Fietsvakantie langs de Elbe van Bad Schandau naar Magdeburg

8 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
vanaf € 619,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
12-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met Dresden, Meißen, Wittenberg en Torgau
verblijf in goede 3- en 4-sterrenhotels
gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
route: overwegend vlak met enkele lichte stijgingen. U fietst over een geasfalteerd en vrijliggend fietspad en over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 38-68 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 2 mei t/m 14 september.

Fietsvakantie door het Toscane van Duitsland van Bad Schandau naar Wittenberg
Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat ook bekend als het Toscane van Duitsland: de ideale omgeving voor een mooie fietsreis. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. De reis start in de middeleeuwse plaats Bad Schandau met smalle straatjes met kinderkopjes, vrolijk gekleurde vakwerkhuizen, fonteinen en kleine pleintjes. Daarna fietst u naar Dresden, ooit een van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met 'Florence aan de Elbe'. Dresden heeft het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad en heeft daarom jarenlang in de steigers gestaan. Zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl herbouwd of gerestaureerd en heeft Dresden de glans van oude tijden teruggekregen. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar zeldzame dier- en plantensoorten voorkomen. Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Meißen met de Albrechtsburg, waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt, en natuurlijk Dresden.

Reist u liever per trein naar uw bestemming? Het is ook mogelijk om de treintickets vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Bad Schandau bij ons te boeken. Vanuit Magdeburg reist u aan het einde van uw reis weer comfortabel terug naar het door u opgegeven station.

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Duitsland. Op naar het middeleeuwse kuuroord Bad Schandau, waar u op eigen gelegenheid naartoe reist. Door de smalle straatjes met kinderkopjes, vrolijk gekleurde vakwerkhuizen, fonteinen en kleine pleintjes in het centrum lijkt het alsof u een stap terug in de tijd doet. De relatief kleine St. Johanniskirche is een van de hoogtepunten in de historische binnenstad. Ook populair is de Personenaufzug, een lift die u naar een hoger gedeelte van Bad Schandau brengt. Eenmaal boven heeft u een mooi uitzicht over het stadje aan de Elbe.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Bad Schandau. Vanaf het station van Bad Schandau reist u op eigen gelegenheid (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) naar het hotel.

Dag 2
Bad Schandau - Dresden (ca. 47 km/4 uur)
Per fiets naar Halbestadt en per veerpont (niet inbegrepen, kosten ca. € 6,-) naar Königstein, langs Pillnitz, met zijn mooie slot in barokstijl. Langs de Elbe naar Dresden, ooit een van de mooiste steden van Europa en ook wel aangeduid met 'Florence aan de Elbe'. Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd en heeft daarom jarenlang in de steigers gestaan. Vele schitterende barokgebouwen zijn in oude stijl herbouwd of gerestaureerd waardoor Dresden zijn oude glans weer terug heeft gekregen. Bezienswaardig is ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse (ook wel 'Het terras van Europa' genoemd), de Hofkirche (de koninklijke kathedraal) en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Een van de hoogtepunten is de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, flink verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren!

Dag 3
Dresden - Riesa (ca. 55 km/5,5 uur)
U laat het historische Dresden achter u en fietst over een mooie route langs wijngaarden, de kasteelruïne van Gauernitz en het kasteel Scharfenberg naar Meißen. Stap hier even van de fiets af om het leuke en eeuwenoude stadje te verkennen. Meißen verwierf bekendheid door het indrukwekkende porselein. Met wat geluk heet het carillon met de porseleinen klokken u welkom. Bewonder hier ook de Frauenkirche, de Dom en de Albrechtsburg. Na een bezoek aan deze stad vervolgt u de route naar Riesa, door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland. Het barokke kasteel Diesbar Seußlitz, met zijn prachtige park, is een bezichtiging meer dan waard. Overnachting in Riesa.

Dag 4
Riesa - Torgau (ca. 42 km/4,5 uur)
Vanuit Riesa fietst u verder langs de oever van de Elbe. De route voert door een afwisselend landschap met plassen, groene weiden en uitgestrekte velden. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om gezellig te picknicken aan een van de vele meertjes. Via de middeleeuwse dorpjes Mühlberg en Kreinitz komt u aan in Torgau. Deze kleine stad aan de Elbe was vroeger een geliefde verblijfplaats van de Saksische keurvorsten.

Dag 5
Torgau - Wittenberg (ca. 68 km/6 uur)
De route van vandaag leidt u door Dommitzsch en Pretzsch naar de fraaie Lutherstad Wittenberg. De stad herbergt een veelzijdige en rijke historie. Een belangrijk speerpunt in deze historie is de Universiteit van Wittenberg, waar Martin Luther in 1508 theologisch professor werd. Overige bezienswaardigheden zijn de Stadtkirche St. Marien, het Raadhuis en de Slotkerk. Aan de noordkant van de kerk spijkerde Martin Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen op een houten deur. Deze deur is dan ook de meest gefotografeerde deur van Europa, alhoewel het niet de originele deur is.

Noot: deze route kan ingekort worden door de trein van Elster naar Wittenberg te nemen (niet inbegrepen). De afstand is dan ca. 51 kilometer per fiets en 14 km per trein.

Dag 6
Wittenberg - Dessau (ca. 38 km/3 uur)
Op de pedalen naar Dessau. Onderweg doorkruist u het parklandschap Wörlitz. De route van vandaag is wat korter zodat u voldoende tijd heeft om het prachtige landschapspark te bezoeken. Dit ensemble van steden, dorpen, parken, paleizen en monumenten is in het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst en is een van de eerste en grootste Engelse landschapsparken in Duitsland. Het park vindt zijn oorsprong in de zeventiende eeuw. De overnachting is in Dessau. 

Dag 7
Dessau - Magdeburg (ca. 79 km/6,5 uur)
De laatste fietstocht van deze reis brengt u van Dessau naar Magdeburg met zijn indrukwekkende Dom en mooie kloosters. Indien gewenst kunt u deze fietsroute inkorten tot 52 km door een gedeelte per trein (vanaf Gommen, niet inbegrepen, ca. € 5,- incl. fiets, duur treinreis ca. 20 minuten) af te leggen.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie Duitsland en reist u op eigen gelegenheid weer terug naar huis. Het is mogelijk om tegen een toeslag de transfer per trein naar Bad Schandau te boeken (zie het tabblad 'Data en Prijzen' voor meer informatie).

Let op: De treinreis van Magdeburg naar Bad Schandau is exclusief het meenemen van een fiets. Het ticket voor het meenemen van de fiets moet u op het station van Magdeburg kopen. Wie gebruik maakt van een huurfiets, kan deze gemakkelijk in het laatste hotel achterlaten. 

Wanneer de laatste dag van uw reis op een donderdag of zaterdag valt, kunt u de transfer van de eigen fietsen bijboeken tegen een toeslag van € 36,- per fiets. Deze transfer is alleen mogelijk in combinatie met de transfer per trein. De fietsen moeten dan op dag 7 (woensdag of vrijdag) van het programma vóór 17.00 uur afgegeven worden bij het hotel in Mageburg. De fietsen kunt u dan de volgende dag ophalen in Bad Schandau. Het is uiteraard ook mogelijk om de fietsen bij het laatste hotel in Magdeburg te laten staan, de auto op de halen in Bad Schandau, en op de reis terug naar Nederland de fietsen weer op te halen in Magdeburg.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Magdeburg terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Fietsvakantie langs de Elbe van Bad Schandau naar Magdeburg

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels. Het ontbijt is inbegrepen en tegen een toeslag kunt u 5x diner bijboeken (niet in Dresden en Wittenberg). De diners zijn in het restaurant van het hotel of een restaurant op loopafstand van het hotel. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Bad Schandau en Magdeburg. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Bad Schandau Hotel Parkhotel Bad Schandau
Hotel Elbresidenz
2-persoonskamer € 110,-
toeslag 1-persoonskamer € 70,-
dag 2 Dresden NH Hotel Dresden -
dag 3 Riesa / Strehla Magnet Riesa - Mercure Hotel in Riesa
Hotel Ambiente in Strehla 
-
dag 4 Torgau Hotel Pension zum Markt -
dag 5 Wittenberg Ringhotel Schwarzer Bär -
dag 6 Dessau-Rosslau Hotel Radisson Blue Fürst Leopold -
dag 7 Magdeburg Hotel Maritim 2-persoonskamer € 63,-
toeslag 1-persoonskamer € 29,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer tussen de hotels
* dubbele fietstas per persoon (ook voor eigen fietsen)
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* gps data op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of België - Bad Schandau en Magdeburg - elk station Nederland of België (incl. zitplaatsreservering) € 310,-
* toeslag halfpension (5x diner, niet in Dresden en Wittenberg) € 159,-
* toeslag 1-persoonskamer € 278,-
* huur toerfiets met naar keuze 7 of 21 versnellingen € 95,-
* huur e-bike € 195,-
* terugtransfer per trein** van Magdeburg naar Bad Schandau € 25,-
* terugtransfer eigen fiets*** € 36,- (alleen mogelijk wanneer de laatste dag van uw reis op een donderdag of zaterdag valt en in combinatie met de terugtransfer per trein)

** Noot: het treinticket van Magdeburg naar Dresden is exclusief het meenemen van een fiets. Het ticket voor het meenemen van de fiets moet u op het station van Magdeburg kopen. 
*** Noot: wanneer de laatste dag van uw reis op een donderdag of een zaterdag valt, kunt u de transfer van de eigen fietsen bijboeken tegen een toeslag van € 36,- per fiets. Deze service is alleen mogelijk in combinatie met het treinticket terug naar Bad Schandau. De fietsen moeten dan op dag 7 (woensdag of vrijdag) van het programma vóór 17.00 uur afgegeven worden bij het hotel in Mageburg. De fietsen kunt u dan de volgende dag ophalen in Bad Schandau. Het is uiteraard ook mogelijk om de fietsen bij het laatste hotel in Magdeburg te laten staan, de auto op te halen in Bad Schandau, en op de reis terug naar Nederland de fietsen weer op te halen in Magdeburg.

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* parkeerkosten in parkeergarage (ca. € 5,- per dag)
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer tussen de hotels
* dubbele fietstas per persoon (ook voor eigen fietsen)
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* gps data op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of België - Bad Schandau en Magdeburg - elk station Nederland of België (incl. zitplaatsreservering) € 310,-
* toeslag halfpension (5x diner, niet in Dresden en Wittenberg) € 159,-
* toeslag 1-persoonskamer € 278,-
* huur toerfiets met naar keuze 7 of 21 versnellingen € 95,-
* huur e-bike € 195,-
* terugtransfer per trein** van Magdeburg naar Bad Schandau € 25,-
* terugtransfer eigen fiets*** € 36,- (alleen mogelijk wanneer de laatste dag van uw reis op een donderdag of zaterdag valt en in combinatie met de terugtransfer per trein)

** Noot: het treinticket van Magdeburg naar Dresden is exclusief het meenemen van een fiets. Het ticket voor het meenemen van de fiets moet u op het station van Magdeburg kopen. 
*** Noot: wanneer de laatste dag van uw reis op een donderdag of een zaterdag valt, kunt u de transfer van de eigen fietsen bijboeken tegen een toeslag van € 36,- per fiets. Deze service is alleen mogelijk in combinatie met het treinticket terug naar Bad Schandau. De fietsen moeten dan op dag 7 (woensdag of vrijdag) van het programma vóór 17.00 uur afgegeven worden bij het hotel in Mageburg. De fietsen kunt u dan de volgende dag ophalen in Bad Schandau. Het is uiteraard ook mogelijk om de fietsen bij het laatste hotel in Magdeburg te laten staan, de auto op te halen in Bad Schandau, en op de reis terug naar Nederland de fietsen weer op te halen in Magdeburg.

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* parkeerkosten in parkeergarage (ca. € 5,- per dag)
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook