Fietsvakantie Giethoorn en drie Nationale Parken

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 389,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 06-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

fiets door de Weerribben-Wieden, Drents-Friese Wold en Dwingelderveld
inclusief bagagevervoer
ontbijt inbegrepen
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zondag van 1 maart t/m 30 november

Fietsen door drie Nationale Parken!
Ontdek tijdens deze fietsreis het waterrijke gebied Nationaal Park Weerribben Wieden met ’trekkers’ als Zwartsluis en Blokzijl. Giethoorn mag uiteraard niet ontbreken in het programma. Giethoorn wordt ook wel het Groene Venetië genoemd en het doet die bijnaam volledig eer aan. De boerderijachtige huizen staan gerangschikt langs kanalen en zijn omringd door hoge bomen en dichte struiken. Vanuit Giethoorn fietst u het Drents-Friese Wold binnen. Het groot aaneengesloten natuurgebied ligt op de grens van de provincies Drenthe en Friesland. De natuur in dit gebied is zeer gevarieerd en bestaat uit bos, veentjes en vennetjes, heide en zandverstuivingen. Tijdens laatste fietsdag van deze reis komt u door het grootste natte heidegebied van West-Europa; Nationaal Park Dwingelderveld. Hier geniet u van een eindeloze, ongestoorde horizon vanaf de fiets. Kortom, een heerlijke fietsvakantie door een mooi stukje Nederland!

 

Dag 1
heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Hotel Zwartewater in Zwartsluis, waar u de komende twee nachten verblijft. Vanavond is het 3-gangendiner inbegrepen.

Dag 2
Zwartsluis - Nationaal Park Weerribben-Wieden - Zwartsluis (ca. 58 km)
Vandaag staat een rondrit door het Nationaal Park Weerribben-Wieden op het programma. Dit nationaal park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Sommige noemen dit gebied met recht het meest bijzondere gebied van Nederland. De route gaat dwars door het waterland van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Onderweg steekt u de Walengracht over met het fiestveerpontje bij Jonen. Rond lunchtijd komt u door het dorpje Blokzijl, een oud vissersstadje dat in het verleden toegang gaf tot de Zuiderzee. Vanuit hier fietst u weer terug naar het hotel in Zwartsluis voor de overnachting.

Dag 3
Zwartsluis - Giethoorn - Nationaal Park Drents-Friese Wold - Diever/Dwingeloo (ca. 57 km)
Na het ontbijt staat het volgende nationale park op het programma! De fietstocht gaat eerst door Giethoorn. Dit knusse plaatsje bestaat vooral uit kanalen. Een tochtje over de bijzondere waterwegen met een punter of elektrische boot geeft u een mooi zicht op de authentiek Hollandse boerderijtjes. Vervolgens fietst u het Nationaal Park Drents-Friese Wold binnen en bereikt u uw hotel in Diever. Wanneer u in Dwingeloo overnacht, fietst u over het Holtingerveld. Het diner is vandaag bij de reissom inbegrepen.

Dag 4
Diever/Dwingeloo - Nationaal Park Drents-Friese Wold - Diever/Dwingeloo (ca. 60 km)
De fietstocht van vandaag gaat door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Met ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden is dit één van grootste natuurgebieden van Nederland. U fietst hier door het typische esdorpenlandschap: bolle akkers rond de dorpjes en beekdalen vol bloeiende bloemen. Aan het einde van de rondrit komt u weer aan bij uw hotel in Diever of Dwingeloo voor uw overnachting.

Dag 5
Diever/Dwingeloo - Dwingelderveld - Zwartsluis (ca. 57 km) en terugreis
Vrijwel direct nadat u op de fiets bent gestapt wordt het landschap gekenmerkt door de uitgestrekte heidevelden, afgewisseld met bossen, jeneverbessen en esdorpen van Nationaal Park Dwingelderveld. In de loop van de middag fietst u door Meppel langs het Drukkerijmuseum. Vanuit hier fietst u naar Hotel Zwartewater in Zwartsluis waar uw bagage voor u klaar staat en de fietsreis ten einde komt.

Fietsvakantie Giethoorn en drie Nationale Parken

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3-sterrenhotels. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 

dag 1 t/m 3 * Hotel Zwartewater in Zwartsluis
dag 3 t/m 5 * Landhotel Diever in Diever
* Hotel Wesseling in Dwingeloo


jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 | nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt en 2 x diner (op dag 1 en 3)
* parkeerplaats bij het eerste hotel
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 240,-
* huur toerfiets € 60,- **
* huur e-bike € 125,- **
* reis- en annuleringsverzekering

** Fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook