Fietsvakantie Loire - 5 dagen

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 395 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 03-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met plaatselijke Aktiva-vertegenwoordiging
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen

route: vlak langs de rivieren tot glooiend op de plateaus, over rustige weggetjes en soms over vrijliggende fietspaden. Per fietsdag wordt gemiddeld 40 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 27 maart t/m 23 oktober

Fietsreis door het land van koningen en kunstenaars
De vele kastelen en kasteeltuinen in het rivierengebied van de Loire en de Cher zijn beladen met boeiende geschiedenis. In de driehoek Chenonceaux-Amboise-Chambord liggen de bekendste kastelen, monumentaal en uitbundig gebouwd in opdracht van de Franse koningen. Ook Leonardo da Vinci woonde er aan het einde van zijn leven; in het Manoir du Clos Lucé in Amboise vindt u een verzameling maquettes die een goede indruk geeft van zijn bijzondere creaties en uitvindingen.

In Chenonceaux logeert u naast het "dameskasteel", met de kenmerkende verdiepingenbrug die zich over de Cher spant. Het kasteel was onder andere bewoond door Catharina de Medici, koningin van Frankrijk omstreeks 1550. Vanuit Chenonceaux is een aardig fietstochtje mogelijk langs de wijngaarden, "vignobles" genoemd, van het Touraine-gebied. In Amboise ligt het hotel centraal in het stadje. Het hotel in Bracieux ligt enkele kilometers fietsen van de tuinen van het beroemde kasteel van Chambord, eens een koninklijk jachtterrein van vele honderden hectaren.

De Loire-streek in hartje Frankrijk is niet te ver, niet te warm en niet te druk. Hoewel het in de tijd van koningen en kunstenaars een bruisende streek was, is het er nu overwegend rustig. De vele landelijke weggetjes en ook steeds meer vrijliggende fietspaden maken dat u weinig autoverkeer tegenkomt. Het reliëf is glooiend. Op de plateaus is veel akkerbouw, de rivierdalen zijn meer bebost. Tegen de heuvels groeien de druiven die de wijnen uit de Loire zo speciaal maken; de witte wijn van de Touraine is bij kenners vermaard. Tijdens deze 5-daagse reis kunt u in korte tijd kennis maken met het fraai en historisch Frankrijk.

Dag 1
Chenonceaux, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Chenonceaux ca. 700 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij het hotel op een eigen afgesloten terrein.

Dag 2
Chenonceaux-Amboise (ca. 22 km/1,5 uur, uitbreiding mogelijk)
Vandaag staat er een relatief korte fietsroute op het programma. Er is daarom voldoende tijd om het kasteel van Chenonceaux te bezoeken. Wat het kasteel zo bijzonder maakt is dat het deels over de rivier de Cher is gebouwd. Vanuit Chenonceaux fietst u door het bosrijke Forêt d’Amboise en langs de monumentale Pagode de Chanteloup naar Amboise voor de komende 2 nachten. Leuk om te weten: Amboise was enige tijd de woonplaats van Leonardo da Vinci; in het Château du Clos Lucé vindt u een verzameling maquettes, die een goede indruk geeft van zijn bijzondere creaties en uitvindingen.

Dag 3
Amboise-Bracieux (ca. 65 km/6 uur)
U zet koers richting Bracieux. Via de zuidoever van de Loire komt u aan in de departementshoofdstad Blois. Mooi gelegen aan de Loire heeft deze stad een koninklijke historie. Een uitstekende plek om even de pauzeren. In het fraaie Château Royal de Blois hebben maar liefst 7 koningen en 10 koninginnen gewoond. Het kasteel, met een wel heel bijzondere trap, is absoluut een bezoek waard. Vanuit Blois vervolgt u de weg naar Bracieux, waar u de komende 3 nachten verblijft.

Dag 4
Bracieux-Chenonceaux (ca. 55 km/5 uur)
De laatste fietstocht brengt u weer terug naar Chenonceaux. Langs kleine meertjes en door loofbossen komt u langs het Kuifje/Molensloot kasteel van Cheverny. Het kasteel is een toonbeeld is van symmetrische verhoudingen, door loofbossen en langs kleine meertjes.

Dag 5
Na het ontbijt in Chenonceaux reist u op eigen gelegenheid weer terug naar huis.

Noot
Hierboven is de reis beschreven met start- en eindpunt in Chenonceaux. Het is echter ook bij uitzondering mogelijk dat uw fietsreis start en eindigt in Amboise of in Bracieux (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels).

Hostel du Roy in Chenonceaux

Aan de hoofdstraat van het dorp Chenonceaux (met het bekende kasteel over de rivier de Cher, afstand 100 m) gelegen familiehotel. Eigen tuin, café-bar ruimte en sfeervol restaurant. Fietsen parkeren in speciale fietsgarage. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Chenonceaux. Het is niet mogelijk om deze verlengingsnachten via de website te boeken. U kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 

verlenging

2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer toeslag halfpension
Chenonceaux  € 48,-  € 38,-  € 28,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


Hotel Chaptal in Amboise

Aan een rustig straatje in het centrum van het stadje Amboise gelegen familiehotel. Grote restaurant-/zitruimte. Fietsen parkeren binnen in het hotel. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Amboise. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 

verlenging

2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer toeslag halfpension
Amboise  € 64,-  € 38,-  € 34,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


Hotel du Cygne in Bracieux

Rustig gelegen familiehotel in het midden van het dorp Bracieux. Eigen binnenplaats en tuin, ontbijt-restaurant en zwembad. Fietsen parkeren in overdekte fietsenstalling.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Bracieux. Het is niet mogelijk om deze verlengingsnachten via de website te boeken. U kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 

verlenging

2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer toeslag halfpension
Bracieux  € 56,-  € 38,-  € 27,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 4 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
* plaatselijke Aktiva-vertegenwoordiging
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 117,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 152,- 
* Aktiva/Batavus toerfiets met 24 versnellingen € 50,- en € 10,- per extra dag
* Aktiva/Batavus e-bike met 7 versnellingen € 100,- en € 20,- per extra dag
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook