Fietsvakantie Groninger Hogeland en Schiermonnikoog

6 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.2
vanaf € 625,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
24-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in comfortabele hotels met ontbijt
met Groningen, het Lauwersmeer en Schiermonnikoog!
inclusief bagagetransport van hotel naar hotel

route: overwegend vlak. Per fietsdag wordt ca. 24-54 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag, dinsdag, zaterdag en zondag van 1 april t/m 25 september. 

Fietsen in Groningen, Friesland en een stukje Drenthe
Het eeuwenoude Groningse cultuurlandschap, het Lauwersmeer en het natuurrijke Waddeneiland Schiermonnikoog, lenen zich perfect om per tweewieler te worden verkend. U ontdekt tal van paden en weggetjes die u anders niet snel had gevonden. Start in het bruisende Groningen en ontdek Pieterburen, de vogelrijke Wadden, de statige borgen en bolle wierden, de eeuwenoude kerken… Er gaat niets boven Groningen!

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland en reist u op eigen gelegenheid naar Groningen. De middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terras te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 2
Groningen - Uithuizen (ca. 54 km)
Vandaag staat de Borgen-route op het programma. Vlak nadat u de stad hebt verlaten gaat het landschap open. Weidse uitzichten worden onderbroken door plaatsen als Ten Boer, Stedum en het inmiddels bekende Loppersum. Rusthoven is de eerste Borg maar is vanwege aardbeving schade niet open, in tegenstelling tot Borg Ekenstein vlak voor Appingedam. Dan door richting Roodeschool en de fraaie blauw-witte toren van Uithuizermeeden. In de slotkilometers bevinden zich nog twee fraaie Borgen, de Rensumaborg en de Menkemaborg met een fijn terras.

Dag 3
Uithuizen - Schiermonnikoog (ca. 52 km) 
U wordt wakker in Noord-Groningen, het vlakke land tegen de Wadden met her en der een kleine uitstulping met wat bebouwing in het landschap, de Wierden. De route van vandaag brengt u verder noordwaarts door open land, langs de Zeedijk en met uitzicht op de kwelders. De Waddenroute zou niet compleet zijn zonder een uitstapje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en koffie met gebak in ’t Zielhoes. De andere gaat landinwaarts langs Kantens, Middelstum en wierdendorpen Onderdendam en Warffum. Vandaaruit gaan beide routes over het echte Hoge Land naar Den Andel en Pieterburen, bekend van de zeehondencrèche en de start van het Pieterpad. Via katholieke enclave Kloosterburen en Wierde Ulrum door richting Nationaal Park Lauwersmeer voor de boot naar Schiermonnikoog (de boot gaat om 15:30 of 18:30 uur). 

Dag 4
Rondrit Schiermonnikoog (ca. 24 km) 
Hoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijsgroene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, lunchstop bij Paviljoen Paal 3, strandtocht naar de Balg om zeehonden te spotten, pootje baden in de Berkenplas, wegzakken in de avondzon bij de Marlijn of toch nog even ‘shoppen’ in het dorp. 

Dag 5
Schiermonnikoog – Zuidhorn (ca. 52 km) 
In de ochtend met de boot weer naar de wal. Langs het sluizencomplex verruilt u voor eventjes Groningen voor de buurprovincie. Links het open water van het Lauwersmeer met in de voorgrond Schotse hooglanders en Konikpaarden, rechts groene weides met een boerderij en een kerk. Water, boten en witte zeilen, u bent in Friesland. Het Nationale Park Lauwersmeer wordt bijna geheel gerond. In de haven van Zoutkamp buigt u af naar monumentale wierdendorp Niehove, door Elsevier Weekblad ooit verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een laatste pareltje voordat u in Zuidhorn bent, de Piloersemaborg, B&B, gastronomische parel!

Dag 6
Zuidhorn – Groningen (ca. 54 km) 
De laatste rit van deze fietsvakantie Nederland voert door het Westerkwartier. Ingeklemd tussen Friesland en Drenthe heeft dit kleinschalige landschap zijn eigen gezicht. Kleine weilanden omzoomd door karakteristieke houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. De dorpen Marum, Leek en Peize liggen iets verhoogd op zandruggen die van west naar oost lopen. De tocht door dit Groningse coulisselandschap is afwisselend en brengt u door de Kop van Drenthe en langs het Paterswoldsemeer weer terug naar de stad.

Fietsvakantie Groninger Hogeland en Schiermonnikoog

Tijdens deze reis verblijft u in comfortabele accommodaties inclusief ontbijt. Flonk Hotel Groningen Zuid ligt buiten het centrum en heeft een gratis parkeerplaats. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.

Dag(en) Plaats Hotel
Dag 1 Groningen Flonk Hotel Groningen Zuid
Dag 2 Uithuizermeeden B&B Lentemaheerd
Dag 3 en 4 Schiermonnikoog Hotel Duinzicht
Dag 5 Zuidhorn Hotel in 't Holt 1654

 apr 2024 | mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 5 nachten verblijf een 2-persoonskamer 
* 5 x ontbijt
* bagagevervoer tussen de accommodaties
* bootticket Schiermonnikoog
* routebeschrijving en kaartmateriaal 
* toeristenbelasting 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 314,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (excl. verzekering) € 80,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (incl. verzekering) € 98,-
* huur e-bike (excl. verzekering) € 170,-
* huur e-bike (incl. verzekering) € 208,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Prachtige fietsroute . Afwisselende natuur en idyllische dorpjes. Leuke onderbreking op Schiermonnikoog. Alles zeer goed geregeld. Voor herhaling vatbaar

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Rustig fietsen in het hoogseizoen, dat kan in het Hogeland van Groningen. Wat een mooie routes en natuur. Schiermonnikoog was {te verwachten) drukker. Goede accommodaties. Alleen hotel van der Werff is vergane glorie en van het personeel sprak het grootste deel geen Nederlands en slecht Engels. B&B Lentemaheerd en Hotel in 't Holt 1654 staken er met kop en schouders bovenuit, Wat een goede sfeer en persoonlijke service. Hotel The Market was ook heel goed, maar daar betaal je ook voor. Ze lieten ons zelfs nog een keer de toeristenbelasting betalen, maar foutjes maakt iedereen wel eens. En in dit hotel is achteraf de toeristenbelasting betalen standaard dus was dit begrijpelijk. Mijn complimenten voor de goede en snelle afhandeling hiervan door Aktiva Tours. Jammer dat je voor de sauna in The Market hotel nog apart moest betalen,€12,50 p.p. voor slechts 1 uur. dat hebben we dus maar niet gedaan. Al met al: een super fietsvakantie.

Eleonore Alting-Beuger, reisperiode augustus 2023
7

Als je van het vlakke land met weiden houdt is het een leuke route. De 1e dag door leuke dorpjes maar daarna vooral weilanden. Als er veel wind is is dit niet fijn. De afstanden zijn best groot als je onderweg ook de bezienswaardigheden wil zien.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Alle hotels/b&b's zijn ons goed meegevallen wat betreft ontbijt, netheid, vriendelijkheid personeel, avondeten (bij Flonk Groningen en bij in 't Holt 1654 van gebruik gemaakt), de bedden (wij vonden ze prima) en de kamers. Ook onze koffers waren elke dag netjes op tijd aanwezig in het volgende hotel. Enkel Hotel van der Werff vonden wij vergane glorie en zouden wij niet aanraden. Onze koffers stonden onbewaakt in een gangetje aan de zij-ingang (waar iedereen er zo mee weg kon) en degene die ons ontving boeide het niet toen we daar een opmerking over maakten. Hij wist ook helemaal niet hoe lang deze daar al stonden, naar onze mening moesten deze op zijn minst in een afgesloten ruimte of eventueel al op onze kamer staan. Ook moesten onze fietsen buiten in de regen staan, batterijen moesten we eruit halen om binnen op te laden. Er was geen afdak noch afsluitbare fietsenstalling voorzien. Hierdoor viel ons verblijf bij hotel van der Werff toch tegen. Verder waren de informatiebrochure en de boekjes met de uitstippeling van de dagtochten = top ! Zeer handig en de boekjes ook nuttig aangezien sommige nummertjes van het fietsroutenetwerk ontbraken of er al eens een paaltje in de gracht lag en we dan gemakkelijk het boekje van die dag konden checken. Soms wel > 20km fietsen voor men een leuk terrasje tegenkwam en in de vele kleine dorpjes waren er dikwijls geen of ze waren niet open. De tochten waren grotendeels vlak, enkel op Schiermonnikoog (mooi eiland trouwens) was het een beetje heuvelachtig. We hebben geluk gehad met het weer en zeker genoten van onze eerste fietsvakantie ! Bij een eventuele volgende fietsvakantie zouden we zeker overwegen opnieuw bij jullie te boeken.

Heidi, reisperiode juli 2023
8

Mooie fietstocht met afwisselende accommodaties van luxe tot eenvoudig maar goed. Het grijpt je wel aan om door dorpjes te fietsen waar de bewoners in noodwoningen verblijven omdat hun woningen opgeknapt moeten worden van aardbevingsschade. Advies : doe een extra dag Schiermonnikoog , dit eiland heeft meer dan dat je op een dag kan zien.

Bert , reisperiode juni 2023
9

We hebben deze reis als heel positief ervaren. Goede hotels en B&B. Mooie routes door Groningen en de overtocht naar Schiermonnikoog was een cadeautje. Kortom een aanrader.

anoniem, reisperiode augustus 2022
inclusief:
* 5 nachten verblijf een 2-persoonskamer 
* 5 x ontbijt
* bagagevervoer tussen de accommodaties
* bootticket Schiermonnikoog
* routebeschrijving en kaartmateriaal 
* toeristenbelasting 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 314,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (excl. verzekering) € 80,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen (incl. verzekering) € 98,-
* huur e-bike (excl. verzekering) € 170,-
* huur e-bike (incl. verzekering) € 208,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook