Fietsvakantie Hollandse Rijn

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 499 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 18-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
met historische plaatsen als Oosterbeek, Wijk bij Duursteden en Dordrecht
inclusief bagagetransport van hotel naar hotel

route: overwegend vlak. Per fietsdag wordt ca. 35-64 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zaterdag van 1 mei t/m 19 september

Langs de Rijn vanuit Arnhem naar Rotterdam
De Rijnroute, een meer dan 1200 km lange weg door verschillende landen welke in vier verschillende delen beschreven wordt in de Bikeline Fietsgidsen. In onze vernieuwde Rijnroute volgen we deze Bikeline van Arnhem naar Rotterdam. Een afwisselende route langs historische plaatsen, wonderschone vestingsteden en door oer-Hollands polderlandschappen. De Rijnroute is volledig bewegwijzerd en loopt grotendeels over fietspaden. De route voert vanaf Arnhem door historische plaatsen als Oosterbeek, Wijk bij Duurstede, Buren, Gorinchem en Dordrecht, langs typische polderlandschappen en grotendeels over fietspaden naar Rotterdam. Eventueel kunnen klanten doorfietsen naar Hoek van Holland waar de Rijn in de Noordzee uitmondt. Hoogtepunten tijdens de route zijn bijvoorbeeld het Airborne Museum Hartestein, Kasteel Doorwerth, Slot Loevestijn, Nationaal Park de Biesbosch, de molens van Kinderdijk en het eindpunt Rotterdam, 5e in de top-10 van ‘world top cities‘ (Lonely Planet’s Best in Travel 2016).

** Arnhem en Rotterdam zijn beiden per trein bereikbaar. Na afloop van de reis kunt u eenvoudig terugreizen naar Arnhem. Een andere mogelijkheid is dat u in Rotterdam parkeert (niet gratis) en dat u voorafgaande de reis per trein naar Arnhem reist. We raden aan om bij deze reis een huurfiets te nemen, indien u met de trein terug naar uw auto wilt reizen. Dit voorkomt het reizen met uw fiets én bagage.

Dag 1
De start van deze route is in Arnhem, bekend van de Slag om Arnhem in de 2e Wereldoorlog. Maar ook een stad met een prachtige dierentuin, het schitterende stadspark Sonsbeek, het Openluchtmuseum en aan de voet van Nationaal Parken Hoge Veluwe en Veluwezoom. Aan u de keuze: overnacht u in het centrum van Arnhem of begint u de route liever buiten de stad (kosteloos parkeren) aan de voet van Nationaal Park Veluwezoom.

Dag 2
Arnhem - Wijk bij Duurstede (ca. 60 km) 
Een afwisselende tocht door de bosrijke Veluwezoom, langs de 52 meter hoge Grebbeberg, de zuidoostelijke punt van de Utrechtse Heuvelrug. Militaire erevelden vormen stille getuigen van hevige gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volg de Nederrijn naar kasteel Amerongen, met zijn schitterende tuin. Eindpunt is het monumentale Wijk bij Duurstede. Ooit lag hier Dorestad, rond het jaar 800 het belangrijkste Noord-Europese handelscentrum. Geniet van de prachtige binnenstad en pik bij mooi weer een terrasje aan de markt.

Dag 3
Wijk bij Duurstede – Asperen (ca. 39 km)
Steek bij Wijk bij Duurstede, gelegen aan een knooppunt van waterwegen, met de fraaie boogbrugpont ‘Wijkse Veer’, de Nederrijn over en zet koers richting Nederlands bekendste fruitstreek, de Betuwe. Langs het historische stadje Buren bereikt u het riviertje de Linge. Linge betekent ‘lang’, maar een korte, vriendelijke fietsroute brengt u snel bij de “Glasstad” Leerdam. U overnacht in Asperen, één van de mooiste dorpen van Nederland, aan de Linge. 

Dag 4
Asperen – Papendrecht/Dordrecht (ca. 64 km) 
Vanaf Leerdam bereikt u snel Gorinchem. Neem even de tijd voor een verkenning door de historische binnenstad van Gorinchem. Neem dan de veerpont naar het vestingstadje Woudrichem. Via ‘knooppunten’ doorkruist u met inbegrip van één of twee boottochtjes (afhankelijk van het seizoen) het heerlijke Nationale Park de Biesbosch, de plek waar Waal en Maas elkaar ontmoeten. De motorpont ‘De Biesbosch’ vaart het hele jaar en zet u zeker over de Nieuwe Merwede naar Kop van ’t Land, waarna u Dordrecht bereikt. Een waterbus brengt u over de Beneden Merwede naar Papendrecht.

Dag 5
Papendrecht/Dordrecht – Rotterdam (ca. 35 of 65 km) 
Fietsend door de Alblasserwaard bereikt u het op de UNESCO werelderfgoedlijst bijgeschreven Kinderdijk. De negentien poldermolens zijn een internationale trekpleister en per fiets prima te bezichtigen. Daarna per Driehoeksveer via Slikkerveer, richting dynamisch Rotterdam. Optioneel kunt u nog doorfietsen naar Hoek van Holland, waar de Rijn in de Noordzee uitmondt. Deze route is ca. 30 km verder, vanaf Hoek van Holland kunt u dan met de trein terug naar Rotterdam reizen.

Dag 6
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid naar huis.

** Arnhem en Rotterdam zijn beiden per trein bereikbaar. Na afloop van de reis kunt u eenvoudig terugreizen naar Arnhem. Een andere mogelijkheid is dat u in Rotterdam parkeert (niet gratis) en dat u voorafgaande de reis per trein naar Arnhem reist. We raden aan om bij deze reis een huurfiets te nemen, indien u met de trein terug naar uw auto wilt reizen. Dit voorkomt het reizen met uw fiets én bagage.

Fietsvakantie Hollandse Rijn

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 

dag 1 t/m 2

Best Western Haarhuis in Arnhem
Postillion Hotel Arnhem in Arnhem

dag 2 t/m 3

Hotel de Gouden Leeuw in Wijk bij Duurstede
Hotel Bistro Florian in Wijk bij Duurstede

dag 3 t/m 4

Hotel de Schildkamp in Asperen

dag 4 t/m 5

Hotel Apollo in Papendrecht
Postillion Hotel in Dordrecht

dag 5 t/m 6

Hotel SS Hotterdam in Rotterdam
Inntell Hotel in Rotterdam

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 

verlenging 2-persoonskamer 1-persoonskamer toeslag
elke plaats € 70,- € 30,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 8 nachten verblijf een 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt
* routebeschrijving met toeristische informatie
* bagagevervoer van hotel naar hotel 
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 175,-
* toeslag 1- persoonskamer € 220,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 60,-
* huur e- bike € 125,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis **
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

** Arnhem en Rotterdam zijn beiden per trein bereikbaar. Na afloop van de reis kunt u eenvoudig terugreizen naar Arnhem. Een andere mogelijkheid is dat u in Rotterdam parkeert (niet gratis) en dat u voorafgaande de reis per trein naar Arnhem reist.
We raden aan om bij deze reis een huurfiets te nemen, indien u met de trein terug naar uw auto wilt reizen. Dit voorkomt het reizen met uw fiets én bagage.

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook