Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen (hotels) - 8 dagen

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 472 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

vlakke, geasfalteerde fietspaden
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
geen extra kosten voor de huurfiets bij verlengingsdagen 
Actie!
  • Reist u in de periode t/m 6 mei en vanaf 17 september? Dan heeft u een geweldig voordeel. De e-bike huurt u dan voor de prijs van een toerfiets!


route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt gemiddeld 48 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 22 april 2021 t/m 3 oktober 2021

Fietsen langs de oevers van de Donau
De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen.

Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk zijn de hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.


Donau Passau Wenen

Dag 1
naar Passau
U reist op eigen gelegenheid naar Passau (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). U ontvangt hier de informatiemap met de routebeschrijving en indien u een fiets hebt gehuurd, neemt u deze in ontvangst. Overnachting in Passau.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Passau.

Parkeren
* u kunt de auto parkeren aan de rand van Passau nabij de fietsenstalling (omheind terrein). De kosten zijn € 40,- per verblijf. Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.
* er is een openbare parkeergarage vlakbij het treinstation. Kosten € 5,- per dag. Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.

Dag 2
Passau-Schlögen/Wesenufer/St. Agatha (ca. 40 km/4 uur)
Misschien maakt u vanmorgen nog even tijd vrij om de mooie Altstadt van Passau te bewonderen. Daarna gaat u fietsvakantie van start. De tocht begint met een route door Passau. Dan via Obernzell en de stuwdam van Jochenstein en Engelhertszell met het Trappistenklooster naar Wesenufer. Van Wesenufer door het ongerepte en smalle dal van de Donau tot aan de Schlögener Schlinge.

Dag 3
Schlögen/Wesenufer/St. Agatha-Linz (ca. 55 km/5 uur)
Route via Aschach (visserijmuseum en Schloss Harrach) en het bekende Nibulingen-plaatsje Eferding met het slot Starhemberg en de Münster in gotische stijl. Van Eferdingen naar de hoofdstad van Oberösterreich: Linz. De route kan ingekort worden door per trein of per schip naar Aschach te reizen.

Dag 4
Linz-Grein/Bad Kreuzen (ca. 60 km/5,5 uur)
Aan het begin van de etappe is een omweg (ca. 14 km/1 uur) naar het schitterende barokklooster van Sankt Florian zeker de moeite waard. Vervolgens voert het fietspad door uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Daarna met een pontje over de Donau naar Mauthausen waar een bezoek aan het voormalige concentratiekamp (WO-II) mogelijk is. 

Dag 5
Grein/Bad Kreuzen-Spitz/Arnsdorf (ca. 60 km/6 uur)
Na een bezoek aan kasteel Greinburg het vervolg van de route door de streek Strudengau. Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, een bezoek is zeker de moeite waard. Bekijk het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vervolgens door de bekende wijnstreek Wachau verder naar Spitz (in te korten tot ca. 45 km/4 uur: Melk-Spitz per schip ca. € 7,- p.p., niet inbegrepen).  

Dag 6
Spitz/Arnsdorf-Tulln (ca. 60 km/5 uur)
Eerst naar Krems. Stap even van de fiets af in deze middeleeuwse stad en bekijk de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis). Verder via Greifenstein en via een bosrijke route naar Tulln (deze route is in te korten tot ca. 43 km/4 uur: Spitz-Krems per schip ca. € 7,- p.p., niet inbegrepen).

Dag 7
Tulln-Wenen (ca. 36 km/3 uur)
Deze laatste tocht gaat onder andere door het vruchtbare Tullner Feld en het Wienerwald. Tevens fietst u vandaag naar Wenen, de prachtige Oostenrijkse hoofdstad. Nadat u intrek hebt genomen in het hotel, zult u ongetwijfeld nog even willen rondkijken in het historische centrum van deze heerlijke stad. Wenen is de stad van opera en zang (Mozart, Beethoven en Strauss hebben hier gewoond, hun aanwezigheid is hier welhaast nog voelbaar). De Obere Belvédère is een sprookjesachtig mooi gebouw en voor velen het hoogtepunt van de barok. De indrukwekkende Stephansdom met zijn uitgestrekte en gedeeltelijk toegankelijke catacomben behoort tot de mooiste gotische bouwwerken die er in de 12e eeuw zijn gebouwd. Even pauzeren? Dat doet u natuurlijk met een lekker stuk Sachertorte!
 

Dag 8
terugreis of verlenging
Wenen, terugreis per bus (zaterdag en zondag) of trein (maandag t/m vrijdag) naar Passau. Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid. Of boekt u nog een nachtje Wenen bij? 

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Wenen naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie Donau Passau-Wenen

U verblijft in 4-sterrenhotels in (de omgeving van) Schlögen, Linz, Tulln en Wenen. In Passau, Grein en Spitz verblijft u in prima 3-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Passau Hotel Weisser Hase****
Hotel Passauer Wolf****
Hotel IBB City****
2-persoonskamer € 59,-
toeslag 1-persoonskamer € 32,-
dag 2 Wesenufer/Schlögen/St. Agatha Hotel Donauschlinge****
Revita Hotel Kocher St. Agatha****
Hotel Seminarkultur Wesenufer****
2-persoonskamer € 58,-
toeslag 1-persoonskamer € 25,-
dag 3 Linz Austria Trend Hotel Schillerpark****
Arcotel Nike****
Steigenberger Hotel Linz****
2-persoonskamer € 59,-
toeslag 1-persoonskamer € 38,-
dag 4  Grein Wellnesshotel Aumühle**** 2-persoonskamer € 54,-
toeslag 1-persoonskamer € 19,-
dag 5 Spitz/Arnsdorf Hotel Wachauerhof Spitz***
Hotel Zur Wachau Mitterarnsdorf***
2-persoonskamer € 53,-
toeslag 1-persoonskamer € 14,-
dag 6 Tulln Diamond City Hotel Tulln****
Das Römerhof Design Hotel Tulln****
Hotel Nibelungenhof Tulln****
2-persoonskamer € 53,-
toeslag 1-persoonskamer € 28,-
dag 7 Wenen Imperial Riding School Renaissance Vienna Hotel****
Arcotel Wimberger****
Arcotel Kaiserwasser****
2-persoonskamer (overige periodes) € 73,-
2-persoonskamer (juli/augustus) € 60,-
1-persoonskamer € 38,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 7 overnachtingen (2-persoonskamer met bad of douche/toilet) op basis van logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
* bij reis o.b.v. eigen vervoer: transfer Wenen-Passau per bus op zaterdag en zondag
* bij reis o.b.v. eigen vervoer: transfer Wenen-Passau per trein van maandag t/m vrijdag
  
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of Belgie - Passau en Wenen - elk station Nederland of Belgie (incl. zitplaatsreservering) € 197,-
* toeslag halfpension (7 x 3-gangendiner) € 163,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 168,-  
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-
* huur e-bike met fietstas (inclusief pech onderweg service) € 160,-
* bij reis o.b.v. eigen vervoer: transport eigen fiets naar Passau € 24,- (bij boeking reserveren en betalen)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerkosten in Passau (ca. € 40,-)
* diverse pontjes ca. € 2,50 per persoon per pont (ter plaatse te voldoen)
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse in het hotel te voldoen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

extra:
* geen extra kosten voor de huurfiets bij extra overnachtingen onderweg incl. Wenen en Passau!
* boek vóór 1 april en ontvang per geboekte kamer een Donau-chequeboek ter waarde van € 110,- Lees meer
* e-bike voor de prijs van een hybride-fiets: in de reisperioden t/m 6 mei en vanaf 17 september hebben e-bike boekers een geweldig voordeel. De e-bike huurt u dan voor de hybride-fiets prijs!

Goed georganiseerde reis. Verschil in kwaliteit hotels, m.n. driegangendiners. Het ontbijt was in alle hotels prima. Hotel Donauschlinge was d? topper! Van het "bonnenboekje" met waardecheques is gretig gebruik gemaakt. Fietsreisgids met routenkaart is een prima leidraad! Tip: let vooraf op of vertrektijd en plaats vermeld zijn ! Reis "smaakt" naar meer.
Gerard Prins
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook