Papendrecht - Rotterdam (ca. 30 km) 
Fietsend door de Alblasserwaard bereikt u het op de UNESCO werelderfgoedlijst bijgeschreven Kinderdijk. De negentien poldermolens zijn een internationale trekpleister en per fiets prima te bezichtigen. Daarna per Driehoeksveer via Slikkerveer, richting dynamisch Rotterdam. U kunt ook nog doorfietsen naar Hoek van Holland, waar de Rijn in de Noordzee uitmondt. Deze route is nog 30 km verder.

Dag 7
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Fietsvakantie Maasroute van Nijmegen naar Rotterdam ***

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Nijmegen van der Valk Hotel Nijmegen-Lent 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Appeltern Moeke Mooren 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 3 's-Hertogenbosch Golden Tulip Central 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 4  Gorinchem Hotel Gorinchem 
le Bon Apart 
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 5 Papendrecht Apollo Hotel Papendrecht 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 6 Rotterdam Westcord SS 
Inntel
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 6 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt in een 2-persoonskamer 
* routebeschrijving met toeristische informatie
* bagagevervoer
* parkeerplaats 
* GPS-tracks op aanvraag 
* toeristenbelasting 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 210,-
* toeslag 1-persoonskamer € 270,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 72,-
* huur e-bike € 150,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis **
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

** Nijmegen en Rotterdam zijn beiden per trein bereikbaar. Na afloop van de reis kunt u eenvoudig terugreizen naar Nijmegen. Een andere mogelijkheid is dat u in Rotterdam parkeert (niet gratis) en dat u voorafgaande de reis per trein naar Nijmegen reist.
We raden het aan om bij deze reis een huurfiets te nemen, indien u met de trein terug naar uw auto wilt reizen. Dit voorkomt het reizen met uw fiets én bagage.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook