Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen - 9 dagen

9 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
beoordeling: 8.3
vanaf € 645,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
06-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief ontbijt en bagagetransport
geen extra kosten voor de huurfiets bij verlengingsdagen 
Donau-experience pakket inbegrepen

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 38-64 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke vrijdag t/m zondag van 26 april t/m 6 oktober en tussen 1 juni t/m 30 augustus dagelijks.

Fietsen langs de oevers van de Donau
De fietsreis langs de Donau is zonder enige twijfel een van de mooiste en bekendste fietsroutes van Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa's op één na langste rivier. Bij deze 9-daagse reis zijn de dagafstanden relatief kort zodat u voldoende tijd heeft om de bezienswaardigheden onderweg te bezoeken.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsvakantie eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.

Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis vanaf elk Nederlands of Belgisch station bij ons te boeken.

 title=

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Passau waar uw fietsvakantie langs de Donau begint (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). U ontvangt hier de informatiemap en indien u een fiets heeft gehuurd, staat deze in het starthotel voor u klaar. Overnachting in Passau.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert, reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Passau.

Parkeren
* u kunt de auto parkeren aan de rand van Passau nabij de fietsenstalling (omheind terrein). De kosten zijn € 45,- per verblijf. Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.
* er is een openbare parkeergarage vlakbij het treinstation. Kosten ca. € 8,- per dag. Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.

Dag 2
Passau - Schlögen/Wesenufer/Haibach (ca. 40 km/4 uur)
Misschien maakt u vanmorgen nog even tijd vrij om de mooie Altstadt van Passau te bewonderen. Daarna gaat uw fietsvakantie van start. Via Obernzell en de stuwdam van Jochenstein en Engelhartszell met het trappistenklooster fietst u naar Wesenufer. Wanneer u overnacht in Schlögen of Haibach fietst u een stukje verder door het ongerepte en smalle dal van de Donau tot aan de Schlögener Schlinge.

Dag 3
Schlögen/Wesenufer/Haibach - Linz (ca. 46 km/4 uur en 10 minuten per trein)
Door de Schlögener Schlinge fietst u naar Aschach met het Visserijmuseum en het kasteel. Door het natuurgebied Pesenbachtal naar Ottensheim. Per S-bahn naar de eindbestemming van vandaag: Linz (vertrek elke 30 minuten, ca. € 5,-). Deze stad heeft een gezellig centraal plein met gekleurde gebouwen, vele terrasjes waar u neer kunt strijken, diverse musea en volop winkelmogelijkheden. 

Dag 4
Linz - Enns/Thaling (ca. 38 km/4 uur)
Over de linkeroever van de Donau fietst u langs het schitterende barokklooster van Sankt Florian. Een bezoek is zeker de moeite waard! Vervolgens voert het fietspad door uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk.

Dag 5
Enns/Thaling - Ybbs/Persenbeug (ca. 62 km/5,5 uur)
Na het ontbijt volgt een overtocht naar Mauthausen (niet inbegrepen, ter plaatse betalen). Via de linkeroever volgt u de Donau langs de Baumgartenberg naar Grein. Vervolgens door de Strudengau naar Ybbs/Persenbeug voor de overnachting.

Dag 6
Ybbs/Persenbeug - Spitz/Mitterarnsdorf (ca. 45 km/4 uur)
Op de pedalen richting Melk met haar schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met enorme bibliotheek, welke hoog over het stadje uitkijkt. Zeker even een stop waard! Daarna verder naar de bekende wijnstad Spitz of Mitterarnsdorf.

Dag 7
Spitz/Mitterarnsdorf - Tulln (ca. 64 km/6 uur)
Dwars door de groene Wachauer wijnstreek fietst u richting Krems. Bekijk in deze middeleeuwse stad zeker de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis) voordat u de route verder vervolgt. Daarna via de zuidelijke oever langs Traismauer en Zwentendorf alvorens u de bloemenstad Tulln binnenfietst.

Dag 8
Tulln - Wenen (ca. 38 km/4 uur)
De laatste tocht van deze reis is wat korter. Nadat u heeft ingecheckt in het hotel zult u namelijk ongetwijfeld nog even willen rondkijken in het historische centrum van Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad is de stad van opera en zang: Mozart, Beethoven en Strauss hebben hier gewoond en hun aanwezigheid is hier nog steeds voelbaar. De Obere Belvédère is een sprookjesachtig mooi gebouw en voor velen het hoogtepunt van de barok. De indrukwekkende Stephansdom met zijn uitgestrekte en gedeeltelijk toegankelijke catacomben behoort tot de mooiste gotische bouwwerken die er in de 12e eeuw zijn gebouwd. Even pauzeren en bijkomen van al dat moois? Dat doet u natuurlijk met een lekker stuk Sachertorte!

Dag 9
Terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan uw fietsvakantie in Oostenrijk en reist u op eigen gelegenheid weer terug naar huis. Of boekt u nog een nachtje Wenen bij? Het is mogelijk om optioneel een transfer terug naar Passau per bus of trein te boeken. Voor meer informatie zie het tabblad 'Data en Prijzen'.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Wenen naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen - 9 dagen

U verblijft in 3- of 4-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Het onbijt is inclusief, naar keuze kunt u ook 5 x diner bijboeken (op dag 2, 3, 5, 6 en 8). Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Passau en Wenen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

HOTELS & TOESLAGEN 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Passau * Hotel Spitzberg 2-persoonskamer € 69,-
toeslag 1-persoonskamer € 29,-
dag 2 Wesenufer/Schlögen * Hotel Donauschlinge  
dag 3 Linz * Hotel Schillerpark  
dag 4  Enns/Thaling * Hotel Goldenes Schiff  
dag 5 Ybbs/Persenbeug    
dag 6 Spitz/Mitterarnsdorf * Weinhotel Wachau  
dag 7 Tulln * Hotel Diamond  
dag 8 Wenen  * Arcotel Kaiserwasser
 
2-persoonskamer (juli/augustus) € 69,-
2-persoonskamer (overig) € 86,-
toeslag 1-persoonskamer € 56,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 8 overnachtingen een 2-persoonskamer 
* 8 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* het Donau-Erlebnispakket met de volgende extra's (per persoon):

  • 1x koffie/thee en gebak 
  • 1x toegang tot het historische stadstheater in Grein 
  • 1x toegang tot de stadstuinen van Tulln
  • 1x wijnproeverij in de Abdij van Klosterneuburg 

* GPS-data op aanvraag 
* dubbele fietstas (ook bij egen fietsen)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station in Nederland of België-Passau en Wenen - elk station in Nederland of België (incl. zitplaatsreservering) € 365,-
* transfer Wenen-Passau per bus* € 35,-
* transfer Wenen-Passau per trein** € 35,-
* transfer eigen fiets van Wenen naar Passau € 36,- per bus*** (let op: de maximale bandbreedte is 5 cm)
* toeslag halfpension (5 x 3-gangendiner op dag 2, 3, 5, 6 en 8) € 139,-
* toeslag 1- persoonskamer € 250,- 
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 90,-
* huur e-bike € 190,-

* Noot: de transfer per bus van Wenen naar Passau, waar u rond 13.30 uur arriveert, is alleen mogelijk op zaterdag. In de maanden juni, juli en augustus rijdt de bus ook op zondag. 
** Noot: wanneer u het treinticket van Wenen naar Passau boekt heeft u met het ticket een vrije treinkeuze. Houd er rekening mee dat u zowel uw bagage als eigen fiets dient mee te nemen! Wie gebruik maakt van een huurfiets, kan deze gemakkelijk in het laatste hotel achterlaten.
*** Noot: op de dagen dat de transfer terug naar Passau met de bus wordt uitgevoerd (zaterdag en in juni, juli en augustus ook op zondag), worden de fietsen achter de bus getransporteerd. Wanneer de laatste dag van de reis valt op een vrijdag, maandag, dinsdag en in mei, september en oktober ook op zondag, vindt er een nachttransport plaats en moeten de eigen fietsen uiterlijk om 17.00 uur op de voorlaatste dag klaarstaan in het hotel. Op de overige dagen (woensdag en donderdag) moet u de eigen fiets zelf mee terug nemen naar Passau.

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting ca. € 2,50 per persoon per nacht (ter plaatse te voldoen)
* parkeerkosten in Passau
* transfer van het hotel in Wenen naar het station (bij transfer per trein)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

8

De 9daagse fietsreis over de Donauradweg is ons prima bevallen, goede huurfietsen, mooie fietspaden in groene omgeving, niet druk, leuke pontjes en handige boottochten, heerlijk dat bij de meestal goede hotels de bagage er al was bij aankomst. De extraatjes (theater Grein, Garten Tulln en Wijnproeverij Klosterneuburg) kwamen qua timing qua fietstochten niet zo goed uit dus deze overgeslagen. In Wenen hadden we nog 2 nachten extra geboekt en konden de huurfietsen daar nog goed gebruiken. Veel gezien en genoten van deze mooie reis.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Schitterende fietstocht gemaakt van Passau naar Wenen in 9 dagen. Het is een mooie tocht, langs verschillende steden en dorpen. Veel afwisseling in gebied, bergen, landbouw, fruit- en druiventeelt. Uitstekende e-bikes en prima bagage transport. Fijne hotels op goede plekken. Super vakantie gehad!

anoniem, reisperiode september 2022
8

In alle opzichten een prima verzorgde reis waarvan we ten volle genoten hebben. Bewust de 'langzame' versie gekozen en dat bleek een goede keus: genoeg tijd voor stops, om dingen te bekijken/bezoeken etc. Het weer was aan onze kant en dat is puur geluk (en niet te boeken !). Twee dagen Wenen bijgeboekt, waarbij de (gratis!) verlenging van de fietshuur goed van pas kwam. Aanrader !

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Een schitterende ervaring, mooie route en mooie attracties onderweg te zien.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Mooie rustige route met prachtige culturele steden en met afwisselend moderne en authentieke overnachtingsplaatsen. Alles perfect aangegeven.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

anoniem, reisperiode juni 2022
Afgelopen zomer hebben wij de 10 daagse fietsvakantie Passau - Wenen gedaan. Wat een fantastische reis is dit geweest. Ondanks het ontbreken van het voucher voor het parkeren en de terugrit per bus is dit prima en direct opgelost door even een telefoontje richting Aktiva te plegen. Uitstekende hotels, routeboek is goed te gebruiken en met leuke tips. Ons enige minpuntje vonden wij de tussenstop in Linz, te grote stad en je komt er wat laat aan (wat grotere dagafstand om te fietsen) dus niet zo veel meer om te doen aldaar. Wij zullen zeker nog eens een fietstripje gaan doen.
Yvonne Reuvecamp
Het was een reis die voldeed aan verwachtingen. Volgens afspraak goede hotels en stipt nagekomen afspraken.
Dorssers

inclusief:
* 8 overnachtingen een 2-persoonskamer 
* 8 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* het Donau-Erlebnispakket met de volgende extra's (per persoon):

  • 1x koffie/thee en gebak 
  • 1x toegang tot het historische stadstheater in Grein 
  • 1x toegang tot de stadstuinen van Tulln
  • 1x wijnproeverij in de Abdij van Klosterneuburg 

* GPS-data op aanvraag 
* dubbele fietstas (ook bij egen fietsen)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station in Nederland of België-Passau en Wenen - elk station in Nederland of België (incl. zitplaatsreservering) € 365,-
* transfer Wenen-Passau per bus* € 35,-
* transfer Wenen-Passau per trein** € 35,-
* transfer eigen fiets van Wenen naar Passau € 36,- per bus*** (let op: de maximale bandbreedte is 5 cm)
* toeslag halfpension (5 x 3-gangendiner op dag 2, 3, 5, 6 en 8) € 139,-
* toeslag 1- persoonskamer € 250,- 
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 90,-
* huur e-bike € 190,-

* Noot: de transfer per bus van Wenen naar Passau, waar u rond 13.30 uur arriveert, is alleen mogelijk op zaterdag. In de maanden juni, juli en augustus rijdt de bus ook op zondag. 
** Noot: wanneer u het treinticket van Wenen naar Passau boekt heeft u met het ticket een vrije treinkeuze. Houd er rekening mee dat u zowel uw bagage als eigen fiets dient mee te nemen! Wie gebruik maakt van een huurfiets, kan deze gemakkelijk in het laatste hotel achterlaten.
*** Noot: op de dagen dat de transfer terug naar Passau met de bus wordt uitgevoerd (zaterdag en in juni, juli en augustus ook op zondag), worden de fietsen achter de bus getransporteerd. Wanneer de laatste dag van de reis valt op een vrijdag, maandag, dinsdag en in mei, september en oktober ook op zondag, vindt er een nachttransport plaats en moeten de eigen fietsen uiterlijk om 17.00 uur op de voorlaatste dag klaarstaan in het hotel. Op de overige dagen (woensdag en donderdag) moet u de eigen fiets zelf mee terug nemen naar Passau.

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting ca. € 2,50 per persoon per nacht (ter plaatse te voldoen)
* parkeerkosten in Passau
* transfer van het hotel in Wenen naar het station (bij transfer per trein)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook