Fietsvakantie langs de Moezel van Trier naar Koblenz - 7 dagen

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 513 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

volop tijd om de rustieke stadjes te ontdekken en wijn te proeven
bagagevervoer inclusief
fietsroutes lang o.a. Zell, Treis-Karden en Koblenz

route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 35-47 km afgelegd. De route voert grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes direct langs de rivier.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst:  dagelijks van 10 april t/m 24 oktober

Proeven van de Moezel
Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen. De opmerking: ’het is dichtbij, maar het lijkt of je ver weg bent’ is hier zeker op zijn plaats.

Toch is deze fietsreis niet alleen een aanrader voor wijnliefhebbers. Het glooiende landschap met haar begroeide heuvels, doorsneden door de meanderende Moezel, nodigt een ieder uit tot een ontdekkingstocht per fiets. Misschien wilt u de omgeving ook eens vanaf het water bekijken? Dan kunt u vanuit diverse plaatsen een boottochtje over de rivier maken.

Neem vooral de tijd om de lieflijke Moezel-streek te verkennen vanaf Trier tot in Koblenz, waar de Moezel en Rijn samenvloeien. De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnvelden waaraan de druiven rijpen in de zon tot de oogst in oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke wijnen geproefd die uit deze streek komen?

De dagetappes van deze fietsreis zijn niet al te lang waardoor u ook letterlijk kunt proeven van deze streek. Het zal toeval zijn, maar alle kleine stadjes liggen op de mooiste punten. U kunt in gezellige plaatsjes als Zell, Treis-Karden en Koblenz heerlijk lunchen onder het genot van een glaasje wijn. Dat wordt compleet genieten!

Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis te boeken.


 moezel fietsvakantie trier koblenz

Dag 1
Trier, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Trier ca. 350 km)
De auto kan worden geparkeerd bij het hotel (kosten ca. € 5,- per dag). Trier is één van de oudste steden van Duitsland en ligt in een sprookjesachtige vallei die wordt doorkruist door de Moezel. Door zijn lange geschiedenis kent het heel wat interessante gebouwen. De Romeinse monumenten, de Dom en de Onze-Lieve-Vrouwekerk staan geklasseerd als Unesco werelderfgoed. Trier staat ook bekend als centrum voor de wijn(handel). Neem zeker een kijkje bij de Römerbrücke (één van de oudste bruggen in Noord-Europa), het amfitheater, de keizerlijke baden en niet te vergeten de Porta Nigra (deze Romeinse poort verbindt het antieke verleden van Trier met de moderne stad). Eindig op de grote markt, hier staan heel wat Romeinse monumenten, maar u kunt er ook heerlijk neerstrijken op een terrasje.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Trier. Vanuit het station van Trier reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel (niet inbegrepen). 

Dag 2
Trier - Trittenheim (ca. 40 km/4  uur). 
Vandaag fietst u langs de oevers van de moezel naar het wijnstadje Trittenheim. Onderweg komt u door Schweich en Mehring. In Mehring staat de in de jaren 80 van de vorige eeuw herbouwde Romeinse villa ’Villa Rustica’, die is herbouwd op de originele fundering die gevonden werd bij opgravingen. Deze prachtige te bezichtigen villa geeft een goed beeld hoe de Romeinen toen woonden en leefden. In het Wein- und Heimatmuseum gevestigd in het oude barokke toeristenbureau is onder meer een tentoonstelling te zien over de herbouw van de villa. Aan de Moezelpromenade liggen een aantal gezellige restaurants met terras waarop het heerlijk toeven is tijdens zomerse dagen. Ook is hier nog een oude vaartoren te zien die in vroegere tijden werd gebruikt toen er nog geen brug was over de Moezel. U overnacht vandaag in Trittenheim, bekend van de wijnen Trittenheimer Altärchen en Trittenheimer Apotheke, die behoren tot de meest bekende Moezelwijnen.

Dag 3
Trittenheim - Zeltingen (ca. 36 km/3 uur). 
Via Neumagen-Dhron, het oudste wijndorpje van Duitsland, fietst u naar Bernkastel-Kues, waar u op het marktplein en in de smalle steegjes de authentieke sfeer kunt opsnuiven en eventueel heerlijk kunt lunchen. Het is een van de meeste geliefde plaatsen langs de Moezel, dus neem hier zeker de tijd voor. Eindpunt van vandaag is Zeltingen, gelegen aan de Mittelmosel, met de bekende wijngaarden Himmelreich, Schlossberg en Sonnenuhr.  

Dag 4
Zeltingen - Zell (ca. 35 km/3 uur)
Rondom het aantrekkelijke Jugendstilstadje Trabern-Trabach liggen imposante vestingwerken zoals de Mont Royal (17e eeuw), de Grevenburg en Starkenburg (14e eeuw). Je passeert idyllische wijndorpjes, zoals Enkirch, waar je bij een van de vele wijnhuizen een proeverijtje kunt wagen. Het einddoel Zell, bekend van de ‘Zeller Schwarze Katz’ ligt pal aan de oever van een romantische Moezelbocht.

Dag 5
Zell - Treis-Karden (ca. 47 km/4 uur)
Vandaag fietst u via Beilstein naar Treis-Karden. Beilstein wordt door velen gezien als het meest romantische stadje aan de Moezel. Het is vrij compact en het pittoreske centrum is absoluut de moeite waard. Het heeft niet voor niks de bijnaam ’Doornroosje aan de Moezel’. Net als veel andere Duitse stadjes aan de Moezel zie je hier vooral prachtige vakwerkhuizen. Allemaal goed onderhouden en voorzien van bloemenbakken. Groot verschil met de andere stadjes aan de moezel is de dichte bebouwing veroorzaakt doordat Beilstein in een zogenaamde keteldal ligt met steile wijnhellingen. Eindpunt van vandaag is Treis-Karden. Het is zeker de moeite waard om beide stadsdelen te bewonderen, gelegen aan weerszijden van de rivier. Bezoek de mooie witte kloosterkerk Stiftskirche Sint Castor in Karden en kom alles te weten over de geschiedenis van de kerk in het Stiftsmuseum. Of steek de Moezel over naar stadsdeel Treis, voor een wandeling naar de hooggelegen burchtruïne.

Dag 6
Treis-Karden - Koblenz (ca. 42 km/4 uur)
’s ochtends kunt u nog een extra tochtje (4 km) naar de prachtig gelegen Burg Eltz maken, een van de meest populaire kastelen van Duitsland. Met zijn 8 hoge torens, erkers, puntdaken en mooie vakwerkconstructies, doet het denken aan een sprookjeskasteel. En door de prachtige ligging, op een steile rots midden in het Eltzer bos, heeft het kasteel iets extra magisch. Verder over de Moselradweg naar Kobern-Gondorf en Winningen. Tenslotte arriveert u in Koblenz waar de Moezel in de Rijn uitmondt. Koblenz is het centrum van de wijnhandel. De nauwe straten, romantische stegen en mooie pleinen met hun fraaie fonteinen nodigen uit om de stad te verkennen. Terrassen en restaurants zijn er naast wijnlokalen in overvloed. Ook als winkelstad heeft Koblenz het nodige te bieden.

Dag 7
Koblenz, transfer per bus (dagelijks, meteen bij reservering bijboeken) of trein naar de geparkeerde auto in Trier met aansluitend terugreis per auto.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Koblenz naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie langs de Moezel van Trier naar Koblenz

Tijdens deze reis verblijft u in 2 en 3-sterrenhotels of gasthofen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Trier en Koblenz. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel Prijzen verlenginsnacht **
dag 1 Trier Hotel Zur Post 2-persoonskamer € 54,-
toeslag 1-persoonskamer € 23,-
dag 2 Trittenheim Ferienhaus Moselkloster  
dag 3 Zeltingen-Rachting Kathis Wein- & Gästehaus  
dag 4 Zell Hotel Café im Hamm  
dag 5 Treis-Karden Gästehaus Weingut Knaup  
dag 6 Koblenz Cityhotel Hamm 2-persoonskamer € 50,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-


 inclusief:
* 6 overnachtingen in hotels en gasthofen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
* ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of Belgie - Trier en Koblenz - elk station Nederland of Belgie (incl. zitplaatsreservering) € 145,-
* toeslag 1-persoonskamer € 146,-
* huur toerfiets met naar keuze 7 of 27 versnellingen € 70,- 
* huur e-bike € 180,-
* transfer terug naar Trier per bus incl. eigen fiets € 65,- (vertrek dagelijks om 09.00 uur, duur ca. 2 uur)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* transfer terug naar Trier per trein ca. € 19,- (ter plaatse te boeken en betalen).
* eventuele parkeerkosten in Trier (ca. € 5,- per dag)
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

extra:
* u kunt ook direct naar Koblenz reizen, daar de auto parkeren bij het laatste hotel in Koblenz (kosten ca. € 30,- voor het verblijf, ter plaatse te voldoen) en vervolgens per trein naar Trier reizen. 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook