Fietsvakantie Groninger Hogeland en Schiermonnikoog

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 550 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
met Groningen, het Lauwerseer, Schiermonnikoogen méér!
inclusief bagagetransport van hotel naar hotel

route: overwegend vlak. Per fietsdag wordt ca. 23-54 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag van 1 april t/m 25 september. 

Fietsen in Groningen, Friesland en een stukje Drenthe
Het eeuwenoude Groningse cultuurlandschap, het Lauwersmeer en het natuurrijke Waddeneiland Schiermonnikoog, lenen zich perfect om per tweewieler te worden verkend. U ontdekt tal van paden en weggetjes die u anders niet snel had gevonden. Start in het bruisende Groningen en ontdek Pieterburen, de vogelrijke Wadden, de statige borgen en bolle wierden, de eeuwenoude kerken… Er gaat niets boven Groningen!

Dag 1
Aankomst in Groningen. De middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terras te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 2
Groningen - Uithuizen (ca. 54 km)
Vandaag staat de borgen-route op het programma. Vlak nadat u de stad hebt verlaten gaat het landschap open. Weidse uitzichten worden onderbroken door plaatsen als Ten Boer, Stedum en het inmiddels bekende Loppersum. Rusthoven is de eerste Borg maar is vanwege aardbeving schade niet open, in tegenstelling tot Borg Ekenstein vlak voor Appingedam. Dan door richting Roodeschool en de fraaie blauw-witte toren van Uithuizermeeden. In de slot kilometers 2 fraaie Borgen, de Rensumaborg en de Menkemaborg met fijn een terras.

Dag 3
Uithuizen - Schiermonnikoog (ca. 52 km) 
U wordt wakker in Noord-Groningen, het vlakke land tegen de Wadden met her en der een kleine uitstulping met wat bebouwing in het landschap, de Wierden. De korte rit vandaag brengt u verder noordwaarts door open land, langs de Zeedijk en met uitzicht op de kwelders. De Waddenroute zou niet compleet zijn zonder een uitstapje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en koffie met gebak in ’t Zielhoes. De andere gaat landinwaarts langs Kantens, Middelstum en wierdendorpen Onderdendam en Warffum. Vandaaruit gaan beide routes over het echte Hoge Land naar Den Andel en Pieterburen, bekend van de zeehondencrèche en de start van het Pieterpad. Via katholieke enclave Kloosterburen en Wierde Ulrum door richting Nationale Park Lauwersmeer voor de boot naar Schiermonnikoog (de boot van 15:30 of 18:30 uur). 

** let op: de tickets voor de overtocht van/naar Schiermonnikoog zijn niet inbegrepen. Deze kunt u bestellen bij  de veerdienst Wagenborg Passagiersdiensten. Klik hier om direct naar de website te gaan.

Dag 4
Rondrit Schiermonnikoog (ca. 23 km) 
Hoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijs groene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, lunchstop bij Paviljoen Paal 3, strandtocht naar de Balg om zeehonden te spotten, pootje baden in de Berkenplas, wegzakken in de avondzon bij de Marlijn wachtend op uw diner of toch nog even ‘shoppen’ in het dorp. Nog niet moe? De Tox bar is nog tot laat open, maar lekker met een boek in een hoekje is ook goed.

Dag 5
Schiermonnikoog – Zuidhorn (ca. 52 km) 
In de ochtend met de boot weer naar de wal. Langs het sluizencomplex verruilt u voor eventjes Groningen voor de buurprovincie. Links het open water van het Lauwersmeer met in de voorgrond Schotse hooglanders en Konikpaarden, rechts groene weides met een boerderij en een kerk. Water, boten en witte zeilen, u bent in Friesland. Het Nationale Park Lauwersmeer wordt bijna geheel gerond. In de haven van Zoutkamp buigt u af naar monumentale wierdendorp Niehove, door Elsevier Weekblad ooit verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een laatste pareltje voordat u in Zuidhorn bent, de Piloersemaborg, B&B, gastronomische parel!

Dag 6
Zuidhorn – Groningen (ca. 54 km) 
De laatste rit voert door het Westerkwartier. Ingeklemd tussen Friesland en Drenthe heeft dit kleinschalige landschap zijn eigen gezicht. Kleine weilanden omzoomd door karakteristieke houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. De dorpen Marum, Leek en Peize liggen iets verhoogd op zandruggen die van west naar oost lopen. De tocht door dit Groningse coulisselandschap is afwisselend en brengt u door de Kop van Drenthe en langs het Paterswoldsemeer weer terug naar de stad.

Fietsvakantie Groninger Hogeland en Schiermonnikoog

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 

Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 t/m 2

Groningen

Best Western Hotel Plaza
Hotel het Paleis
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 t/m 3

Uithuizen

Hotel het Gemeentehuis 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 3 t/m 5

Schiermonnikoog

Hotel van de Werff op Schiermonnikoog
Hotel Graaf Bernstorff op Schiermonnikoog
Hotel om de Noord op Schiermonnikoog
2-persoonskamer € 90,-
toeslag 1-persoonskamer € 130,-
dag 5 t/m 6

Zuidhorn

Hotel in ’t Holt 1654 in Zuidhorn 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


sep 2021 |inclusief:
* 5 nachten verblijf een 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt
* routebeschrijving met toeristische informatie
* bagagevervoer
* parkeerplaats bij het starthotel
* GPS-tracks op aanvraag 
* bootticket Schiermonnikoog (let op: bij boekingen gemaakt vanaf 17 juli 2021)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 150,-
* toeslag 1-persoonskamer € 200,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 72,-
* huur e-bike € 150,-

exclusief:
* heen- en terugreis 
* overtocht Lauwersoog - Schiermonnikoog** € 28,- (op basis van retour en inclusief fiets)
* toeristenbelasting 
* bijdrage SGR
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

** let op: de tickets voor de overtocht van/naar Schiermonnikoog zijn niet inbegrepen bij alle boekingen gemaakt vóór 17 juli 2021. Deze kunt u bestellen bij  de veerdienst Wagenborg Passagiersdiensten. Klik hier om direct naar de website te gaan.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook