Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen (boerderijen) - 7 dagen

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 429,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 09-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in traditionele boerderijen en gasthofen
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
geen extra kosten voor de huurfiets bij verlengingsdagen 
Indien u reist vóór 12 mei en na 20 september ontvangt u een e-bike voor de prijs van een normale huurfiets


route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 38-69 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 5 mei t/m 9 oktober

Langs boerderijen en gasthofen aan de Donau
Deze Donau-fietsreis is bijzonder vanwege de accommodaties. U fietst langs de Donau waarbij u overnacht in traditionele boederijen en gasthofen. Het Donaufietspad is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes van Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotori­seerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.

Vanuit Passau op de grens van Duitsland en Oostenrijk fietst u van boerderij naar boerderij stroomafwaarts naar de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrek­te laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelun­gen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau waar u overnacht in een wijnboederij, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberöst­erreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.

Reist u liever per trein naar uw bestemming? Het is ook mogelijk om de treintickets vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Passau bij ons te boeken. Vanuit Wenen reist u aan het einde van uw reis weer comfortabel terug naar het door u opgegeven station.

 title=

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Passau (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). U ontvangt hier de informatiemap met de routebeschrijving en indien u een fiets hebt gehuurd, neemt u deze in ontvangst. Overnachting in Passau.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert, reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Passau.

Parkeren
* U kunt de auto parkeren aan de rand van Passau nabij de fietsenstalling (omheind terrein). De kosten zijn € 40,- per verblijf (ter plaatse te betalen). Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.
* Er is een openbare parkeergarage vlakbij het treinstation. Kosten € 5,- per dag. Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.

Dag 2
Passau-Feldkirchen (ca. 69 km/5 uur)
Passau, ligt aan drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Vervolgens over de noordelijke oever via Obernzell naar Kramesau. Verder via de Schlögener Schlinge (een opmerkelijke Donaubocht) naar het bekende plaatsje Aschach met het ambachts- en visserijmuseum. Vandaar naar de overnachtingsplaats Feldkirchen.

Dag 3
Feldkirchen-Mitterkirchen (ca. 68 km/5 uur)
Per fiets naar Ottensheim en verder naar de hoofdstad van Oberösterreich: Linz. Vervolgens voert het fietspad u door uitgestrekte landerijen via Abwinden en Mauthausen naar het Keltische dorpje Mitterkirchen. Overnachting in Bauernhof Kraglhof (of gelijkwaardig) waar u een heerlijke boerensnack aangeboden krijgt.
Het is mogelijk om het traject in te korten met 10 km door de trein te nemen van Ottensheim naar Linz, kosten ca. € 5,-.
 

Dag 4
Mitterkirchen-Persenbeug/Ybbs (ca. 38 km/4 uur)
Via het kasteel Dornbach en Ardagger naar Grein. Door de streek Strudengau verder naar de overnachtingsplaatsen Ybbs of het er tegenover gelegen plaatsje Persenbeug. 
 

Dag 5
Persenbeug/Ybbs-Traismauer (ca. 58 km/5 uur per fiets + 45 min. per boot)
Via Marbach naar Melk, bezichtiging mogelijk van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vanuit Melk stapt u op de boot naar Spitz (inbegrepen). In Spitz stapt u weer op de fiets naar Krems. Hier is een bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis). Vervolgens per fiets naar het nabijgelegen Traismauer. 

Dag 6
Traismauer-Wenen (ca. 58 km/5 uur)
Verder via Tulln naar Höflein, een dorp onder de rook van Wenen. Daar kunt de huurfietsen achterlaten en verder reizen per trein (ca. € 4,- per persoon) naar het centrum van Wenen waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten op u wachten. E-bikes kunt u alleen inleveren bij het Infopoint in Wenen (details zie uw reisbescheiden).

Dag 7
Terugreis
Wenen, terugreis per bus (zaterdag, aankomst in Passau om ca. 13.30 uur) of trein (zondag t/m vrijdag, vrije treinkeuze) naar Passau. Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid. Of boekt u nog een nachtje Wenen bij?

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Wenen naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen (boerderijen) - 7 dagen

Tijdens deze reis verblijft u in sfeervolle boerderijen en gasthofen, in Passau verblijft u in een 3-sterrenhotel en in Wenen verblijft u in een 3- of 4-sterrenhotel. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Het ontbijt is inclusief, bij deze reis is het niet mogelijk om de diners bij te boeken, maar er zijn voldoende restaurants in de buurt van de overnachtingsadressen. Hieronder vindt u de meestgebruikte accommodaties tijdens deze reis. Deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Passau en Wenen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Passau * Hotel Amedia 2-persoonskamer € 45,-
toeslag 1-persoonskamer € 21,-
dag 2 Feldkirchen * Landgasthaus Rechberger-König  
dag 3 Mitterkirchen * Kraglhof  
dag 4  Persenbeug/Ybbs * Pichelbauerhof  
dag 5 Traismauer * Weingut Haimel  
dag 7 Wenen 3- of 4-sterrenhotel 2-persoonskamer (overige periodes) € 62,-
2-persoonskamer (juli/augustus) € 52,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 6 overnachtingen in boerderijen en gasthofen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
* ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen) incl. een fles mineraalwater
* Melk-Spitz per boot (incl. fiets)
* 1 x boerensnack
* 1 x wijnproeverij
* transfer Wenen-Passau per bus op zaterdag
* transfer Wenen-Passau per trein van zondag t/m vrijdag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of Belgie - Passau en Wenen - elk station Nederland of Belgie (incl. zitplaatsreservering) € 310,-
* toeslag 1-persoonskamer € 88,- 
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 78,-
* huur e-bike met € 180,-
* transport eigen fiets per bus van Wenen naar Passau € 26,- (dagelijks mogelijk)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerplaats Passau 
* Ottensheim-Linz per trein incl. fiets (ca. € 5,- ter plaatse te voldoen)
* Trein Hoflein-Wenen incl. fiets (ca. € 5,- ter plaatse te voldoen)
* eventuele toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
extra: 
* geen extra kosten voor de huurfiets bij extra overnachtingen onderweg incl. Wenen en Passau!
* e-bike voor de prijs van een normale fiets: indien u reist vóór 12 mei en na 20 september hebben e-bike boekers een geweldig voordeel. De e-bike huurt u dan voor de prijs van een normale fiets.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook