Fietsvakantie Groningen het het Hogeland

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 450 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
met Groningen, Pieterburen, de Wadden en statige borgen
inclusief bagagetransport van hotel naar hotel

route: overwegend vlak. Per fietsdag wordt ca. 41-54 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zaterdag van 1 april t/m 25 september

Fietsen in Groningen en het Hogeland
Het eeuwenoude Groningse cultuurlandschap en het natuurrijke Lauwersmeer, lenen zich perfect om per tweewieler te worden verkend. U ontdekt tal van paden en weggetjes die u anders niet snel had gevonden. Start in het bruisende Groningen en ontdek Pieterburen, de vogelrijke wadden, de statige borgen en bolle wierden, de eeuwenoude kerken… En of er iets boven Groningen gaat!

Dag 1
Aankomst in Groningen. De middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terras te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 2
Groningen - Uithuizen (ca. 54 km)
Vandaag staat de borgen-route op het programma. Vlak nadat u de stad heeft verlaten gaat het landschap open. Weidse uitzichten worden onderbroken door plaatsen als Ten Boer, Stedum en het inmiddels bekende Loppersum. Rusthoven is de eerste Borg maar is vanwege aardbeving schade niet open, in tegenstelling tot Borg Ekenstein vlak voor Appingedam. Dan door richting Roodeschool en de fraaie blauw-witte toren van Uithuizermeeden. In de slot kilometers 2 fraaie Borgen, de Rensumaborg en de Menkemaborg met fijn terras.

Dag 3
Uithuizen - Anjum (ca. 56 km)
U wordt wakker in Noord-Groningen, het vlakke land tegen de Wadden met her en der een kleine uitstulping met wat bebouwing in het landschap, de Wierden. De rit vandaag brengt u verder noordwaarts door open land, langs de Zeedijk en met uitzicht op de kwelders. De Langeafstand Fietsroute, ofwel LF, Waddenroute zou niet compleet zijn zonder een uitstapje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en koffie met gebak in ’t Zielhoes. Vanaf Warffum gaat de route over het echte Hoge Land naar Den Andel en Pieterburen, bekend van de zeehondencrèche en de start van het Pieterpad. Via katholieke enclave Kloosterburen en Wierde Ulrum door richting het Nationale park Lauwersmeer. Langs de visafslag en de Cleveringsluizen Friesland in voor een warm onthaal in Anjum. Een dagje fietsen op Schiermonnikoog? Boek hier dan een extra nacht! Geef dit telefonisch door bij de boeking of via het opmerkingenveld in uw online boeking. 

Dag 4
Anjum - Zuidhorn (ca. 41 km)
Links het open water van het Lauwersmeer met in de voorgrond Schotse hooglanders en Konikpaarden, rechts groene weides met een boerderij en een kerk. Water, boten en witte zeilen, u bent in Friesland. Het Nationale Park Lauwersmeer wordt bijna geheel gerond. In de haven van het Groningse Zoutkamp buigt u af naar monumentale wierdendorp Niehove, door Elsevier Weekblad ooit verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een laatste pareltje voordat u in Zuidhorn bent, de Piloersemaborg, B&B, gastronomische parel!

Dag 5
Zuidhorn – Groningen (ca. 54 km)
De laatste rit voert door het Westerkwartier. Ingeklemd tussen Friesland en Drenthe heeft dit kleinschalige landschap zijn eigen gezicht. Kleine weilanden omzoomd door karakteristieke houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. De dorpen Marum, Leek en Peize liggen iets verhoogd op zandruggen die van west naar oost lopen. De tocht door dit Groningse coulisselandschap is afwisselend en brengt u door de Kop van Drenthe en langs het Paterswoldsemeer weer terug naar de stad.

Dag 6
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Fietsvakantie Groningen en het Hogeland

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.
 

dag 1 t/m 2

Best Western Hotel Plaza in Groningen
Hotel het Paleis in Groningen

dag 2 t/m 3

Hotel het Gemeentehuis in Uithuizen

dag 3 t/m 4

Hotel-Restaurant Wad Oars in Anjum

dag 4 t/m 5

Hotel in ’t Holt 1654 in Zuidhorn

Dag 5 t/m 6

Best Western Hotel Plaza in Groningen
Hotel het Paleis in Groninge


Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 

verlenging 2-persoonskamer 1-persoonskamer toeslag
elke plaats € 70,- € 30,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


sep 2021 |inclusief:
* 5 nachten verblijf een 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt
* routebeschrijving met toeristische informatie
* bagagevervoer
* parkeerplaats bij het starthotel
* GPS-tracks op aanvraag 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 150,-
* toeslag 1-persoonskamer € 175,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 70,-
* huur e-bike € 140,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis 
* toeristenbelasting 
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook