Fietsvakantie Kop van Drenthe

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 319,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
28-11-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

ontdek Nationaal Park Drentsche Aa en het Fochteloërveen
inclusief bagagevervoer
ontbijt inbegrepen
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zondag en dinsdag van 1 maart t/m 30 november

Ontdek het prachtige Drenthe op de fiets
Tijdens deze fietsreis door de Kop van Drenthe zult u ontdekken dat elke kilometer van dit gebied anders is. Dit komt door de overgangen tussen zand, klei en moeras. Drenthe staat niet voor niets bekend als dé natuurprovincie van Nederland. Bossen, vennen, veen- en moerasgebieden wisselen zich in rap tempo af met heidevelden en zandduinen. Geen wonder dat deze streek vele Nationale Parken kent. Tijdens deze reis komt u door het Nationaal Park Drentsche Aa en hoogeveengebied Fochteloërveen. Daarnaast is Drenthe ook rijk aan cultuur welke u kunt ontdekken in het Drents Museum en Gevangenismuseum Veenhuizen.

Dag 1
naar Zuidlaren
Vandaag begint uw fietsvakantie in Drenthe. U reist op eigen gelegenheid naar Zuidlaren, waar u vanaf 16.00 uur van harte welkom bent in het Brinkhotel.

Dag 2
Rondje Zuidlaren (ca. 54 km)
Vandaag fietst u door Nationaal Landschap Drentsche Aa. Het gebied heeft 21 dorpen en gehuchten en bestaat voor meer dan de helft uit landbouwgrond. Het gebied is genoemd naar de gelijknamige beek die door het landschap stroomt. Het bijzondere van deze beek is dat het landschap een van de weinige in Nederland is die nauwelijks door de mens is verlegd en nog op natuurlijke wijze door het landschap meandert. Wilt u het bos eens vanuit een ander perspectief zien, maak dan wandeling tussen de boomtoppen over het Boomkroonpad tussen de plaatsen Grolloo en Drouwen. Dit wandelpad leidt u hoog langs de toppen van de bomen. In het bezoekerscentrum vindt u een presentatie over het bosleven en een winkeltje. Aan het einde van de rondrit fietst u weer terug naar Brinkhotel Zuidlaren.

Dag 3
Zuidlaren - Roden (ca. 58 km)
Vanuit Zuidlaren fietst u eerst weer door Nationaal Landschap Drentsche Aa en dan door naar Assen. Bezoek hier het Drents Museum of geniet op een van de terrassen van een drankje. De route gaat verder langs het Fochteloërveen. Geniet van de rust en de uitgestrektheid van het landschap. Laat u verrassen door de bijzondere veenplanten en de vele vogelsoorten die hier leven. In het voorjaar hoort u de roep van baltsende kraanvogels en in het najaar rusten er duizenden ganzen op het Esmeer. De komende 2 nachten verblijft u in Hotel Onder de Linden in Roden.

Dag 4
Rondje Roden (ca. 56 km)
Na het ontbijt staat er een rondrit langs vele bezienswaardigheden op het programma. Breng zeker even een bezoek aan het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen (entree niet inbegrepen). Verder door Veenhuizen, een dorp dat in niets lijkt op andere dorpen, met haar rechte lanen en statige panden. De route gaat verder door het hoogveengebied Fochteloërveen. In het gebied staan veel uitkijktorens en -platforms, waarbij Uitkijktoren Kolonieveld de meest bijzondere is. Dan door naar Norg en vandaar fietst u terug naar Roden waar u weer overnacht in Hotel Onder de Linden.

Dag 5
Roden - Zuidlaren (ca. 56 km)
Vanmorgen geeft u de bagage af bij de receptie, vanmiddag wordt deze afgeleverd bij het Brinkhotel in Zuidlaren waar uw fietsvakantie Nederland erop zit. Maar eerst nog een waterrijke route! U fietst richting Leek en langs het Leekstermeer, misschien neemt u daar een verkoelende duik? Het meer is nergens dieper dan anderhalve meter. Dan door naar het volgende meer: het Paterswoldemeer. Dit meer ligt tussen Haren, Eelde en Groningen in en is ontstaan in de 16e en 17e eeuw door afgraving van het veen. In Eelde kunt u een uitstapje maken naar het Internationaal Klompenmuseum, Museum de Buitenplaats voor figuratieve kunst of het Muziek Museum Vosbergen. U vervolgt uw route langs het Zuidlaardermeer en Molen(museum) de Wachter, een korenmolen uit 1851. Aan het einde van de middag fietst u naar het Brinkhotel in Zuidlaren, vanwaar u de auto kunt pakken voor de terugreis.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, maar worden in een andere volgorde gefietst.

Fietsvakantie Kop van Drenthe ***

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 en 2 Zuidlaren Brinkhotel *** (https://www.brinkhotel.nl/nl/)
dag 3 en 4 Roden Hotel Onder de Linden *** (https://hotelonderdelinden.nl/)inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 160,-
* huur toerfiets € 60,- **
* huur e-bike € 135,- **

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
8

De route was super en mooi. De route beschrijving was niet oké. Er werden bezienswaardigheden aanbevolen maar de beschrijving er naartoe miste we.

anoniem, reisperiode april 2023
inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 160,-
* huur toerfiets € 60,- **
* huur e-bike € 135,- **

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook