Fietsvakantie in het Roerdal

7 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 7.5
vanaf € 630,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
08-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief boottocht over de Rursee
bagagevervoer inbegrepen
fiets dwars door de Nationale Parken van de Eifel en De Meinweg
route: de routes gaan door heuvelachtig gebied. Om optimaal te genieten van deze reis raden we het gebruik van een e-bike of een toerfiets met minimaal 21 versnellingen aan. Per fietsdag wordt ca. 45-58 km afgelegd.
minimum aantal reizigers:  1
aankomst: elke zondag van 12 mei t/m 8 september

Lekker wegfietsen in het Roerdal
Tijdens deze 7-daagse fietsvakantie fietst u tussen Roermond en de Rursee nabij Heimbach, zowel langs de Roer (Duits: Rur) als de Rursee en aangrenzende landschappen. Ontdek de Nationale Parken Eifel en De Meinweg, maar ook het Duitse bruinkoolgebied en het Heinsberger Land vanaf de fiets. Verrassend zijn de prachtige kastelen die, verspreid in het landschap, de woelige eeuwenoude geschiedenis hebben doorstaan. De burchten van Nideggen en Heimbach zijn daarvan een uniek voorbeeld. Het deels vernieuwde fietspad langs de Roer volgt de gelijknamige meanderende rivier, vanaf de bron bij Botrange in de Belgische Ardennen, tot aan de monding in de Maas bij Roermond. Ook de boottocht op de Rursee is een speciale ervaring!

Dag 1
Aankomst in Herten
Vandaag begint uw fietsvakantie Duitsland en reist u op eigen gelegenheid naar Herten, gemeente Roermond. De auto kunt u gratis bij het hotel parkeren. Na het inchecken kunt u genieten van een heerlijk kopje thee of koffie met Limburgse vlaai.

Dag 2
Herten – Geilenkirchen (55 km/5 uur)
U maakt al snel kennis met het riviertje de Roer. Tegelijkertijd zijn in de verte de beide torens van de basiliek in Sint Odiliënberg zichtbaar. Deze kerk in romaanse stijl ligt op een heuvel aan de Roer. Na de grenspassage bij Effeld verandert de naam Roer in Rur. Op de route naar Geilenkirchen is het voormalige vestingstadje Wassenberg bezienswaardig. Hoog boven het stadje torent de Burg Wassenberg. De oudste restanten van het kasteel dateren uit de 15e eeuw. Nu is er een hotel-restaurant gevestigd. Enige kilometers voorbij Wassenberg zijn er kort achter elkaar een 4-tal klimmetjes, maar óók 4 afdalingen. Het levendige stadje Hückelhoven is een voormalig centrum van de mijnindustrie. Na een fraai ritje langs het riviertje de Wurm wordt Geilenkirchen bereikt.

Dag 3
Geilenkirchen – Jülich (58 km/6 uur)
De route van vandaag slingert over smalle en rustige weggetjes door het 'Rurtal'. Kenmerkend zijn de uitgestrekte landerijen. Verspreid over dit agrarische landschap liggen verstilde dorpen. Het stadje Linnich, bijna halverwege de route, is een geschikte plek voor een pauze. Rust even uit op het Place de Lesquin. Na aankomst in de historische vestingstad Jülich, is het de moeite waard de architecturale pracht van de plaatselijke citadel te gaan bekijken. Kenmerkend is de vierkante vorm van dit unieke bouwwerk van de Italiaanse architect Alessandro Pasqualini. Ook het uitgestrekte park Brückenkopf mag u niet missen.

Dag 4
Jülich – Heimbach (ca. 52 km/5 uur)
Op de de Rurufer-Radweg tussen Jülich en Düren valt er veel te genieten. Kenmerkend is het golvende landschap waar weinig of geen bomen staan. Maar de vruchtbare lössbodem is ideaal voor de verbouw van landbouwproducten, zoals suikerbieten en tarwe. In Jülich staat een van de grootste suikerfabrieken van Europa. Ongeveer 1.600 landbouwers leveren hier jaarlijks de geoogste bieten af. In Düren is er op de gezellige Kaiserplatz of op de Markt voldoende gelegenheid voor een koffiepauze met wat lekkers. Voorbij Düren leidt de route verder richting de Noord-Eifel met het bekende natuurpark Hoge Venen – Eifel. De natuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. In het toeristenstadje Heimbach is veel te zien en te beleven. De burcht, hoog boven op een rots, is oorspronkelijk uit de 10e eeuw. De 2e helft van de route heeft een licht heuvelachtig karakter.

Dag 5
Heimbach – Düren (ca. 54 km/6 uur)
U begint vandaag rustig aan met een boottocht op de Rursee van Heimbach naar Rurberg (inclusief). Het is een prachtige belevenis. De fiets gaat mee aan boord. In Rurberg stapt u weer op de fiets voor een unieke fietstocht van 10 km hoog boven het meer naar Heimbach, met onderweg prachtige vergezichten. Vervolgens fietst u langs de Rur naar Düren, een van de mooiste stukjes fietspad in de Eifel. Voor de sportieve fietser is een klim naar het historische stadje Nideggen (optioneel) een absolute aanrader.

Dag 6
Düren – Hückelhoven (ca. 55 km/6 uur)
Na het vertrek uit Düren leidt de route richting bruinkool dagbouw Hambach. Een omstreden project deze bruinkoolwinning hier. De omvang ervan is enorm, dat zal straks duidelijk worden. Al van verre is de 292 m hoge Sophienhöhe te zien. Dit is de grootste kunstmatige heuvel ter wereld, ontstaan door dagbouw in de bruinkoolmijn. Vervolgens gaat het via Niederzier weer richting de Rurufer-Radweg (RUR). Langs Jülich en Linnich gaat het in noordelijke richting door het typische 'Auen'-landschap, het weidelandschap op weg naar de Maas, dat fascineert met weidse uitzichten over de groene velden. De geïsoleerde bomenrijen maken het plaatje compleet. Let ook op de vele watervalletjes, vaak fotogeniek.

Dag 7
Hückelhoven – Herten (ca. 45 km/5 uur)
Voor de afsluitende etappe is er om te beginnen nog een prachtige route door het “Auen”-landschap. De laatste kilometers op de Rurufer Radweg zullen zeker in herinnering blijven. Voor een onderbreking van de fietstocht is de Gitstapper Molen, na ruim 20 kilometer op de grens van Duitsland en Nederland, een absolute aanrader. Vervolgens leidt de route door het Nationaal Park De Meinweg naar het laatste stukje Roerdal. Niet geheel toevallig heeft de gemeente in dit stukje Limburg de naam Roerdalen gekregen. Via de forensendorpen Herkenbosch en Melick gaat de route terug naar Herten. Hier is het einde van deze fietsvakantie Duitsland met veel nieuwe indrukken.

Overzicht Stijgen (meters) Dalen (meters)
Dag 2 396 344
Dag 3 276 263
Dag 4 749 555
Dag 5 869 1022
Dag 6 252 334
Dag 7 255 287

Fietsvakantie in het Roerdal

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande uitstekende 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Het is mogelijk om tegen een toeslag de diners bij te boeken. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Herten. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

Dag(en) Plaats Hotel Prijzen verlengingsnacht **
Dag 1 Herten Hotel Oolderhof 2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
Dag 2 Geilenkirchen City Hotel -
Dag 3 Jülich Stadthotel Jülich -
Dag 4 Heimbach Astoria Hotel -
Dag 5 Düren Dorint Hotel -
Dag 6 Hückelhoven Hotel am Park -
** de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 6 nachten in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* boottocht over de Rursee
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 240,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 105,-
* huur e-bike € 160,-
* toeslag halfpension € 180,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

prima geregelde reis. Hotels som wel langs wat drukkere wegen.

anoniem, reisperiode juni 2024
8

De fietsroutebordjes in Duitsland laat nogal te wensen over.

anoniem, reisperiode augustus 2023
7

anoniem, reisperiode mei 2023
inclusief:
* 6 nachten in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* boottocht over de Rursee
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 240,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 105,-
* huur e-bike € 160,-
* toeslag halfpension € 180,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook