Fietsvakantie Groninger Hogeland en Schiermonnikoog

6 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 580,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-sterrenhotels met ontbijt
met Groningen, het Lauwersmeer en Schiermonnikoog!
inclusief bagagetransport van hotel naar hotel

route: overwegend vlak. Per fietsdag wordt ca. 24-54 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag, dinsdag, zaterdag en zondag van 1 april t/m 30 september. 

Fietsen in Groningen, Friesland en een stukje Drenthe
Het eeuwenoude Groningse cultuurlandschap, het Lauwersmeer en het natuurrijke Waddeneiland Schiermonnikoog, lenen zich perfect om per tweewieler te worden verkend. U ontdekt tal van paden en weggetjes die u anders niet snel had gevonden. Start in het bruisende Groningen en ontdek Pieterburen, de vogelrijke Wadden, de statige borgen en bolle wierden, de eeuwenoude kerken… Er gaat niets boven Groningen!

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland en reist u op eigen gelegenheid naar Groningen. De middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terras te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 2
Groningen - Uithuizen (ca. 54 km)
Vandaag staat de Borgen-route op het programma. Vlak nadat u de stad hebt verlaten gaat het landschap open. Weidse uitzichten worden onderbroken door plaatsen als Ten Boer, Stedum en het inmiddels bekende Loppersum. Rusthoven is de eerste Borg maar is vanwege aardbeving schade niet open, in tegenstelling tot Borg Ekenstein vlak voor Appingedam. Dan door richting Roodeschool en de fraaie blauw-witte toren van Uithuizermeeden. In de slotkilometers bevinden zich nog twee fraaie Borgen, de Rensumaborg en de Menkemaborg met een fijn terras.

Dag 3
Uithuizen - Schiermonnikoog (ca. 52 km) 
U wordt wakker in Noord-Groningen, het vlakke land tegen de Wadden met her en der een kleine uitstulping met wat bebouwing in het landschap, de Wierden. De korte rit vandaag brengt u verder noordwaarts door open land, langs de Zeedijk en met uitzicht op de kwelders. De Waddenroute zou niet compleet zijn zonder een uitstapje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en koffie met gebak in ’t Zielhoes. De andere gaat landinwaarts langs Kantens, Middelstum en wierdendorpen Onderdendam en Warffum. Vandaaruit gaan beide routes over het echte Hoge Land naar Den Andel en Pieterburen, bekend van de zeehondencrèche en de start van het Pieterpad. Via katholieke enclave Kloosterburen en Wierde Ulrum door richting Nationaal Park Lauwersmeer voor de boot naar Schiermonnikoog (de boot gaat om 15:30 of 18:30 uur). 

Dag 4
Rondrit Schiermonnikoog (ca. 24 km) 
Hoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijsgroene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, lunchstop bij Paviljoen Paal 3, strandtocht naar de Balg om zeehonden te spotten, pootje baden in de Berkenplas, wegzakken in de avondzon bij de Marlijn of toch nog even ‘shoppen’ in het dorp. 

Dag 5
Schiermonnikoog – Zuidhorn (ca. 52 km) 
In de ochtend met de boot weer naar de wal. Langs het sluizencomplex verruilt u voor eventjes Groningen voor de buurprovincie. Links het open water van het Lauwersmeer met in de voorgrond Schotse hooglanders en Konikpaarden, rechts groene weides met een boerderij en een kerk. Water, boten en witte zeilen, u bent in Friesland. Het Nationale Park Lauwersmeer wordt bijna geheel gerond. In de haven van Zoutkamp buigt u af naar monumentale wierdendorp Niehove, door Elsevier Weekblad ooit verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een laatste pareltje voordat u in Zuidhorn bent, de Piloersemaborg, B&B, gastronomische parel!

Dag 6
Zuidhorn – Groningen (ca. 54 km) 
De laatste rit van deze fietsvakantie Nederland voert door het Westerkwartier. Ingeklemd tussen Friesland en Drenthe heeft dit kleinschalige landschap zijn eigen gezicht. Kleine weilanden omzoomd door karakteristieke houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. De dorpen Marum, Leek en Peize liggen iets verhoogd op zandruggen die van west naar oost lopen. De tocht door dit Groningse coulisselandschap is afwisselend en brengt u door de Kop van Drenthe en langs het Paterswoldsemeer weer terug naar de stad.

Fietsvakantie Groninger Hogeland en Schiermonnikoog

Tijdens deze reis verblijft u in onderstaande uitstekende 3-sterrenhotels inclusief ontbijt. Het Best Western Hotel Plaza in Groningen ligt buiten het centrum en heeft een gratis parkeerplaats. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

Dag(en) Plaats Hotel Prijzen verlengingsnacht **
Dag 1 Groningen Best Western Hotel Plaza*** 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
Dag 2 Uithuizen Hotel het Gemeentehuis*** 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
Dag 3 en 4 Schiermonnikoog Hotel van de Werff*** 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
Dag 5 Zuidhorn Hotel in 't Holt 1654*** 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt

Upgrade Groningen
Het is mogelijk om in Groningen een upgrade te boeken naar het in het centrum gelegen 4-sterren The Market Hotel. De toeslag hiervoor bedraagt € 25,- per persoon per nacht. Houd er wel rekening mee dat er in het centrum hoge parkeerkosten worden gerekend (ca. € 25,-) per nacht. Om deze te voorkomen kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar Groningen afreizen. 

jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 5 nachten verblijf een 2-persoonskamer 
* 5 x ontbijt
* routebeschrijving met toeristische informatie
* bagagevervoer
* parkeerplaats bij het starthotel
* GPS-tracks op aanvraag 
* bootticket Schiermonnikoog
* toeristenbelasting 


optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 180,-
* upgrade naar 4-sterrenhotel in Groningen € 25,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (excl. verzekering) € 78,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (incl. verzekering) € 96,-
* huur e-bike (excl. verzekering) € 162,-
* huur e-bike (incl. verzekering) € 198,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
9

We hebben deze reis als heel positief ervaren. Goede hotels en B&B. Mooie routes door Groningen en de overtocht naar Schiermonnikoog was een cadeautje. Kortom een aanrader.

anoniem, reisperiode augustus 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook