Fietsvakantie Hunebed Highway

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 339,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

bagagevervoer inbegrepen
met o.a. Nationaal Park Drentsche Aa, Balloërveld en Westerbork
inclusief diner op de aankomstdag
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 maart t/m 30 november

De Hunebed Highway
Rondom de Hunebed Highway (N34) ligt een uniek gebied met volop natuur, cultuur en de geschiedenis. U overnacht in goede hotels die samen de Hunebed Highway Hotels hebben opgericht. 

Dag 1
heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel in Ees. Na het inchecken kunt u het veenpark in Barger-Compascuum bezoeken of een kijkje nemen in Wildlands Adventure Zoo (niet inbegrepen).

Dag 2
Ees - Zuidlaren (ca. 56 km)
Vanuit Ees fietst u naar het Hunebedcentrum in Borger. Hier kunt u ervaren hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Direct naast het Hunebedcentrum ligt het grootste hunebed van Nederland. De benodigde stenen (tot 20.000 kilo per stuk) zijn zonder moderne werktuigen vervoerd en gebruikt voor de bouw van de hunebedden. Later op de dag fietst u over het voormalig Kamp Westerbork. Vanuit dit kamp zijn ruim 100.000 mensen, voornamelijk Joden, afgevoerd naar de vernietigingskampen als Auschwitz en Sobibor. Voordat u in Zuidlaren aankomt voor uw overnachting fietst u door het Nationaal Park Drentsche Aa. Het Drentsche Aa landschap ontstond vele duizenden jaren geleden door een samenwerking van natuur en mens. Het is het best bewaarde beekdallandschap van West-Europa. Hier vindt u de meeste prehistorische monumenten van ons land bij elkaar.

Dag 3
Zuidlaren - Odoorn (ca. 57 km)
Vandaag fietst u eerst door het Balloërveld en geniet u van de unieke overwegende heide en vergraste heidebegroeiing en veenmeertjes, dennenbos en her en der kleine zandverstuivingen. Ook zijn hier grafheuvels en middeleeuwse karresporen te zien. Het Balloërveld wordt bewoond door de schaapskudde van Ballo en is met maar liefst 400 Drentse heideschapen de grootste van Drenthe. Bij Drouwen kunt u over een stalen constructie door de boomtoppen wandelen en het bos eens vanuit een totaal andere hoek bewonderen. Daarna komt u op een fietsafstand van circa 6 kilometer een vijftal hunebedden tegen. Op de uitkijktoren Poolshoogte heeft u een uniek uitzicht over de prachtige omgeving. U overnacht in Odoorn bij Hotel De Oringer Marke, direct naast de 13e eeuwse Margarethakerk, waarvan een deel van de muren is opgetrokken van zwerfstenen die mogelijk afkomstig zijn van Hunebedden.

Dag 4
Odoorn - Coevoerden (ca. 55 km)
Direct nadat u op de fiets bent gestapt komt u langs de grafheuvel Eppiesbargje. Daarna gaat u door de Valther- en Emmerdennen naar Emmen. Een klein stukje door het moderne winkelcentrum en langs Adventure Zoo Wildlands vervolgt u de route naar Nieuw Amsterdam. Vincent van Gogh heeft hier aan het einde van de 19e eeuw een tijdje gewoond en gewerkt. In een oude rietgedekte Saksische boerderij in Schoonebeek kunt u de zandstrooikunst bewonderen. Ook is hier een expositie van de NAM over het historie van de winning van aardolie en -gas in deze omgeving. Een bezoekje aan het kasteel van Coevorden, dat in gebruik is als restaurant, en het stedelijk museum zijn zeker aan te bevelen.

Dag 5
Coevorden - Ees (ca. 60 km)
De molens van het prachtige brinkdorp Dalen vormen aan het begin van uw fietsdag het decor. In het dorpje Gees kunt u genieten van het beschermd dorpsgezicht en de fraaie beeldentuin. Via de Mepper dennen fietst u vervolgens naar het monumentendorp Orvelte, “het Oerdorp” van Drenthe. Aan het einde van de dag fietst u door de prachtige staatsbossen van Schoonloo en Exloo naar het dorp Ees. Aan het einde van de route heeft u nog even de mogelijkheid van een prachtig uitzicht te genieten en een laatste stop in te lassen bij uitkijktoren en terras-restaurant Poolshoogte. Eenmaal in Ees aangekomen is de fietsvakantie Nederland helaas alweer tot een einde gekomen en reist u op eigen gelegenheid weer terug naar huis.

Fietsvakantie Hunebed Highway

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels. Op de eerste dag van het beschreven programma is het diner inbegrepen. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 

dag 1  Hotel Eeserhof in Ees
dag 2 Brinkhotel in Zuidlaren
dag 3  Hotel de Oringer Marke of Hotel de Oringer Stee in Odoorn
dag 4 Hotel Talens in Coevorden


sep 2022 | okt 2022 | nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* diner op dag van aankomst
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 230,-
* huur toerfiets € 62,50,- **
* huur e-bike € 125,- **
* reis- en annuleringsverzekering

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plekke te voldoen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden en dranken
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook