Fietsvakantie Münsterland

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 629,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 08-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 4-sterrenhotel in een historisch gebouw
huurfiets inbegrepen
3 x gourmetdiner (3 gangen-diner of buffet) inbegrepen
route: overwegend vlakke, geasfalteerde en deels vrijliggende fietspaden en kleine rustige landweggetjes door Münsterland en Twente. Per fietsdag wordt ca. 34-44 km afgelegd, twee maal is er (naar keuze) een korte of een lange variant. 
minimum aantal reizigers: 
aankomst: iedere zondag van 9 april t/m 8 oktober
 

Tussen de Achterhoek en de bron van de Dinkel - dichtbij en toch zo onbekend
Een klein stukje (10 kilometer) over de grens NL/D voorbij Enschede ligt het 4-sterrenhotel Schepers in Gronau-Epe. De praktische ligging en het historsiche gebouw maken het hotel een uniek uitgangspunt voor een fietsreis in de Nederlands-Duitse grensstreek. Dus dichtbij, maar toch een relatief onbekende streek, waar het wél ideaal fietsen is... Vanuit Gronau-Epe kunt u dagelijks fietstochten maken door Münsterland en een klein stukje Twente in Nederland. Deze omgeving kent één van de mooiste fietsroutenetwerken van Münsterland en misschien wel heel Nordrhein-Westfalen.

Genieten van het eten en de wellness
Hotel Schepers beschikt over bijzondere faciliteiten, veel moderne kunst en een uitstekend, in de omgeving goed bekend staand, restaurant. Vanuit de “wellness-lounge”, op de bovenste etage van het hotel, heeft u een prachtig zicht over de directe en verdere omgeving. Lichaam en geest vinden ontspanning in de Finse sauna of in het het sanarium met lichttherapie. Laat u verwennen met een weldadige massage of een individuele schoonheidsbehandeling met voortreffelijke producten. Hier kunt u pas ontspanning en wellness beleven!

 title=

Dag 1
Vandaag begint uw fietsvakantie Duitsland. U reist op eigen gelegenheid naar Gronau-Epe (afstand Utrecht-Gronau ca. 150 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren op de eigen parkeerplaats van Hotel Schepers. Welkomstdiner.

Dag 2
Dinkelsteinroute Gronau-Losser-Gronau (ca. 44 km/4 uur). Fietstocht langs langs het riviertje de Dinkel van Gronau naar Losser. Een bezoekje is mogelijk aan de historische boerderij Erve Kraesgenberg, daterend van 1475. Terugrit via het Arboretum Poort Bulten bij De Lutte, een historisch bomenpark met 1000 verschillende bomen met een oppervlakte van 19 hectare. Verder via het natuurgebied De Oelemars tussen Losser en de Duitse grens, en de met bos omzoomde  Dreiländersee bij Gronau.

Dag 3
Gronau-Ahaus-Gronau (ca. 36 km/3 uur). Route via het schilderachtig gelegen kasteel Wasserburg Haus Horst en het Schulmuseum in het hisdorische centrum van Ahaus, waar ook o.a. een gotische kerk staat. Terugrit via het klompenmakersdorp Wessum, Averesch en Graes naar Gronau. Een verlenging van 19 km/1 uur is mogelijk via het plaatsje Altstätte met vele ambachtelijke werkplaatsen.

Dag 4
Gronau-Haarmühle-Gronau (ca. 45 km/4 uur). Opnieuw een route door een klein stukje Nederland. Eerst via de Dinkel door het Amtsvenn (veen) naar de historsche Haarmühle op de Nederlands-Duitse grens. Terug via het Weiße Venn (veen) naar Gronau.

Dag 5
Gronau-Metelen-Gronau (ca. 44 km/3,5 uur). Over fietspaden door weidegebied naar Metelen waar in het centrum aan de Vecht de fraaie watermolen Plagemann ligt. Terug naar Gronau via het dorpje Heek en het er naast liggende Nieborg. Een verlenging van 11 km/0,5 uur is mogelijk via Ochtrup met een oude textielfabriek en het Töpfer- Puppen- und Spielzeugmuseum.

Dag 6
Gronau-Bad Bentheim-Gronau (ca. 43 km/4 uur). Eerst via de Dreiländersee, op de grens van Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Nederland. Dan via het Gildehauser Venn, een prachtig heide- en moerasgebied, naar Bad Bentheim met een imposant kasteel.

Dag 7
Gronau-Enschede-Gronau (ca. 34 km/3 uur). In Enschede vindt iedere zaterdag op het Van Heekplein de vis- en kaasmarkt plaats (60.000 bezoekers). Terugrit naar Gronau via de groene Enschedese wijk Stroinkslanden, genaamd naar de vroegere boerderij Stroink.

Dag 8
Na het ontbijt komt deze fietsvakantie Duitsland ten einde en vertrekt u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Hotel Schepers ****

ligging: het 4-sterrenhotel, in een historisch gebouw, ligt in Gronau-Epe, tegenover het Eper Stadtpark. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een restaurant, bar en buitenterras. De wellnesruimte heeft een sauna en kruidenruimte.
kamers: alle kamers hebben bad of douche en toilet, minibar, radio, tv en telefoon. Tegen een toeslag (€ 90,-) is een ruimere superior kamer mogelijk. 
maaltijden: u verblijft op basis van afwisselend logies/ontbijt en halfpension (namelijk 7 x ontbijt + 3 x ontbijt/diner). 

jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 | okt 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in het 4-sterren Hotel Schepers (2-persoonskamer met bad of douche/toilet)
* 7 x ontbijt
* 3 x gourmetmenu (3-gangendiner of buffet)
* gebruik fiets ( incl. dubbele fietstas)
* gebruik wellness,
* gebruik badmantel/slippers/saunahanddoek
* infopakket met gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving + GPS (indien gewenst)
* gratis parkeerplaats op het eigen terrein van het hotel 
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 115,-
* toeslag superior kamer (ruimere kamer met koffie/thee faciliteiten, bureau, rustig gelegen) € 90,-
* toeslag huur e-bike € 100,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

8

We hebben een prima vakantie gehad. Een minpunt waren de route beschrijvingen. Zeker voor niet geroutineeŕde kaartlezers zaten er meerdere hiaten in de omschrijvingen. Vr gr Harry Barmentloo

harmen Barmentloo, reisperiode mei 2023
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook