Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen - 10 dagen

10 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 623 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief ontbijt en bagagetransport
per persoon een Donau-chequeboek ter waarde van € 110,-
geen extra kosten voor de huurfiets bij verlengingsdagen 

Fietsen langs de oevers van de Donau
De fietsreis langs de Donau is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s op één na langste rivier. Bij deze 10-daagse reis zijn de dagafstanden kort zodat u voldoende tijd heeft om de bezienswaardigheden onderweg te bezoeken.

Vanuit de 3- rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen.

Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes.

De fietsvakantie eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.Omdat in de reis het traject Passau-Wenen wordt afgelegd in maar liefst 7 fietsdagen, is het gemiddeld aantal fietskilometers per dag laag. Bovendien worden enkele korte (en minder interessante) trajecten per spoor afgelegd.

Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis vanaf elk Nederlands of Belgisch station bij ons te boeken.

Donau Passau 
Wenen 9-daags

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Passau (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). U ontvangt hier de informatiemap met de routebeschrijving en indien u een fiets hebt gehuurd, neemt u deze in ontvangst. Overnachting in Passau.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Passau.

Parkeren
* u kunt de auto parkeren aan de rand van Passau nabij de fietsenstalling (omheind terrein). De kosten zijn € 40,- per verblijf. Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.
* er is een openbare parkeergarage vlakbij het treinstation. Kosten € 5,- per dag. Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.

Dag 2
Passau-Wesenufer/St. Agatha (ca. 40 km/4 uur). De dag begint met een route door Passau, de stad die aan drie rivieren ligt: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Via Obernzell, de stuwdam van Jochenstein en Engelhertszell met het trappistenklooster naar Kramesau. Per veerboor van Au naar Schlögen aan de Schlögener Schlinge (kosten ter plaatse voldoen: € 2,50).

Dag 3
Wesenufer/St. Agatha-Linz (ca. 55 km/4 uur). Van Schlögen naar Aschach (Visserijmuseum en Schloss Harrach). Vervolgens naar het bekende Nibulingen-plaatsje Eferding met het slot Starhemberg en de Münster in gotische stijl. De dag eindigt in de hoofdstad van Oberösterreich: Linz.

Dag 4
Linz-Enns/Mauthausen (ca. 37 of 46 km/3 of 4 uur). Naar het schitterende barokklooster van Sankt Florian (entreebewijs inclusief). Vervolgens door uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk of verder naar Mauthausen.

Dag 5
Enns/Mauthausen-Ybbs/Persenbeug (ca. 56 of 65 km/4 of 5 uur). Fietstocht over de rechter oever van de Donau via Grein naar Ybbs of Persenbeug. 

Dag 6
Ybbs/Persenbeug-Melk (ca. 30 km/2,5 uur). Via Pöchlarn en de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging mogelijk van het schitterende barokke complex van de benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. 

Dag 7
Melk-Krems (ca. 40 km/3,5 uur). Via Emmersdorf en Willendorf langs de wijngaarden van de Wachau naar Spitz en via Dürnstein naar Kremms.

Dag 8
Krems-Tulln (ca. 44 km/4 uur). Via Traismauer en Zwentendorf door het vruchtbare Tullner Becken naar de bloemenstad Tulln. 

Dag 9
Tulln-Wenen (ca. 35 km/3 uur). Langs de burcht Greifenstein en Klosterneuburg fietst u Wenen binnen. Tijd voor de bezienwaardigheden van Wenen Schloss Schönbrunn, Prater Donauturm en Schloss Belvedere. 

Dag 10
Wenen, verlenging of terugreis per bus (inclusief) naar de geparkeerde auto in Passau.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Wenen naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen - 10 dagen

U verblijft in 4-sterrenhotels in (de omgeving van) Schlögen, Linz, Tulln en Wenen. In Passau, Grein en Spitz verblijft u in prima 3-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Passau en Wenen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 

Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Passau Hotel Weisser Hase****
Hotel Passauer Wolf****
Hotel IBB City****
2-persoonskamer € 59,-
toeslag 1-persoonskamer € 32,-
dag 2 Wesenufer/Schlögen/St. Agatha Hotel Donauschlinge****
Revita Hotel Kocher St. Agatha****
Hotel Seminarkultur Wesenufer****
 
dag 3 Linz Austria Trend Hotel Schillerpark****
Arcotel Nike****
Steigenberger Hotel Linz****
 
dag 4 Enns/Mauthausen Hotel Goldenes Schiff***
Pension Römer***
Donauhof***
 
dag 5 Ybbs/Persenburg Hotel Babenbergerhof***  
dag 6 Melk Hotel Wachauerhof***  
dag 7  Krems Hotel Arte****  
dag 8 Tulln Diamond City Hotel Tulln****
Das Römerhof Design Hotel Tulln****
Hotel Nibelungenhof Tulln****
 
dag 7 Wenen Imperial Riding School Renaissance Vienna Hotel****
Arcotel Wimberger****
Arcotel Kaiserwasser****
2-persoonskamer (overige periodes) € 73,-
2-persoonskamer (juli/augustus) € 60,-
1-persoonskamer € 38,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 9 overnachtingen in gasthofen (2-persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
Donau-chequeboek ter waarde van € 110,- Lees meer
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* bootticket Enns- Mauthausen (incl. fiets)
* parkeerplaats op omheind parkeerterrein
* transfer Wenen-Passau per bus op zaterdag en zondag
* transfer Wenen-Passau per trein van maandag t/m vrijdag
* fietstas (ook bij eigen fiets) 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of Belgie - Passau en Wenen - elk station Nederland of Belgie (incl. zitplaatsreservering) € 197,-
* toeslag halfpension € 207,-
* toeslag 1- persoonskamer € 203,- 
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-
* huur e-bike met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 160,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerkosten in Passau (ca. € 40,-)
* transfer eigen fiets per bus € 24,- per fiets (direct bij boeking opgeven)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

extra:
* geen extra kosten voor de verlenging van de huurfiets bij extra overnachtingen in Wenen en Passau!

Afgelopen zomer hebben wij de 10 daagse fietsvakantie Passau - Wenen gedaan. Wat een fantastische reis is dit geweest. Ondanks het ontbreken van het voucher voor het parkeren en de terugrit per bus is dit prima en direct opgelost door even een telefoontje richting Aktiva te plegen. Uitstekende hotels, routeboek is goed te gebruiken en met leuke tips. Ons enige minpuntje vonden wij de tussenstop in Linz, te grote stad en je komt er wat laat aan (wat grotere dagafstand om te fietsen) dus niet zo veel meer om te doen aldaar. Wij zullen zeker nog eens een fietstripje gaan doen.
Yvonne Reuvecamp
Het was een reis die voldeed aan verwachtingen. Volgens afspraak goede hotels en stipt nagekomen afspraken.
Dorssers
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook