Fietsvakantie Kop van Noord-Holland

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 9,0
vanaf € 620,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met fietsroutes naar o.a. Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Texel

route: vlak. Per fietsdag wordt ca. 45-61 km afgelegd
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 24 september
goed om te weten: de tickets voor de overtocht van/naar Texel zijn niet inbegrepen. Deze kunt u bestellen bij  de veerdienst TESO. Klik hier om direct naar de website te gaan en de tickets te bestellen.

De verrassende Kop van Noord-Holland 
Een prachtige fietsvakantie door de verrassende Kop van Noord-Holland en het Waddeneiland Texel. Een kilometerslang zandstrand ligt voor u klaar en kent geen openingstijden. U kunt er altijd terecht. Naast dit mooie geschenk van moeder natuur leent het gebied achter de duinen zich prima voor een afwisselende fietsvakantie. Fietsen langs de bloeiende bollenvelden. Zeehonden kijken op de Waddenzee. U geniet van duinen, bloembollenvelden, polderlandschappen en mooie gezellige stadjes. Kortom; een ideale bestemming! Vooral in het voorjaar tijdens de bloeitijd (o.a. bloembollen) aan te bevelen!

Dag 1
heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Alkmaar. De auto kunt u gratis parkeren bij het hotel. Vanwege de centrale locatie van het hotel heeft u de mogelijkheid om Alkmaar te verkennen.

Dag 2
Alkmaar - Hoorn (ca. 45 km)
Vandaag wordt er van Alkmaar, de bekende kaasstad, naar de IJsselmeerkust gefietst. De route gaat door het binnenland in een enigszins rechte lijn naar Hoorn. In Hoorn, een prachtige oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw, staat uw hotel.

Dag 3
Hoorn - Medemblik (ca. 49 km)
Na het ontbijt gaat u op pad. Vandaag vooral veel knusse dorpjes en zeker ook ruimte en rust! In het gebied West-Friesland treft u stolpboerderijen en molens, boomgaarden en bloembollenvelden en akkers met veelsoortige groenten. U fietst over de oude zeedijk en u heeft voortdurend zicht op het IJsselmeer. U doet de mooie levendige stad Enkhuizen aan. Tip: (openlucht) Zuiderzeemuseum!

Dag 4
Medemblik - Den Helder (ca. 57 km)
Door de Wieringermeer fietst u van Medemblik richting Den Helder. Medemblik is een mooi historisch stadje met o.a. veel watervertier. Ten zuiden van Den Helder heeft zich het grootste bloembollengebied van de wereld ontwikkeld. In het voorjaar is het één grote kleurenzee van tulpen en andere bloemen.

Dag 5
Rondje Texel (diverse afstanden)
Texel is het grootste Waddeneiland en heeft een prachtige natuur. Heerlijk om het eiland per fiets te doorkruisen. Er zijn verschillende fietsroutes op Texel, waaronder langs het schitterende natuurgebied De Slufter, het enige gebied in Nederland waar de zee van oudsher ongehinderd kan binnenstromen. Een wandeling in de Slufter is een ware belevenis.

Dag 6
Den Helder - Alkmaar (ca. 61 km)
Vanuit Den Helder gaat u naar Callantsoog. U passeert de nabijgelegen Hondsbossche Zeewering, het Zwanenwater, verderop Petten en het mooie Schoorl. Met een licht zeewindje fietst u als het ware achter en door de duinen en bossen langs de Noordzeekust richting Alkmaar. De Noordzeekust biedt u een combinatie van kilometerslange zandstranden en duinenrijen en een schitterende natuur.

Dag 7
terugreis
Na het ontbijt komt de reis ten einde en reist u op eigen gelegenheid terug naar huis.

Fietsvakantie Kop van Noord-Holland

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.
 
dag 1 t/m 2 Golden Tulip Hotel Alkmaar **** (Alkmaar)
dag 2 t/m 3 Hotel de Keizerskroon *** (Hoorn)
dag 3 t/m 4 Hotel Medemblik *** (Medemblik)
dag 4 t/m 6 Hotel Lands End *** (Den Helder)
dag 6 t/m 7 Golden Tulip Hotel Alkmaar **** (Alkmaar)


inclusief:
* 6 nachten verblijf in hotels in een 2-persoonskamer o.b.v. logies/ontbijt
* routebeschrijving met toeristische informatie
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* parkeerplaats 
* GPS-tracks (op aanvraag) 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 195,-
* toeslag 1-persoonskamer € 180,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 72,-
* huur e-bike € 150,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* overtocht Den Helder - Texel v.v. (inclusief fiets)** € 5,-
* toeristenbelasting 
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

**  let op: de tickets voor de overtocht van/naar Texel zijn niet inbegrepen. Deze kunt u bestellen bij  de veerdienst TESO. Klik hier om direct naar de website te gaan en de tickets te bestellen.

9 Voor de derde keer een fietsvakantie geboekt bij Aktiva Tours. Na geweldige fietsvakanties langs de Moezel en rond de Bodensee nu (met eigen e-bikes) de Kop van Holland gefietst, ook dat was top! Leuke hotels met name Hotel Medemblik en Hotel de Keizerskroon, vriendelijk personeel. Prachtige fietsroutes door waterrijk land en op de terugweg naar Alkmaar door de Schoorlse Duinen en via Bergen naar Alkmaar, echt leuke stad! Een echte aanrader deze vakantie dicht bij huis!

Chris Busser, reisperiode augustusus 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook