Fietsvakantie Lahn Radweg

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 570 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 16-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
boottocht over de Rijn inbegrepen
met Nederlandstalige routebeschrijving

route: overwegend vlak met twee lichte stijgingen (dag 5, één stijging kunt u mijden per trein). Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 32-54 km afgelegd. De route voert grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes direct langs de rivier.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 14 april t/m 16 oktober.

Fietsreis langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley
Vlak bij de bron van de Lahn begint een prachtig fietspad: de Lahnradweg. De Lahn is totaal 200 km lang en slingert zich van het Rothaargebergte door het Wittgersteinerbergland naar de Rijn. Onderweg worden beschermde natuurgebieden aan de oevers van de Lahn afgewisseld met schilderachtige dorpen en kleine stadjes. De fietsroute is steeds dichtbij de Lahn en is daardoor vlak, met de heuvels links en rechts als decor.

Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis te boeken.

Dag 1
Aankomst in Marburg per eigen vervoer (afstand Utrecht-Marburg ca. 420 km)
Reizigers die arriveren met hun eigen auto kunnen deze tegen betaling (ca. € 3 per dag) parkeren bij het hotel of gratis op een openbare parkeerplaats in de directe omgeving. Marburg is een historische universiteitsstad met een goed bewaard centrum. Bezienswaardig is de beroemde Elisabethkirche, de op één na oudste gotische kerk van Duitsland. 

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Marburg. Vanaf het station van Marburg reist u op eigen gelgenheid naar uw hotel (niet inbegrepen).

Dag 2
Marburg-Wetzlar (ca. 54 km/5 uur)
Over het Lahnfietspad via Cappel en Lahnau naar de Goethe-stad Wetzlar met haar mooie Domkerk en een interessante middeleeuwse binnenstad. Neem zeker de tijd om de oude stadskern te verkennen. Ontdek de smalle steegjes, stijle trappen en de middeleeuwse marktplaats. Daarnaast wordt het vakwerkstadje langs de Lahn ook wel 'de stad van de optiek' genoemd, aangezien er veel producenten van camera's en optische apparatuur vandaan komen.

Dag 3
Wetzlar-Weilburg (ca. 40 km/5 uur)
Over de oude stenen brug vanuit Wetzlar fietst u naar de ijzermijn Fortuna. Hier is nog te zien hoe vroeger ijzererts gewonnen werd. Vervolgens door een prachtig natuurgebied naar Weilburg, met haar idyllische historische binnenstad en Renaissanceslot (te bezoeken) dat hoog boven de Lahn uittorent. Bekijk de prachtige kamers en bezoek in de barokke kasteeltuin de interessante Orangerie om daar van een kop koffie te genieten.

Dag 4
Weilburg-Limburg an der Lahn (ca. 40 km/4,5 uur)
Een route langs de kronkelige Lahn tussen de Taunus en het Westerwald. Via Aumenau en Runkel naar de bijzondere Domstad Limburg an der Lahn. Het is hier sprookjesachtig! Aan de voet van de bekende gekleurde Dom ligt de oude middeleeuwse stad met vele typische Duitse vakwerkhuisjes, restaurants en cafés. 

Dag 5
Limburg an der Lahn-Bad Ems (ca. 47 km/4,5 uur of 36 km/3,5 uur)
Door een prachtig landschappelijk gebied van Diez naar Balduinstein. Het traject kan ingekort worden (11 km) door per trein van Balduinstein naar Obernhof te reizen (niet inbegrepen). Onderweg is een bezoek aan het klooster van Arnstein zeker de moeite waard. Vervolgens fiets u langs de burcht bij Nassau naar einddoel Bad Ems, een van de mooiste kuuroorden van Duitsland. 

Dag 6
Bad Ems-Koblenz (ca. 17 of 46 km/ 2 of 4 uur)
U fietst eerst 12 km langs de Lahn tot de monding in de Rijn. Zeker aan te raden is een extra traject van ca. 29 km via Boppard en St. Goar naar de Loreley. Beklim de rots of ga met de stoeltjeslift omhoog en geniet van het prachtige uitzicht. Een leuke afsluiting: de verdere doorreis naar Koblenz gaat per boot (inclusief). 
 

Dag 7
Na het ontbijt komt de fietsvakantie ten einde. U kunt per bus (vertrek 09.00 uur, duur ca. 2,5 uur) of trein terug reizen naar de geparkeerde auto in Marburg. 

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij Aktiva Tours boekt dan reist u vanaf het station van Koblenz terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Fietsvakantie Lahn Radweg

Tijdens deze reis verblijft u in zo dicht mogelijk bij de Lahnradweg gelegen hotels. Alle kamers hebben een bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Marburg en Koblenz. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Marburg * Hotel Cala Luna 2-persoonskamer € 52,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
dag 2 Wetzlar * Euler Haus Hotel  
dag 3 Weilburg * Hotel Lahnbahnhof  
dag 4 Limburg an der Lahn * Hotel Montana Limburg  
dag 5 Bad Ems * Hotel Lahneck  
dag 6 Koblenz *City Hotel Hamm 2-persoonskamer € 51,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


apr 2022 | mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 | inclusief:
* 6 overnachtingen (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) inclusief ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* boottocht op dag 6

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis vanaf elk Nederlands of Belgisch station-Marburg en Koblenz-elk Nederlands of Belgisch station € 145,-
* toeslag 1-persoonskamer € 120,-
* huurfiets met naar keuze 7 of 27 versnellingen € 70,-
* huur elektrische fiets  € 180,-
* transfer Koblenz-Marburg per minibus € 70,- (dagelijks om 09.00 uur, duur ca. 2,5 uur)
* transfer eigen fiets Koblenz-Marburg € 19,- 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief: 
* overige maaltijden
* transfer Koblenz-Marburg per trein ca. € 25,- (ter plaatse te boeken/betalen)
* parkeerplaats in Marburg
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Mooie fietstocht, veel afwisseling. Prima hotels.
I. van de Veerdonk
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook