Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen (boerderijen) - 7 dagen

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 415 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in traditionele boerderijen en gasthofen
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
geen extra kosten voor de huurfiets bij verlengingsdagen 
Actie!
  • Reist u in de periode t/m 6 mei en vanaf 17 september? Dan heeft u een geweldig voordeel. De e-bike huurt u dan voor de prijs van een toerfiets!


route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 30-58 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 22 april t/m 3 oktober

Langs boerderijen en gasthofen aan de Donau
Deze Donau-fietsreis is bijzonder vanwege de accommodaties. U fietst langs de Donau waarbij u overnacht in traditionele boederijen en gasthofen. Het Donaufietspad is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotori­seerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.

Vanuit Passau op de grens van Duitsland en Oostenrijk fietst u van boerderij naar boerderij stroomafwaarts naar de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrek­te laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelun­gen.

Culinair interessant is de wijnstreek Wachau waar u overnacht in een wijnboederij, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberöst­erreich Linz en het Donaustadje Grein.

En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.

Reist u liever per trein naar uw bestemming? Het is ook mogelijk om de treintickets vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Passau bij ons te boeken. Vanuit Wenen reist u aan het einde van uw reis weer comfortabel terug naar het door u opgegeven station.

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Passau (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). U ontvangt hier de informatiemap met de routebeschrijving en indien u een fiets hebt gehuurd, neemt u deze in ontvangst. Overnachting in Passau.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Passau.

Parkeren
* u kunt de auto parkeren aan de rand van Passau nabij de fietsenstalling (omheind terrein). De kosten zijn € 40,- per verblijf. Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.
* er is een openbare parkeergarage vlakbij het treinstation. Kosten € 5,- per dag. Het is niet mogelijk een parkeerplaats te reserveren.

Dag 2
Passau-Feldkirchen (ca. 69 km/5 uur)
In Passau heeft u voldoende tijd om het bezienswaardige centrum te bezichtigen. Passau, ligt aan drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Vervolgens over de noordelijke oever via Obernzell naar Kramesau. Verder langs de Schlögener Schlinge (een opmerkelijke Donaubocht) naar het bekende plaatsje Aschach met het ambachts- en visserijmuseum. Vandaar naar de overnachtingsplaats Feldkirchen, overnachting in Landgasthaus Regberger-König (of gelijkwaardig gasthof).

Dag 3
Feldkirchen-Mitterkirchen(ca. 68 km/5 uur)
Per fiets naar Ottensheim en verder naar de hoofdstad van Oberösterreich: Linz. Vervolgens voert het fietspad u door uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Daarna met een pontje over de Donau naar Mauthausen en verder naar het Keltische dorpje Mitterkirchen. Overnachting in Bauernhof Kraglhof (of gelijkwaardig).
 

Dag 4
Mitterkirchen-Persenbeug/Ybbs (ca. 38 km/4 uur)
Via het kasteel Dornbach en Ardagger naar Grein (Greinburg). Door de streek Strudengau verder naar de overnachtingsplaatsen Ybbs of het er tegenover gelegen plaatsje Persenbeug. Overnachting in de boerderij Pichlbauerhof (of gelijkwaardig) 
 

Dag 5
Persenbeug/Ybbs-Traismauer (ca. 57 km/5 uur per fiets + 18 km/2 uur per boot)
Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging mogelijk van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vanuit Melk stapt u op de boot naar Spitz (inbegrepen). In Spitz stapt u weer op de fiets naar Krems. Hier is een bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis) vervolgens per fiets naar het nabijgelegen Traismauer. Overnachting in de wijnboerderij ’Weingut Haimel’ (of gelijkwaardig)

Dag 6
Traismauer-Wenen (ca. 58 km/5 uur)
Verder via Tulln naar Höflein, een dorp onder de rook van Wenen. Daar kunt de (huur)fietsen achterlaten en verder reizen per trein (S-Bahn, ca. € 5,- per persoon) naar het centrum van Wenen waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten bezocht kunnen worden. U verblijft in Wenen in het een 3- of 4-sterrenhotel.

Dag 7
Wenen, terugreis per bus (zaterdag en zondag) of trein (maandag t/m vrijdag) naar Passau. Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid. Of boekt u nog een nachtje Wenen bij?

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Wenen naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen (boerderijen) - 7 dagen

Tijdens deze reis verblijft u in sfeervolle boerderijen en landgasthofen, in Passau verblijft u in een 3-sterrenhotel en in Wenen verblijft u in een 3- of 4-sterrenhotel. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies met ontbijt (bij deze reis is halfpension niet mogelijk) er zijn voldoende restaurants in de buurt van de overnachtingsadressen. Hieronder vindt u de meestgebruikte accommodaties tijdens deze reis. Deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Passau en Wenen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Passau * Dormero Hotel Passau 2-persoonskamer € 45,-
toeslag 1-persoonskamer € 23,-
dag 2 Feldkirchen * Rechberger-König  
dag 3 Mitterkirchen * Radlerbauernhof Moser  
dag 4  Persenbeug/Ybbs * Gasthof Böhm
* Pichelbauerhof
 
dag 5 Traismauer * Hotel zum Schwan
* Weingut Haimel
 
dag 7 Wenen * Rooms Vienna Prater
* Arcotel Kaiserwasser
2-persoonskamer (overige periodes) € 63,-
2-persoonskamer (juli/augustus) € 55,-
1-persoonskamer € 38,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 6 overnachtingen in boerderijen en gasthofen in een 2- persoonskamer met bad of douche/toilet op basis van logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
* Melk-Spitz per boot (incl. fiets)
* transfer Wenen-Passau per bus op zaterdag en zondag
* transfer Wenen- Passau per trein van maandag t/m vrijdag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 85,- 
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-
* huur e-bike met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 160,-
* transport eigen fiets per bus van Wenen naar Passau € 24,- 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden  
* Ottensheim-Linz per trein (incl. fiets) (ca. € 5,- ter plaatse voldoen)
* Trein (S-Bahn) Greifenstein-Wenen (ca. € 5,- ter plaatse voldoen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
extra: 
* geen extra kosten voor de huurfiets bij extra overnachtingen onderweg incl. Wenen en Passau!
* e-bike voor de prijs van een hybride-fiets: in de reisperioden t/m 6 mei en vanaf 20 september hebben e-bike boekers een geweldig voordeel. De e-bike huurt u dan voor de hybride-fiets prijs!
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook