Fietsvakantie langs de Donau van Regensburg naar Passau

4 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 298 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 12-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

uitstekende verlengingsreis voor Altmühltal en de Duitse Donau
gehele route dicht langs de Donau
verblijf in gezellige Beierse 3- en 4-sterrenhotels

route: over de Donau Radweg, een overwegend vlak en vrijliggend geasfalteerd fietspad waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per dag wordt ca. 52-56 km afgelegd
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 20 mei t/m 12 september.

Fietsreis over de grens van Altmühl, Duitse en Oostenrijkse Donau
Deze 4-daagse fietsvakantie doet het deel van de Duitse Donau tussen Regensburg en Passau. Het arrangement is daarom een uitstekende verlengingsmogelijkheid voor de reizen Altmühltal (Rothenburg- Regensburg) en Duitse Donau (Donaueschingen- Regensburg). Daarnaast kan het een toevoeging zijn vóór de start van de Oostenrijkse Donau (Passau-Wenen).

Indien de reis een verlenging is van Altmühltal of Duitse Donau heeft u in dat arrangement al in Regensburg overnacht, start de reis met het fietstraject Regensburg- Staubing, en is de laatste (3e) overnachting in Passau.

Als de reis gemaakt wordt vóór Oostenrijkse Donau begint, start de reis met een (1e) overnachting in Regensburg en eindigt die met het traject Hengersberg-Passau; de overnachting in Passau zit daarna in het arrangement Oostenrijkse Donau van Passau naar Wenen. Regensburg is een van de mooste steden van Duitsland, met in de 12e eeuwse Altstadt als blikvanger de prachtige Dom, en verder het oude Rathaus, de Donaubrücke en de Goldene Turm. Door het hier vrij wijde dal van de Donau fietst u over de Donauradweg via Straubing en Hengersberg naar de grensstad Passau waar de Donau, de Inn en de Ilz samenkomen. Bijna de hele route gaat dicht langs de Donau over een vlak en vrijliggend fietspad. U verblijft in gezellige Beierse hotels van 3- en 4-sterren niveau. Biergartens komt u dagelijks tegen, zowel onderweg als in de plaatsen waar u overnacht.

Verlengen is mogelijk zowel voor als na de reis. Indien de reis een verlenging is van Altmühltal of Duitse Donau, heeft u in dat arrangement al in Regensburg overnacht. Indien de reis wordt gemaakt vóór Oostenrijkse Donau, zit de overnachting in Passau in dat arrangement.

 fietsreis Regensburg - Passau

Dag 1
Regensburg-Straubing (ca. 55 km/5 uur) (indien combinatie met Oostenrijkse Donau eerst overnachting vooraf in Regensburg). Mooie route via de ruïne Donaustau en Walhalla: een beroemd 19e eeuws bouwwerk met een enorme beeldengalerij gebouwd door Ludwig II van Beieren naar klassiek-Grieks voorbeeld. Verder naar Straubing met een mooie Altstadt en vele bierbrouwerijen. Overnachting in een 4-sterrenhotel in Straubing.

Dag 2
Straubing-Hengersberg/Osterhofen (ca. 52 km/5 uur) via het stadje Bogen met de bezienswaardige Mariakirche uit 1463, en Deggendorf met een mooi oud stadhuis naar Hengersberg. Overnachting in een 3-sterrenhotel in Osterhofen.

Dag 3
Hengersberg/Osterhofen-Passau (ca. 56 km/5 uur) via Aicha, Winzer en het barokke stadje Vilshofen. In Vilshofen is een bezoek aan de binnenstad met de Marktplatz en de Münsterkirche zeer de moeite waard. Verder door het Bayrische Wald naar de grensplaats Passau met de Sankt Stefan Kirche met het grootste orgel ter wereld. Overnachting in een 3-sterren hotel in Passau (indien combinatie met Oostenrijkse Donau) dan wel terugreis naar Regensburg (indien combinatie met Altmühltal of Duitse Donau).

Dag 4
Passau verlenging van de reis met de fietsreis Donau van Passau naar Wenen of terugreis naar Regensburg, Rothenburg of Donaueschingen per trein.

Fietsvakantie langs de Donau van Regensburg naar Passau ***

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Regensburg * Hansa Apart Hotel
* Ibis Styles
Straubing * Hotel Asam
Hengersberg  * Hotel am Ohewehr
Passau * Hotel IBB City Center
* Dormero hotel

Noot: Bij deze reis overnacht u of in Regensburg (indien u dit traject voorafgaand aan de reis Passau-Wenen boekt) of in Passau (indien u dit traject na afloop van de reis Duitse Donau of Altmuhl boekt)

inclusief:
* 3 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel 
* terugreis per trein naar Regensburg, Rothenburg of Donaueschingen
* indien de reis als verlenging wordt geboekt: geen extra toeslag voor de huurfiets
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* GPS-tracks beschikbaar (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 78,-
* toeslag 1-persoonskamer € 62,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 60,-
* huur e-bike € 160,- (indien de reis als verlenging wordt geboekt: geen extra toeslag voor de huurfiets)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerplaats bij het starthotel in Regensburg ca € 7,- per dag
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- p.p.p.n. ter plaatse betalen
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds 
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook