Fietsvakantie Münsterland

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 7.3
vanaf € 569,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
05-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

10 kilometer over de grens NL/D
verblijf in een 4-sterrenhotel in een historische bouwstijl
3 x gourmetdiner (3-gangendiner of buffet) inbegrepen

Route: overwegend vlakke, geasfalteerde en deels vrijliggende fietspaden en kleine rustige landweggetjes door Münsterland en Twente. Het fietsroutenetwerk van Münsterland is een van de beste en meest uitgebreide van heel Duitsland. Per fietsdag wordt ca. 34-44 km afgelegd, drie maal is er (naar keuze) een korte of een langere variant. 
minimum aantal reizigers: 
aankomst: iedere zaterdag van 20 april t/m 5 oktober

Tussen de Achterhoek en de bron van de Dinkel - dichtbij, onbekend maar oh zo mooi!
Een klein stukje (10 kilometer) over de grens NL/D voorbij Enschede ligt de provinciestad Gronau waar aan de rand van het stadsdeel Epe het 4-sterrenhotel Hotel Schepers ligt. De praktische ligging en het mooie gebouw maken het hotel een uniek uitgangspunt voor een fietsreis in de Nederlands-Duitse grensstreek. Dus heel dichtbij, maar toch een relatief onbekende streek en oh zo mooi! En waar het ideaal fietsen is... Vanuit Gronau kunt u dagelijks fietstochten kiezen door Münsterland en een klein stukje Twente in Nederland. Het fietsroutenetwerk is een van de beste en meest uitgebreide van heel Duitsland. 

Genieten van het eten en de wellness
Hotel Schepers beschikt over bijzondere faciliteiten, veel moderne kunst en een uitstekend, in de omgeving goed bekend staand, restaurant. Vanuit de “wellness-lounge”, op de bovenste etage van het hotel, heeft u een prachtig zicht over de directe en verdere omgeving. Lichaam en geest vinden ontspanning in de Finse sauna of in het het sanarium met lichttherapie. Laat u verwennen met een weldadige massage of een individuele schoonheidsbehandeling met voortreffelijke producten. Hier kunt u pas ontspanning en wellness beleven!

 title=

Dag 1
Heenreis
Start van de fietsvakantie Duitsland. U reist op eigen gelegenheid naar Gronau (afstand Utrecht-Gronau ca. 150 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren op de eigen parkeerplaats van Hotel Schepers. 's Avonds staat een welkomstdiner (gourmet) gepland.

Dag 2
Dinkelsteinroute Gronau-Losser-Gronau (ca. 44 km/4 uur)
Fietstocht langs langs het riviertje de Dinkel van Gronau naar Losser. Een bezoekje is mogelijk aan de historische boerderij Erve Kraesgenberg, daterend van 1475. Terugrit via het Arboretum Poort Bulten bij De Lutte, een historisch bomenpark met 1000 verschillende bomen met een oppervlakte van 19 hectare. Verder via het natuurgebied De Oelemars tussen Losser en de Duitse grens, en de met bos omzoomde Dreiländersee op het punt waar Nederland, Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen samenkomen.

Dag 3
Gronau-Ahaus-Gronau (ca. 36 km/3 uur)
Route via het fraai gelegen kasteel Wasserburg Haus Horst (dat nu het Schoolmuseum herbergt) in het hisdorische centrum van Ahaus. Terugrit via het klompenmakersdorp Wessum. Een verlenging van 19 km/1 uur is mogelijk naar het plaatsje Altstätte met vele ambachtelijke werkplaatsen.

Dag 4
Gronau-de Haarmühle-Gronau (ca. 43 km/3,5 uur)
De route gaat een stukje langs de Nederlandse grens en passeert de historsche watermolen (nu restaurant) de Haarmühle aan de Alstätter Aa. Route terug via het Weiße Venn (veengebied). Vanavond kunt u wederom genieten van een gourmetdiner.

Dag 5
Gronau-Metelen-Gronau (ca. 44 km/3,5 uur)
Over fietspaden door weidegebied naar Metelen waar in het centrum aan de Vecht de fraaie watermolen Plagemann ligt. Terug naar Gronau via het dorpje Heek en het er naast liggende Nieborg. Een verlenging van 11 km/0,5 uur is mogelijk via Ochtrup met een oude textielfabriek en het Töpfer- Puppen- und Spielzeugmuseum.

Dag 6
Gronau-Bad Bentheim-Gronau (ca. 43 km/4 uur)
Eerst via de Dreiländersee, op de grens van Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Nederland naar het Gildehauser Venn, een prachtig heide- en moerasgebied. Dan door naar het authentieke Bad Bentheim met een imposante burcht. Een verlenging van 9 km/0,5 uur is mogelijk via Gildehaus terug. Voor de laatste keer tijdens deze reis staat vanavond weer een gourmetdiner op het programma.

Dag 7
Gronau-Enschede-Gronau (ca. 34 km/3 uur)
Heen naar de grootste stad van Twente: Enschede. In Enschede vindt iedere zaterdag op het H.J. van Heekplein (het grote winkel- en marktplein) de weekmarkt met veel vis en kaas plaats (60.000 bezoekers). Terugrit naar Gronau via de groene Enschedese wijk Stroinkslanden, genaamd naar de vroegere boerderij Stroink.

Dag 8
Terugreis
Einde van de fietsvakantie Duitsland. U vertrekt op eigen gelegenheid weer naar huis.

Hotel Schepers ****

algemeen: het 4-sterrenhotel, in zowel oude als nieuwe bouwstijl (want in ruim 100 jaar 3 keer uitgebreid), met gedrevenheid geleid door de 3 gezusters Schepers (de 5e generatie die het hotel leidt). Ligging: in stadsdeel Epe, op een mooie locatie tegenover het Eper Stadtpark. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een restaurant, bar en buitenterras. De wellnesruimte heeft een sauna en kruidenruimte.
kamers: alle kamers (18-23 m2) hebben bad of douche en toilet, een tv en een zithoek. Tegen een toeslag (€ 100,-) is een ruimere superior kamer (22-32 m2) mogelijk. 
maaltijden: u verblijft op basis van afwisselend logies/ontbijt en halfpension (namelijk 7 x ontbijt + 3 x diner op zaterdag, dinsdag en donderdag). 

jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in het 4-sterren Hotel Schepers (2-persoonskamer comfort met bad of douche en toilet)
* 7 x ontbijt en 3 x gourmetmenu (3-gangendiner of buffet)
* gratis parkeerplaats op het eigen terrein van het hotel 
* gebruik wellness, gebruik badmantel/slippers/saunahanddoek
* infopakket met gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving
* GPS-tracks (op aanvraag)
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 115,-
* toeslag superior kamer (ruimere kamer met koffie/thee faciliteiten, bureau, rustig gelegen) € 100,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 90,-
* huur e-bike € 190,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

7

Het hotel was goed. De beschrijvingen van de fietsroutes zijn summier. Niet alle knooppunten worden genoemd in de beschrijving. Er zijn route beschrijvingen zonder knooppunten, vermeld bij deze vaker de straatnaam waar je naar toe moet. Kaartjes in de route beschrijving zijn niet duidelijk. Horeca gelegenheden op de route zijn niet altijd geopend.

Petra, reisperiode augustus 2023
7

Mooi hotel met geweldige wellness. De fietsroutes waren zeer slecht omschreven en de fietsroutekaart die we in het hotel zouden ontvangen was niet voorradig. We hebben veel moeten googelen om op de routes te blijven. Verder prima vakantie gehad.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

We hebben een prima vakantie gehad. Een minpunt waren de route beschrijvingen. Zeker voor niet geroutineeŕde kaartlezers zaten er meerdere hiaten in de omschrijvingen. Vr gr Harry Barmentloo

harmen Barmentloo, reisperiode mei 2023

inclusief:
* 7 overnachtingen in het 4-sterren Hotel Schepers (2-persoonskamer comfort met bad of douche en toilet)
* 7 x ontbijt en 3 x gourmetmenu (3-gangendiner of buffet)
* gratis parkeerplaats op het eigen terrein van het hotel 
* gebruik wellness, gebruik badmantel/slippers/saunahanddoek
* infopakket met gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving
* GPS-tracks (op aanvraag)
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 115,-
* toeslag superior kamer (ruimere kamer met koffie/thee faciliteiten, bureau, rustig gelegen) € 100,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 90,-
* huur e-bike € 190,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook